Pages

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Σαν σήμερα, to 1998, μια εγκληματική αντίδραση της Ε.Λ.Α.Σ που στοίχησε την ζωή μιας νεαρής γυναίκας. Της Αμαλίας Γκινάκη

Η υπόθεση Σορίν Ματέι  η οποία συνέβη σαν σήμερα το βράδυ της 23ης Σεπτέμβρη του 1998, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα της ελληνικής αστυνομίας που δυστυχώς όμως κόστισε την ζωή μιας αθώας γυναίκας, της Αμαλία Γκινάκη
Και γ' αυτό δεν τιμωρήθηκε κανένας μπάτσος. (Είχε γίνει μια δίκη -ξέρετε τώρα .... με κατηγορούμενους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που είχαν πάρει μέρος σ' αυτή την υπόθεση και οι οποίοι κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματικές βλάβες, στην οποία αθωώθηκαν όλοι). Για να κρατηθούν τα προσχήματα είχε γίνει η παραίτηση τουτότε αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου).

Αντιγράφουμε από περασμένη ανάρτησή μας:

Η τραγικότερη ίσως αστοχία της ΕΛ.ΑΣ. με θύμα μια νεαρή γυναίκα έγινε τηλεοπτικό σόου σε ζωντανή μετάδοση. Ο καταζητούμενος Σορίν Ματέι εισβάλλει στο διαμέρισμα της οικογένειας Γκινάκη στα Κάτω Πατήσια και κρατά τέσσερις ομήρους.

Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφωνεί στον ΣΚΑΪ και ζητά να συνομιλήσει με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων.

Οπως γράφει η «Μηχανή του Χρόνου»: «Ο Ματέι 15 ημέρες πριν από την εισβολή του στο διαμέρισμα της οδού Νιόβης, είχε καταφέρει να ξεφύγει για έκτη φορά από την αστυνομία κρατώντας όμηρο έναν αστυνομικό.

»Οι αρχές είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον Ματέι στη Χαλκίδα, αλλά δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ο κακοποιός έβαλε τον όμηρο σε ένα Ι.Χ. και με την απειλή χειροβομβίδας.

»Στον Πειραιά, ο Ματέι άφησε ελεύθερο τον αστυνομικό και διέφυγε με ταξί. Εντέλει η αστυνομία, αφού επέτρεψε να μεταδοθεί η ομηρία σε ζωντανή σύνδεση κι “ανέθεσε” στο δημοσιογράφο το ρόλο του διαμεσολαβητή, αποφάσισε εισβολή στο διαμέρισμα αφού εκτίμησε ότι η χειροβομβίδα με την οποία απειλούσε ο Ματέι ήταν ψεύτικη. Η έκρηξη που σκότωσε τη νεαρή Αμαλία Γκινάκη ακούστηκε στον τηλεοπτικό αέρα…».

Είχαμε δηλαδή έναν θάνατο μιας γυναίκας, που ουσιαστικά οφειλόταν σε εγκληματική αστοχία της αστυνομίας για την οποία δεν τιμωρήθηκε κανένας μπάτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου