Η συγκεκριμένη πρόκλησή του όμως είναι τόσο κραυγαλέα που αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να υπάρχει εκκωφαντική αφωνία από συνδικαλιστικά όργανα τα οποία εξ ορισμού θα έπρεπε να έχουν κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην σημερινή ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η "Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή", σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι συνδικαλιστές δικηγόροι στο πλήρες τεκμηριωμένο κείμενο τους, και επικαλούμενοι νόμους και διατάξεις αποδεικνύουν ότι είναι "παντελώς αυθαίρετη η απαγόρευση της πορείας που εξήγγειλε μέσω δελτίου τύπου (!) ο Υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” Χρυσοχοϊδης".
Οπως αναλύουν εμπεριστατωμένα, πρόκειται "για παράνομη και παράτυπη απόφαση, που δεν βρίσκει έρεισμα ούτε βεβαίως στο Σύνταγμα ούτε όμως και στον πρόσφατα ψηφισμένο και αντισυνταγματικό νόμο για τις διαδηλώσεις".
." Όταν οι ζωές μας καταστρέφονται μέσα από μια σειρά αντεργατικά μέτρα, από την εγκληματική αδιαφορία για το δημόσιο σύστημα υγείας, από την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε προσλήψεις στην αστυνομία, σε δώρα στα κανάλια και όχι στα νοσοκομεία και στην παιδεία, τότε δεν μας μένει άλλος δρόμος από την αντίσταση. Η καταστολή αποτελεί δείγμα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό και θέλει οι φτωχοί και ο λαός να πληρώσουν την κρίση είτε με τους νεκρούς στα νοσοκομεία είτε με στοχοποίηση των κινημάτων", τονίζεται στο ίδιο κείμενο.
Και πέρα από την πολιτική τοποθέτηση των συνδικαλιστών δικηγόρων, εμείς ξαναρωτάμε εστιαζόμενοι στο νομικό τμήμα της ανακοίνωσης:
Ο ΔΣΑ δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί και να καταγγείλει την παράνομη -σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους- κυβερνητική απόφαση;
Η λαλίστατη Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν νιώθει την υποχρέωση να παρέμβει αφού σύμφωνα με την επικρατούσα νομολογία "η κινητοποίηση της 17 Νοέμβρη είναι, εκτός από δίκαιη, και νόμιμη" και άρα η κυβέρνηση ολοφάνερα παράνομη;
(Ρητορικά τα ερωτήματα φυσικά).
Δημοσίευση σχολίου