Pages

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Πόσα θες να μας τρελάνεις;


Τα ‘χαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα.
Ο Σώζων εαυτό σωθείτο είναι το ρητό που κολλάει γάντι σε όλα τα λαμόγια που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ετσι, λοιπόν και ο ηγούμενος Εφραίμ έστειλε ανοιχτή επιστολή με πρώτους αποδέκτες τους «εξοχώτατους», όπως τους χαρακτηρίζει, Παπούλια, Καραμανλή και Σανιδά και τους ζητάει να τον ξελασπώσου.

Στην εισαγωγή της επιστολής του το γυρίζει στο κλάμα γιατί όπως λέει δέχεται «πυρά αδιανόητα και χωρίς προηγούμενο, τα οποία όμως δημιουργούν απέραντη θλίψη, πόνο ψυχής».

Σε μια έξαρση μάλιστα μεγαλοψυχίας ο ηγούμενος Εφραίμ δηλώνει ότι αν θεωρηθεί ένοχος «τότε δέχομαι ταπεινά να πορευθώ τον δρόμο μου προπηλακιζόμενος και διασυρόμενος, με την απόλυτη ικανοποίηση πώς ως Μοναχός έκανα απέναντι στο Θεό απόλυτα το καθήκον μου».

Καλά τα λέει ο ρασοφόρος μας. Μια ζωή «ως Μοναχός έκανε απέναντι στο Θεό απόλυτα το καθήκον του». Και τότε που μάζευε τα αδέσποτα γαϊδούρια και μουλάρια που σουλατσάριζαν στο μοναστήρι του και τα πουλούσε για να γίνουν μεζές στα λιοντάρια ενός τσίρκου, αλλά και τότε που κυκλοφορούσε με τζιπ και ελικόπτερο φιλοξενόντας βασιλείς και κροίσους στο μοναστήρι του καταστρώνοντας μαζί τους επιχειρηματικά σχέδια για όλα σχεδόν τα Βαλκάνια.

«Με πόνο ψυχής, συκοφαντούμενος αλλά και πνευματικά ήρεμος θα ακολουθήσω τον δρόμο πού επέλεξε για μένα ο Κύριος», συνεχίζει στην επιστολή του ο Εφραίμ.

Δρόμο με μπίζνες και λαμογιές ανοίγει ο «Κύριος»; Δεν το ξέραμε αλλά όσο ζεις μαθαίνεις.

Και τελειώνοντας το γράμμα του ο ρασοφόρος μας λέει: «Τώρα το αν κάποιοι θέλουν να πλήξουν τις αξίες της Ορθοδοξίας, του Μοναχισμού, την αξία των Πολιτικών του τόπου μας, των Κρατικών Λειτουργών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην Δημόσια Διοίκηση και στους θεσμούς της χώρας μας αυτό θα το κρίνει η ιστορία και ο χρόνος».

Τι μας λες ορέ καλόγερε; Τόσα πράγματα «πλήττονται» γιατί ένα καραμπινάτο σκάνδαλο καλογέρων και πολικάντηδων ήρθε στον αφρό και κάποιοι δεν θέλουν να μας πνίξει η μπόχα του;

Αλήθεια μιας και τα πας υπέροχα με χρηματικά τσαμπασλίκια, ηγούμενε Εφραίμ, πόσα θες να μας τρελάνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου