Pages

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κι άλλος ανθρωποφύλακας - έμπορας ναρκωτικών

Εκπληξη θα αισθανθεί κάποιος/α αναγνώστης/ια του ιστότοπου μας αν πληροφορηθεί ότι πριν από μια δεκαετία, δεσμοφύλακες ή καλύτερα οι ανθρωποφύλακες επέλεξαν και το blog μας για να δημοσιοποιήσουν τα «εργασιακά τους προβλήματα», και για να λάβουν φυσικά την ανάλογη απάντηση.

Εντοπίσαμε αυτή την ανάρτησή μας, καθώς αναζητούσαμε στοιχεία για να σχολιάσουμε μια σημερινή είδηση από το αστυνομικό δελτίο. Σύμφωνα, λοιπόν με το δελτίο τύπου των μπάτσων: "Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού". Οπως αναφέρεται, σε βάρος του ανθρωποφύλακα -το όνομα του οποίου δεν γίνεται γνωστό-  σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία. 

Πάντα σύμφωνα με το μπατσάδικο δελτίο τύπου, στην κατοχή του ανθρωποφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2) συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους (125) γραμμαρίων,

(2) συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους (810) γραμμαρίων,

πιστόλι με (2) γεμιστήρες και δέκα (10) φυσίγγια,

αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και (38.750) ευρώ. 

Συνήθως τέτοιες εξελίξεις προκύπτουν από αλληλοκαρφώματα συμμοριών για το ποια θα ελέγξει την τεράστια αφορά ναρκωτικών που υπάρχει στις φυλακές. 

Επειδή στην παραπομπή που παραθέτουμε αναφέρετε αναλυτικά ο ρόλος των ανθρωποφυλάκων, να αναφέρουμε μόνο δυο περιστατικά. Πριν μερικά χρόνια όταν τα αλληλοκαρφώματα των ανθρωποφυλάκων (είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται σ’ αυτά τα κυκλώματα και κάποτε τα χαλάν στην μοιρασιά) έφεραν τον αρχιφύλακα του Κορυδαλλού Φωτάκη, να έχει συλληφθεί με όπλα και ηρωίνη. 

Εκανε μερικά φεγγάρια διακοπές στις φυλακές της Κέρκυρας, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, και επανήλθε δριμύτερος στα «θεάρεστα καθήκοντα του».

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δικαστική εξέλιξη που είχε η διαμάχη μεταξύ του δημοσιογράφος Νίκου Βαφειάδη του  ανθρωποφύλακα Αντώνη Αραβαντινού.  

(Ο Αραβαντινός, είχε κατηγορηθεί για τόσες και τόσες υποθέσεις, που προφυλακίστηκε ομόφωνα «γιατί ανέπτυξε μέσα στο χώρο των φυλακών εγκληματική δραστηριότητα, δημιουργώντας μάλιστα σχέσεις και φιλίες με επικίνδυνους κακοποιούς οι οποίοι δούλευαν για λογαριασμό του»  Τελικά βγήκε πεντακαθαρίδης από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και επανήλθε στα καθήκοντα του σαν αρχιφύλακας στις φυλακές κορυδαλλού. Σχετικά πρόσφατα καρατομήθηκε από την θέση του  βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου εργάζεται σαν φύλακας.  Ο λόγος ήταν ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που έφεραν τον Αντώνη Αραβαντινό να οργανώνει οργιώδη πάρτι μέσα στις φυλακές με γυναίκες, ποτά και φαγητό)..

 Για να ολοκληρώνουμε και ανεξάρτητα τι κατάληξη θα έχει η σημερινή σύλληψη του ανθρωποφύλακα -εμπόρου ναρκωτικών: Οι φυλακές έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια τεράστια αγορά κάθε είδους ναρκωτικών με κύριους διακινητές τους Ανθρωποφύλακες, που θησαυρίζουν σε βάρος κρατουμένων και συγγενών τους εκμεταλλευόμενοι το λούκι στο οποίο έχουν βρεθεί κάποιοι φυλακισμένοι, να είναι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου