Pages

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το πάλεψε αλλά δεν του βγήκε


Η μεθόδευση του Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κυριάκου Καρούτσου, που προφανώς θα έγινε με την συνεργασία του Γ. Σανιδά για να κολισιεργήσουν οι έρευνες και να μπλέξουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σχετικά με το σκάνδαλο Βατοπεδίου, ξεδιπλώνετε ολοκάθαρα στην επιτολή που έχει στείλει στους Αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροχούλου.

Αυτοί αντιστάθηκαν στις πιέσεις με τα γνωστά επακόλουθα.

Η σχετική επιστολή:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ

Ταχ. Λ/νση : Κυρ. Λουκάρεως 14 Πληροφορίες: κ. Παπακώστα Τηλέφωνο: 210 -6404590

ΠΡΟΣ

Τους ΑντεισαγγελεΙς Εφετών Αθηνών κ.κ. Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροχούλου
Επαναφέρουμε τη συνημμένη δικογραφία που σχηματίστηκε μέχρι τώρα από τη διενεργηθείσα από εσάς προκαταρκτική εξέταση προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί και περατωθεί το ταχύτερο δυνατό και πάντως εντός της προβλεπομένης υπό του άρθρου 31 παρ. 3 Κ.Ι Ι.Δ. προθεσμίας.

Για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξετάσεως κρίνουμε αναγκαίο να γίνουν τα ακόλουθα:

1.- Να εξετασθούν μάρτυρες, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στοιχεία ουσιώδη για την υπόθεση, μεταξύ δε αυτών και οι :
α) ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» της Θράκης Π. Παπαδόπουλος, ο οποίος να προσκομίσει και όλα τα δημοσιεύματα, που έχουν σχέση με το θέμα Βατοπαιδίου,
β) ο μάρτυρας του Δημοσίου που είχε εξετασθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης την 5.11.2003.
γ) τα μέλη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Δ/νοης Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης (Λθαν. Μπαλτζόπουλος κλπ,), που εξέδωσαν την υπ' αριθμ. 1/2003 Απόφαση, με την οποία αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της Μονής Βατοπαιδίου και
δ) ο κατά το έτος 2004 δήμαρχος Ξάνθης. Μ. Στυλιανίδης.
Οι ανωτέρω να καταθέσουν περί παντός, το οποίο γνωρίζουν σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

2.- Να ζητήσετε το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υπόπτων, που μνημονεύονται στις υπ' αριθμ. 3511/4.9.2008 και 3752/26.9.2008 παραγγελίες του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και οποιουδήποτε άλλου, κατά την κρίση σας, υπόπτου, ιδία υπαλλήλων της Κ.Ε.Δ. (μηχανικών) που έκαναν εκτιμήσεις, αλλά και ενδεχομένως των μελών του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.

3.- Να ζητήσετε και επισυνάψετε όλα τα συμβόλαια με τα οποία έχουν περιέλθει στη Μονή Βατοπαιδίου ακίνητα με μορφή ανταλλαγών και να ελέγξετε όχι μόνο το δυσανάλογο του τιμήματος, αλλά και αν υφίοτατο δικαίωμα της Κ.Ε.Δ. να προβεί σε όλες τις γενόμενες ανταλλαγές.
Πέραν τούτου, να ζητήσετε όλα τα στοιχεία ως προς τις εκτυμήσεις των ακινήτων, από τις εφορίες.

4.- Να ζητήσετε εξηγήσεις δια της λήψεως ανωμοτί καταθέσεων όλων των υπόπτων, οι οποίοι να ερωτηθούν εάν στις αποφάσεις των ή τις ενέργευίς των ενήργησαν αυτοβούλως ή εδέχθησαν πιέσεις ή υποδείξεις ή οδηγίες από οιονδήποτε.

5.- Εάν κατά τη διάρκεια εκτελέσεως των κατά τα άνω παραγγελλομένων ή μετά το πέρας αυτών ανακύπτει θέμα ενέργειας και άλλων προανακριτικών πράξεων π.χ. εξετάσεις και άλλων μαρτύρων, αναζήτηση εγγράφων κλπ. να ενεργήσετε και τις πράξεις αυτές.

6.- Να ενεργήσετε, τέλος, οτιδήποτε είναι αναγκαίο, κατά την κρίση σας, για την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας και αποκάλυψη όλων των πτυχών της υποθέσεως.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξετάσεως, να λάβει χώρα αξιολόγηση των στοιχείων και να προταθεί αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, για ποιες πράξεις και κατά ποίων.

Εξάλλου αν κριθεί ότι έχουν προκύψει στοιχεία κατά Υπουργών και για αδικήματα σχετικά με τα καθήκοντα τους που να δικαιολογούν την αποστολή τους στη Βουλή να αναφερθεί και τούτο, προκειμένου να ενεργήσουμε τα κατά νόμο επιβεβλημένα.

Η έρευνα της υποθέσεως στο σύνολο της και η ολοκλήροχτη της προκαταρκτικής εξέτασης με βάση τα παραγγελομενα είναι επιβεβλημένη, καθ' όσον ούτω θα αναδειχθεί η αλήθεια και θα επιβεβαιωθεί ή όχι η εγκληματική συμπεριφορά αυτών που εν γνώσει συμμετείχαν στις τελεσθείσες αντικειμενικώς αξιόποινες πράξεις.
Η διακοπή της έρευνας στο στάδιο αυτό, χωρίς την πλήρη ολοκλήρωση της, σύμφωνα με τα ανωτέρω, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στη συσκότιση και μη αποκάλυψη της αλήθειας σε όλη την έκταση, πράγμα το οποίο θα είναι ολέθριο, προεχόντως για τη δικαιοσύνη.

Κοινοποίηση : Προς την Εισαγγελέα Εφετών κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου, ως προς την οποία επεκτείνουμε την υπ' αριθμ. πρωτ. 57673/5.9.2008, παραγγελία μας, προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτατη και πληρέστερη έρευνα και περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης και η οποία θα έχει το συντονισμό των ενεργειών και την ευθύνη της ολοκληρώσεως αυτής.

Ο Προϊστάμενος της Κισαγγελίας Εφετών Αθηνών

Κυριάκος Καρούτσος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

1 σχόλιο: