Pages

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Εχουν "ξεγράψει" τα οικονομικά συμφέροντα που στήριζαν μέχρι τώρα τον Μητσοτάκη;

Τώρα αν γράψουμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που μέχρι τώρα στήριξαν με κάθε τρόπο των πρωθυπουργό αρχίζουν να τραβούν το χαλί κάτω απ' τα πόδια του Κυρ. Μητσοτάκη, δεν θα απέχει από την αίσθηση που μας δημιουργείτε. Και εδώ δεν χρειάζεται να διαβάζεις "μέσα από τις γραμμές", Το γράφουν σχεδόν ξεκάθαρα τα έντυπα των πλουτοκρατών. 

Και άντε να ισχυριστείς ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" του Αλαφούζου, για το οποίο γράφαμε προηγουμένως, με το οποίο κάνει σμπαράλια ένα κυβερνητικό αφήγημα, υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι τυχαίο. (Δεν γίνονται αυτά, αλλά λέμε τώρα...Πάντως και για να είμαστε απολύτως ακριβής πρέπει να σημειώσουμε ότι το καθεστώς στην "Καθημερινή" είναι κάπως ιδιαίτερο. Εκεί βασικό λόγο έχει ο διευθυντής της και μεγαλομέτοχος του Ομίλου ΜΜΕ, Αλαφούζου, Alexis Παπαχελάς, εν αντιθέσει με ραδιόφωνο, τηλεοπτικό σταθμό και ιστοσελίδες του ομίλου που ελέγχονται απόλυτα από το περιβάλλον του εφοπλιστή-μιντιάρχη).

Ενα άλλο γεγονός που μας προσανατολίζει στην άποψη ότι πιθανόν οι καπιταλιστές να έχουν "ξεγράψει" τον Μητσοτάκη - χωρίς να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο τώρα που τον βρήκαν στρυμωγμένο να επιδίδονται σε ένα παιχνίδι χοντρών παρασκηνιακών εκβιασμών- είναι το σημερινό άρθρο που υπογράφει σε εφημερίδα του Μαρινάκη, ο Μιχάλης Μητσός. Για όσους γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην δημοσιογραφική πιάτσα, ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, από την εποχή του ΔΟΛ ακόμα, είναι η αυθεντική φωνή των εργοδοτών του.

Προσέξτε ένα μικρό απόσπασμα, (οι υπογραμμίσεις δικές μας), από το σημερινό του άρθρο στα ¨ΝΕΑ¨: "Εξακολουθώ, ας πούμε, να εκπλήσσομαι από την απόλυτη σιγουριά εκείνων (όχι αναγκαστικά αντιπάλων της κυβέρνησης) που λένε ότι ο Μητσοτάκης ήξερε από την αρχή τα πάντα για την υποκλοπή του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη, Μπορεί φυσικά να έχουν δίκιο, είναι δύσκολο ένας πρωθυπουργός που έχει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ να μη γνώριζε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αλλά πώς είναι τόσο σίγουροι: Γιατί δεν αφήνουν ένα περιθώριο αμφιβολίας;". 

Τι μας λέει δηλαδή ο γραφιάς του Μαρινάκη; Οχι απλώς δεν δέχεται τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι είναι άσχετος με το κύκλωμα των υποκλοπών, όχι μόνο χλευάζει με τον τρόπο του τις ανάλογες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, αφού σύμφωνα με τον ίδιο "είναι δύσκολο ένας πρωθυπουργός που έχει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ να μη γνώριζε ένα τόσο σοβαρό θέμα", αλλά τους κάνει και πλάκα -για να κρατήσει τα προσχήματα- γράφοντας "να αφήσουμε ένα περιθώριο αμφιβολίας". Είναι αυτό που λέει η λαϊκή ρήση: "Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι".

1 σχόλιο:

  1. Οι Βαρδινογιαννηδες οπως φαινεται εχουν τσινησει με τον κουλη και προωθουν κεντροαριστερη κυβερνηση για την χωρα και την ανηψια τους για αρχηγο της ΝΔ.Οσο και για τους γερμανουςτωρα που ερχεται πεινα θα προτιμουσαν κεντροσριστερα για να περασει χαλαρα το πραγμα.Του κουλη του εμεινε ο θειος Σαμ και ο Μαρινακης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή