Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Η Πόπη Τσαπανίδου εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - Μια απόφαση του Α. Τσίπρα που αιφνιδίασε ακόμα και τα στελέχη της Κουμουνδούρου

Οπως προκύπτει από ένα τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε, ακόμα και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναλαμβάνει η Πόπη Τσαπανίδου.

Δεν φαίνεται πάντως να έχει ενθουσιάσει όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου, η προσωπική απόφαση του Τσίπρα, -προφανώς θα την έχει συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του-, να υποτιμήσει τα συλλογικά καθοδηγητικά όργανα του κόμματος του και να αναθέσει σ' αυτή την "εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα", να "συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα", όπως μας γνωστοποιεί στην ανάρτησή του  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα ίδια στελέχη αποδίδουν στον Α. Τσίπρα ότι ασκεί επικοινωνιακή πολιτική χωρίς ουσία, καθώς και ότι φέρνει τα κομματικά όργανα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, κάτι που δεν συνάδει με την κουλτούρα της αριστεράς. Προσθέτουν επίσης ότι δεν θεωρούν ότι η επαγγελματική επάρκεια ενός προσώπου αρκεί για να του ανατεθεί ένα τόσο σημαντικό κομματικό πόστο.  

Δημόσιες αντιδράσεις δεν υπήρξαν, ενώ θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η κίνηση του Τσίπρα θα επιδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα στελεχών και της κομματικής βάσης του κόμματος τους, σαν ένδειξη πλατύτερης απεύθυνσης στο εκλογικό σώμα.   

Υ.Γ: Η Πόπη Τσαπανίδου με κείμενο που υπογράφει στην ιστοσελίδα ipop.gr εκθέτει το σκεπτικό της για την αποδοχή αυτής της θέσης.

Υ.Γ2: Και μια ερώτηση κ. Πόπη: Είστε η ίδια Τσαπανίδου που σήμερα μας λέτε ότι αναλάβατε εκπρόσωπος τύπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι "απόψεις σας ταυτίζονται" με την Τσαπανίδου που στο δημοψήφισμα του 2015 μας έγραφε ότι: εν θέλω να ψηφίσω ΟΧΙ. Δεν θέλω να βάψω τα χέρια μου με δυστυχία. Να υπογράψω τον εθνικό διχασμό. Να ξυπνήσω τις ερινύες που με κόπο κοιμήσαμε τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Να ξαναστείλω τους έλληνες σε καφενεία» ναι» και «όχι»";.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου