Pages

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία η Ενωση Δικαστών, εκθέτη την κυβέρνηση

Δεν είμαστε μόνο εμείς που σχολιάζαμε την αφωνία που έδειξε το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών μπροστά στην αυταρχική παράνομη -σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους- κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Πλήθος δημοσιευμάτων, δικηγορικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και πάρα πολλοί έγκυροι νομικοί δημόσια υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση μ' αυτή της την απόφαση ξεπερνάει κάθε όριο αυταρχισμού και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Μπορεί στο παρελθόν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών να έχουν κάνει "γαργάρα" δεκάδες αντισυνταγματικά νομοσχέδια ή να βρίσκουν νόμιμες αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις -μόλις χτες σημειώναμε την περίπτωση  Εισαγγελέας να διατάζει την φυλάκιση διαδηλωτών και την ποινική δίωξης του για πράξεις που δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα!- αλλά στην προκειμένη περίπτωση με τον ντόρο που ξεσηκώθηκε δεν είχαν περιθώρια να κάνουν τον ... Κινέζο

Ετσι, λοιπόν, σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία και θέλοντας οι "υπηρέτες της Θέμιδας" να κρατήσουν ίχνη αξιοπρέπειας -πώς διαφορετικά θα ανέβαιναν στην δικαστική έδρα για να αποδώσουν αστική "δικαιοσύνη", αν κώφευαν σε τόσο ολοφάνερη παραβίαση του Συντάγματος από την Πολιτεία;- έδωσαν στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση, κόλαφο για την κυβέρνηση.

Αυτή αφού παραθέτει την σχετική νομολογία με την οποία γίνεται ολοφάνερη η αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης καταλήγει:

"... θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς,  σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020,  δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.

Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός  Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί".

Για να δούμε αν θα καταλήξει στα .. μέζεα της κυβέρνησης αυτή η παρέμβαση που την αφήνει εντελώς έκθετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου