Pages

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Παρασκηνιακοί μηχανισμοί

Κάποιος αναγνώστης μας, από τους τακτικούς επιστολογράφους μας, μας στέλνει στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την "αποκάλυψη" -παραθέτει σχετικά στοιχεία- ότι ένα γνωστό δεξιό τρολ του twitter, που παρουσιάζεται με ψευδεπίγραφο account, είναι έμμισθος υπάλληλος του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. 

Εξυπακούεται ότι σ' αυτό το "τρυπάκι" δεν θα  πέσουμε για να αναφερθούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την πυρίτιδα και θα πούμε ότι και τα δυο κόμματα εξουσίας, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει του μηχανισμούς για να κάνουν την προπαγάνδα τους από το διαδίκτυο. 

Αυτή η φτιάξη έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Αν δεν κάνουμε λάθος την είχε ξεκινήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, ήδη κάπου απ' τον 2012 με  την "Ομάδα Αλήθειας" -ή "Αλητείας" διαλέγεται και παίρνετε-. Mετά, κάπως καθυστερημένα, ακολούθησε ο Νίκος Παππάς, που ανέθεσε σε ένα γραφικό σούργελο, που εδώ και καιρό έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια παρόμοια ομάδα στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Γνωστές σε πολλούς αυτές οι καταστάσεις που νομίζουμε ότι δεν πρέπει να  τους δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αν πιθανόν πρέπει να σταθούμε κάπου, και με αφορμή το e-mail που λάβαμε, είναι στο ότι ο γιγάντιος Μακιαβελικά τύπου στημένος, κυβερνητικός μηχανισμός που έχει στηθεί, -με δικά μας χρήματα- δεν φτάνει που έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά δέχεται καθημερινά πλήγματα από τις παρεμβάσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι και εν όψει εκλογών ας μην αποκλείουμε ότι ιστότοποι εναλλακτικής δημοσιογραφίας να δεχθούν μια συντονισμένη επίθεση. (Για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς διαφορετικό αφού για τους χρήστες αυτών των μέσων ισχύει η νομοθεσία των χωρών όπου εδρεύουν οι εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους αυτές τις πλατφόρμες0.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου