Pages

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο άνθρωπος-πανάδα. - Των συντρόφων τους θύτες για κονόμα οι αλήτες.

Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης - Documento

Ο Θεοδωρικάκος είναι η κιτρινόμαυρη πανάδα στην άψογη με τη διακαναλική μέθοδο 108 φάτσα του Μητσοτάκη. Ασχημη και εκτός προγράμματος, φύτρωσε εκεί παρά φύσιν και δίνει μια νότα μαύρης κωμωδίας στο καθεστώς. Κάνει μπαμ στη δεξιά παρειά του αρχηγού, πάνω στη λεία και ταιριαστή επιδερμίδα που κρατούν φρέσκια ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Αδωνης και τα άλλα καταπλάσματα της εθνικοφροσύνης. Και, όπως είναι φυσικό, ενοχλεί την αισθητική και τα αντανακλαστικά της δεξιάς πελατείας, που υποψιάζεται πάντα ότι. παρά τις δηλώσεις μετάνοιας που έχει διαπράξει, ο άνθρωπος-πανάδα ίσως να μεταφέρει ακόμη κάποια μικρόβια από την Κόκκινη Πλατεία και τον εβραιομπολσεβικιομό.

Και να πεις ότι δεν έχει κάνει τη μετάνοια καθημερινότητα; Με λόγια και έργα επιχειρεί κάθε μέρα να πείσει ότι έχει αλλάξει και εμφορείται πλέον μόνο από γνήσια αισθήματα εθνικοφροσύνης και αγνή αγάπη για την πατρίδα. Λατρεύει τον Κυριάκο και την ιδεολογία της αρπαχτής με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Τον βάφτισε αυτός και όχι άλλος μεγάλο μεταρρυθμιστή που θα βάλει την πατρίδα στον δρόμο της προόδου. Και δέρνει, δέρνει, δέρνει, χωρίς κανένα σημάδι δισταγμού και ίχνος ντροπής. Αναρχικοί, συνταξιούχοι, φεμινίστριες, φοιτητές, συριζαίοι, κουκουέδες και ουκ ολίγοι περαστικοί έχουν δοκιμάσει την ιδεολογική του καθαρότητα. Τα χημικά και τα παλούκια είναι οι αποδείξεις της εθνικής του αναμόρφωσης.

Με τους 39 καταραμένους του Εβρου έφτασε στο απόγειο της εθνικής του δράσης. Πρώτα κατάφερε να μην τους εντοπίσει ούτε με θερμικές κάμερες, όπως ενημέρωσε «θεσμικά» τον Σπίρτζη. Υστερα κατάφερε να μπερδέψει τα σύνορα και να στείλει τη νησίδα στην Τουρκία Τέλος, κατάφερε να εξαφανίσει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που πέθανε χάρη στην εθνική δράση του ίδιου και των νέων του συντρόφων. Και όταν τελικά πείστηκε «από τρίτους» ότι υπάρχουν οι άνθρωποι, η νησίδα και το νεκρό παιδί, έπραξε ό,τι θα έπραττε κάθε λαγός του έθνους. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τη βαρβαρότητα και τα ψέματα, επιτέθηκε στον «τέως πρωθυπουργό» που καταγγέλλει την κυβέρνηση, άρα δυσφημίζει την αστυνομία και την πατρίδα!

Κάντο όπως η χούντα δηλαδή. Που όποιον τολμούσε να επικρίνει τα έργα της τον έστελνε δεμένο και δαρμένο στο στρατοδικείο για αντεθνική προπαγάνδα. Κυβέρνηση Παπαδόπουλου και Ελλάδα ένα πράγμα τότε. Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Ελλάδα ένα πράγμα τώρα Με υπογραφή ενός «τέως» που κατέληξε ηθικός και φυσικός αυτουργός εγκλημάτων κατά ζωής και αξιοπρέπειας. Κέρβερος του καθεστώτος και φύλακας στο μεγάλο πάρτι του Μαξίμου. Απέξω πάντα, γιατί μέσα δεν πρόκειται να τον δεχτούν, όσες εξετάσεις κι αν δώσει με τη συνδρομή των ΜΑΤ. Των συντρόφων τους θύτες για κονόμα οι αλήτες. Αλλά καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Και για τον Μητσοτάκη κιι και για τον Μητσο-Τάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου