Pages

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Το κακό πνεύμα των Χριστουγέννων

Γράφει ο mitsos175

Καλό μου άστρο, φέξε μου και γλίστρησα. Να το πω και στα Γαλλικά; Λες μουά ε ζε γλισέ. Φυσικά και δε μιλάω Γαλλικά, δεν είμαι ο δικηγόρος της Καϊλή, η οποία λένε πως απειλεί ν’ αυτοκτονήσει. Να της ευχηθώ λοιπόν «καλή επιτυχία» και το σχοινί να είναι γερό. Καταλαβαίνω την απόγνωση της, αλλά εγώ δε θα αυτοκτονούσα, θα έψαχνα για άλλο δικηγόρο. Βέβαια δε θα λαδωνόμουν.

Χριστούγεννα λοιπόν με μπάτσους δολοφόνους κι άλλους μπάτσους βιαστές παιδιών ελευθέρους σαν πουλάκια!

Χριστούγεννα με νεκρούς από ρατσιστές φασίστες και τους μπάτσους να βαράνε αθώους.

Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς φαϊ, για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας την ίδια ώρα που οι μαυραγορίτες παίρνουν εκατομμύρια επιδότηση και κερδίζουν δισεκατομμύρια.

Χριστούγεννα στην τηλεόραση αν είσαι φίρμα και Χριστούγεννα στον πάτο της θάλασσας, αν είσαι πρόσφυγας.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με χρυσά κουτάλια για τους έχοντες, άδεια πιάτα για τους υπόλοιπους.

Χριστούγεννα με τζάκια για καθαρματάκια σαν τη Καϊλή (κακό ψόφο να ’χει) και Χριστούγεννα παγωμένα κι υγρά μέσα στα χαρτόκουτα από δώρα στο δρόμο για τους άστεγους, τους «τεμπέληδες» σύμφωνα με τη διεφθαρμένη αρπάχτρα - κακό ψόφο να ’χει.

Είμαι ακριβώς μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, το πνεύμα της αδικίας. Φυσικά η Εύα δεν έχει σκοπό να αυτοκτονήσει, δυστυχώς, ο σκοπός της ήταν να ξεπαστρέψει άλλους, τους πλεμπαίους.

Οι οποίοι πλεμπαίοι περνούμε κάθε χρόνο και πιο ζόρικα πιο φτωχικά. Δεν έχω θέρμανση εδώ και μια ντουζίνα χρόνια, αλλά έχω πλέον συνηθίσει. Δε μου χρειάζονται καν σπίρτα να ζεσταθώ, έχω βγάλει γούνα σαν αυτή της πολικής αρκούδας. Προσαρμόστηκα, ή μήπως είναι παρενέργεια των 2 δόσεων εμβολίου; Θα ρωτήσω το γιατρό μου.

Αρκετά με μένα, υπάρχουν και χειρότερα. Βεβαίως υπάρχουν και καλύτερα, πχ ο Αι Σεΐχης που επισκέπτεται με το αεροπλάνο του τους πολιτικούς για να μοιράσει μίζες. Εμείς τα φτωχαδάκια δεν ήμασταν καλά παιδιά, έτσι θα πάρουμε ό,τι κάθε χρόνο, τίποτα. Rien! Για να μην πω άλλο «Γαλλικό» που θα πάρουμε, γιατί θα βγάλει το άρθρο ακατάλληλο, για να διαβαστεί στις Βρυξέλλες.

Σίγουρα ο Ιησούς δεν είχε αυτό στο νου του όταν γεννήθηκε. Βασικά όταν γεννήθηκε δεν ενδιαφέρονταν για λιβάνι, σμύρνα, ή χρυσό. Μάλλον γάλα ήταν πιο σωστή επιλογή για δώρο σε ένα μωρό. Ή μια κούνια. Κάτι τέτοιο θα πήγαινα αν ήμουν μάγος, αλλά υποτίθεται πως αυτοί ήταν οι σοφοί! «3 σοφοί, 3 βασιλιάδες, φουμ - φουμ - φούμαρα».

«Καρφιά» ήταν! Πήγαν κι είπαν στον Ηρώδη πως θα γεννηθεί ο Σωτήρας. Κι αυτός έσφαξε όλα τα παιδιά! Αυτή η ιστορία γίνεται συνέχεια με τους Σωτήρες και τους Μεσσίες, πάντα την πληρώνουν οι αθώοι.

Μην ξεχνάμε και το «επί Γης ειρήνη»! Πολύ μεγάλη ειρωνεία. Γεννήθηκε ο Χριστός, οι περισσότεροι είναι Χριστιανοί! Που είναι λοιπόν η ειρήνη; Κάνει πίπες στον πόλεμο! Δεν έχετε ακούσει για την ξακουστή «πίπα της ειρήνης»;

Τα «καλά Χριστούγεννα» δεν είναι για όλους. Ας φροντίσουμε να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου