Pages

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

«Μπάτσοι - TV - δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον μπάτσο βιαστή».


Τελικά και παρά την προκλητική εισαγγελική πρόταση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας έκρινε με οριακή πλειοψηφία 4-3 ένοχο τον μπάτσο Δημήτρη Μπουγιούκο για "εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή" όσο αφορά την περίπτωση της Ε. ¨Η ίδια δικαστική ετυμηγορία κρίνει αθώο τον μπάτσο για το βιασμό της κοπέλας, τη σωματεμπορία σε βάρος μιας ακόμα 25χρονης, τη διακίνηση ναρκωτικών, την οπλοφορία και την οπλοχρησία

Ενοχος κρίθηκε και ο προηγούμενος μαστροπός της, κοπελίτσας Ε, Ντανιέλ, για "εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου", καθώς και για "διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής" 

Παράλληλα, αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Είχαμε δηλαδή μια "κολοβή" δικαστική απόφαση για το trafficking στην Ηλιούπολη και πιθανόν αν δεν έδιναν την μάχη με όλες τους τις δυνάμεις οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορίας, και αν δεν υπήρχε κόσμος στην αίθουσα, οι κατηγορούμενοι να αθωωνόταν εντελώς. 

Το σύνθημα των συγκεντρωμένων, που απευθυνόταν προς την δικαστική έδρα: «Πρώτα λέτε "σπάσε τη σιωπή" και ύστερα ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», τα λέει όλα. Ανάλογα ήταν και τα συνθήματα που ακούστηκαν, όταν τα ΜΑΤ, σε μια επίδειξη δύναμης εισέβαλαν στην αίθουσα του ΜΟΔ ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας το κοινό με γκλοπ: «Προσοχή - προσοχή, νταβατζήδες με στολή», «Μπάτσοι - TV - δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον μπάτσο βιαστή».

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει διακόψει και συσκέπτεται επί των ποινών. Ο εισαγγελέας κ. Χρ. Καραγιάννης έχει προτείνει 3 έτη φυλάκιση για Μπουγιούκο, και 10+10 κάθειρξη για τον Ντανιέλ. 

Με την αναγνώριση, από το δικαστήριο, του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, για τον μπάτσο και αν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, υπάρχει περίπτωση αποφυλάκισης του μαστροπού. όπως μας ενημερώνει με αναρτησή της η δικηγόρος Α. Λεγάκη,  

 ***

Ανακοινώθηκαν οι ποινές:

Μπουγιούκος: 5 έτη και 6 μήνες.

Ντανιέλ: 10+2 έτη και 10 μέρες εξαγοράσιμες με 5€/ημέρα.

Στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρών για οπλοκατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου