Pages

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Αστοχία;

Εξοργισμένος εμφανίζεται ο φίλος, αναγνώστης του ιστότοπου μας, Νίκος Β. για την διπλανή φωτογραφική σύνθεση που ανάρτησε η ιστοσελίδα 2020mag.gr, θέλοντας, υποτίθεται να σχολιάσει τα "κουπόνια της ντροπής" του Μητσοτάκη.  

"Ηλίθιοι ή συνειδητοί αντικομμουνιστές του χειρίστου είδους;" είναι οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αναρωτιέται ο επιστολογράφος μας, στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε, 

"Η δήθεν χιουμοριστική προσπάθεια τους να εξομοιώσουν το δεξιό καθεστώς του Μητσοτάκη, με τα όσα θεωρούσαν ότι συνέβαιναν στην Σοβιετική Ενωση, είναι μια χυδαία, ελεεινή κίνηση και πρέπει να ντρέπονται αυτοί που την σκέφτηκαν" συμπληρώνει ο αναγνώστης μας και εκτιμάει ότι τέτοιες "αντικομμουνιστικές αναρτήσεις" μόνο από "φασιστοΤζήμερους" ανέμενε.

Δεν ξέρουμε αν υπερβάλει ο φίλος αναγνώστης μας και δεν πρόκειται απλός για μια πολύ άτυχη στιγμή των υπευθύνων της ιστοσελίδας.

2 σχόλια:

  1. Ο Νίκος Β. έχει δίκιο. Θα μπορούσαν να διαλέξουν οποιαδήποτε άλλη φωτογραφική σύνθεση. Οι συνειρμοί είναι σαφέστατοι και προκύπτουν αβίαστα...Πολλά "λάθη" συμβαίνουν τώρα τελευταία που διανύουμε προεκλογική περίοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως, θα έλεγα ότι είναι επιτυχημένη. Τον μητσοτάκη και την ιδεολογία/παραμύθι/πρέζα της ελεύθερης αγοράς εκθέτει. Για την τόση προπαγάνδα που ρίχνανε για τους μπολσεβίκους ("μένανε σε ένα διαμέρισμα με τους γονείς τους μέχρι να τους κατανείμει ο κομισσάριος διαμέρισμα", "στις ουρές με τα δελτία περιμένανε, να τι είναι ο κομμουνισμός!", "δεν μπορούσες να πεις κάτι δημόσια ενάντια στον Σταλιν! Για ένα ανέκδοτο έμπαινες φυλακή", "τι είναι πιο κρύο κι από το κρύο νερό στην Πράγα; το ζεστό νερό... ") είδαμε και τις χαρές της δύσης, με δικτατορίες, πολέμους και τώρα επιτέλους ο ιμπεριαλισμός στρέφεται - ξανά-στις μητροπόλεις του. Εσείς εδώ πάντως να μην ξεχνάτε δίπλα από το" δικτατορία" να βάζετε και το" αστική", μου θυμίζετε τον Παπανδρέου που "έκανε κριτική στον ΣΚΛΗΡΟ καπιταλισμό!". Ή τον Λαζόπουλο με το "άϊντε χάσουυυυ...μυρμηγκάκι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή