Pages

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η κηραλοιφή ως συγκολλητική ουσία στη δεξιά πολυκατοικία

Γράφει η Μπαμπούσκα στο Documento

Η στήλη δεν έχει τίποτε κοινό µε τον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά οφείλει να του αναγνωρίσει ότι αυτήν τη στιγμή είναι ο φυσικός ηγέτης της ∆εξιάς στην Ελλάδα. Οι επίγονοί του όχι µόνο αποτελούν τον ιδεολογικό κορμό της Ν∆ αλλά αποτελούν και το ρετιρέ αυτού που κάποτε ο Καρατζαφέρης αποκάλεσε «η πολυκατοικία της ∆εξιάς». Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει από σπίτια στην Τήνο ως το σπίτι του Βολταίρου στις όχθες του Σηκουάνα, αλλά από το ρετιρέ της ∆εξιάς Αδωνης Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, ακόμη και ο Θάνος Πλεύρης εσχάτως, κάνουν και κουμάντο και τα κουμάντα τους.

Ο Μητσοτάκης ακόμη κι αν εμφανιστεί µε το νεγκλιζέ της συμπαθούς Μαρέβας στην 6η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης θα αναστατώσει ίσως, θα σχολιαστεί ότι είναι ένας ηγέτης χωρίς παρωπίδες, αλλά τα µάτια των νεοδηµοκρατών θα κοιτάνε πάντα εκεί που χτυπά η καρδιά της ακροδεξιάς πλέον Νέας ∆ηµοκρατίας: στην κληρονομιά του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο Μητσοτάκης είναι σε δεινή κατάσταση µετά το σκάνδαλο των υποκλοπών (σηµειωτέον ότι αυτό τον αποδυνάμωσε από τα ισχυρά στηρίγματά του) και έχει εγκαταλείψει τα σενάρια συγκυβέρνησης µε το ΚΙΝΑΛ. Μόνος χώρος στον οποίο μπορεί να στραφεί είναι το κόµµα του Κυριάκου Βελόπουλου. Θα κληθεί, λένε οι γνωρίζοντες, να χρησιμοποιήσει τις κηραλοιφές του Βελόπουλου ως συγκολλητική ουσία σε µια μελλοντική κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει τα θαυματουργά κομποσκοίνια για να δέσει τον έρωτά τους. Μήπως είναι υπερβολές και κακοήθειες; Θα βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισημοποιήσει ως εταίρο και συνομιλητή τον Βελόπουλο; «∆εν έχει πρόβλημα» λένε σύµβουλοί του, «όταν έχεις συνυπάρξει µε τον Αδωνη έχεις µάθει και από τηλεπωλήσεις και από πωλήσεις µε τις οποίες προσπαθείς να διασωθείς».

Επειδή όμως έχω µάθει η έρµη να µην πιστεύω ό,τι προωθείται στην επικαιρότητα και προξενεί θόρυβο, θα µείνω µόνο στα γεγονότα. ∆εν ξέρω ποιος κάνει επαφές µε τον Βελόπουλο, αλλά είναι γεγονός ότι στην προ ηµερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές ο Βελόπουλος ήταν αυτός που έκανε δύο πάσες στον Μητσοτάκη. Ηταν αυτός που ανακοίνωσε πρώτος ότι τα αρχεία της ΕΥΠ για τις υποκλοπές έχουν καταστραφεί και προσπάθησε να το παγιώσει ως δεδομένο λέγοντας ότι έτσι γίνεται µε τα αρχεία της ΕΥΠ, είναι γνωστά αυτά. Λίγο αργότερα το είπε και η κυβέρνηση, οπότε δεν ήταν µόνη της η κυβέρνηση που το έλεγε, ήταν και το κουνελάκι ο Βελόπουλος. Το δεύτερο που έκανε ήταν πάλι στη Βουλή να μιλήσει για σύστημα παρακολουθήσεων την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά δηλαδή να παγιώσει την αντίληψη ότι αυτά γίνονται και θα γίνονται, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε και κάτι τρομερό.

Βέβαια η συνεύρεση και συμπόρευση Μητσοτάκη – Βελόπουλου δεν είναι χωρίς προβλήματα. Το ένα είναι ο Αδωνης, του οποίου απειλείται η ηγεμονική θέση στην ακροδεξιά της Ν∆ και ειδικά σε αυτήν που ειδικεύεται στις τηλεπωλήσεις. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Βελόπουλου που όχι µόνο µισούν τον Μητσοτάκη αλλά θέλουν να τον εξοντώσουν µε όλα τα κρυφά όπλα του Πούτιν. Το δεύτερο είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Το περίσσευμά του ΛΑΟΣ που έμεινε εκτός Ν∆, ο Κυριάκος Βελόπουλος, σταθμίζει διάφορα πράγματα. Το πιο σοβαρό από αυτά, όπως µου λένε, είναι ένας οικονομικός έλεγχος που έχει ξεκινήσει για διάφορες εταιρείες και έχει επεκταθεί και στη Βουλγαρία, ο οποίος τον ενδιαφέρει για λόγους που δεν γνωρίζω. Φαίνεται ότι οι εταιρείες σχετίζονται µε διάφορα θαύματα οικονομικά τα οποία δεν είναι άσχετα µε τον Βελόπουλο. Τώρα όσα ακούω να λένε κάποιοι για το πώς θα συνυπάρξει η Μαρέβα µε τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, επειδή πιστεύω ότι είναι αρκετά ανοιχτός άνθρωπος δεν το θεωρώ απίθανο να φτιάξει T-shirt όπου θα είναι τυπωµένες µε τον λογότυπο της Zeus+Dione.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου