Pages

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

H εξουσιαστική πρέζα τους έχει δημιουργήσει ανίατες καταστάσεις


Αμφιβάλλουμε αν έχουν συναίσθηση οι κυβερνώντες τι λένε και πόσο προκαλούν. Μάλλον η εξουσιαστική πρέζα τους έχει δημιουργήσει ανίατες καταστάσεις και δεν είναι αναστρέψιμη η επιστροφή τους απ' τον εικονικό κόσμο στον οποία βρίσκονται!

Ενας παππούλης δεν άντεξε την οδύνη να βλέπει το σπιτάκι του, αποτέλεσμα κόπων μια ζωής να καίγεται και αυτοπυροβολήθηκε. Εκατοντάδες οικογένειες έχουν βυθιστεί στον θρήνο, αντικρίζοντας τον πύρινο όλεθρο να κάνει στάχτη ότι είχαν αποκτήσει με ιδρώτα χρόνων, και οι πολιτικάντηδες το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν.

Ενας "εισαγόμενος" υπουργός   αυτοσυγχαίρεται και μοιράζει τα εύσημα στους ομοτράπεζους γιατί "τα κατάφεραν", μια κυβερνητική βουλεύτρια -η Αννα Καραμανλή- επικαλείται την ατομική ευθύνη των πολιτών οι οποίοι "πρέπει να εκπαιδευτούν, να είναι προετοιμασμένοι και να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους", ενώ ο συνομιλητής του Φουρθιώτη,  υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης αφού ανακάλυψε ότι "υπήρξε μια πάρα πολύ οργανωμένη επιχείρηση απεγκλωβισμού και κυρίως εκκενώσεων" και μας γνωστοποίησε ότι "αίσθησή μου είναι ότι υπήρξε πολύ καλή προετοιμασία και μεγάλος συντονισμός, (αλλά) οι συνθήκες είναι ακραίες", μόνο "εικόνισμα" δεν ζήτησε να κάνουμε στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητά της!

Την γραμμή, φυσικά, την έχει δώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης με μια δήλωση εκτός τόπου και χρόνου:  "Υπάρχει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Όλοι οι αρμόδιοι είναι μία ομάδα, είναι μία ομαδική αποστολή, το γεγονός ότι όλοι είμαστε εδώ σε ένα υπερσύχρονο επιχειρησιακό κέντρο, έχοντας εικόνα, έχοντας πληροφορία, αυτή είναι η πεμπτουσία του συντονισμού ο οποίος είναι τόσο απαραίτητος σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις".

Επειδή, αυτές οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν αντέχουν σε κανέναν σχολιασμό θα επαναλάβουμε αυτό που ήδη έχουμε γράψει:

 Θα "καιγόμαστε"  όσο δεν κάνουμε "προσάναμμα για τη σόμπα" το αστικό προσωπικό που μας κυβερνά. 

Θα "ισοπεδώνεται" η τάξη μας, όσο δεν "κατεδαφίζουμε" όλους αυτούς που σαν "θεό" του έχουν το κέρδος. 

Μαζί με μας, θύμα θα είναι και  ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, που για τους αστούς είναι "περιττό βάρος" αν δεν μπορούν να τον "αξιοποιήσουν", αν δηλαδή δεν αποτελεί γι' αυτούς πεδίο κερδοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου