Pages

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άλλο “αριστερή κυβέρνηση”, άλλο λαϊκή εξουσία…

Από Υπερβολές

Σήμερα, ένα τμήμα της “αριστεράς”, διακηρύττει πως μια “αριστερή κυβέρνηση”, μπορεί να αποτελέσει πράγματι “φιλολαϊκή” λύση. Η αριστερή αυτή κυβέρνηση βέβαια, δεν πρόκειται να ενοχλήσει ιδιαίτερα τα μονοπώλια, ούτε θα αγγίξει τις δομές του συστήματος, όμως θα είναι “μαχητική”, “αντιμνημονιακή”, και με τσαμπουκά θα προτείνει λύσεις, μέσα στα πλαίσια του συστήματος μεν, που όμως θα αποστομώσουν τους νεοφιλελεύθερους που ταλαιπωρούν το λαό!

Οι αντιλήψεις αυτού του κομματιού της “αριστεράς”, είναι στην καλύτερη περίπτωση, ένα μάτσο από αυταπάτες. Ακόμα και αν οι σύντροφοι έχουν καλές προθέσεις, και πράγματι πιστεύουν αυτά που λένε, ακόμα δηλαδή κι αν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει ένας “φιλολαϊκός” καπιταλισμός, η πραγματικότητα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως θα τους διαψεύσει. Οι μηχανισμοί του καπιταλισμού, έχουν γίνει τόσο ισχυροί και έχουν αποκτήσει τόσο συγκεκριμένους στόχους, που καθιστούν αδύνατη την παραμικρή πιθανότητα για μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική, στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Στην χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να πει κάποιος, πως οι αντιλήψεις αυτής της “αριστεράς”, είναι ένας αερόσακος του συστήματος, που θα μπορούσε να αποτελέσει το έσχατο καταφύγιο των μονοπωλίων, μπροστά σε ένα διογκούμενο λαϊκό κίνημα.

Σύμφωνα με τον Λένιν: “Οι μεταρρυθμίσεις είναι παραχωρήσεις που αποσπώνται από την κυρίαρχη τάξη, ενώ διατηρείται η κυριαρχία της.” Η (εμφανιζόμενη ως) τσαμπουκαλεμένη “αριστερά” λοιπόν, στην ουσία, λέει στον λαό πως η κυρίαρχη τάξη πρέπει να διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά να μην ανησυχεί (ο λαός), καθώς θα υπάρξουν κάποιες παραχωρήσεις (ίσως ένα ξεροκόμματο παραπάνω), από τη μεριά του κεφαλαίου. Είναι η ξαναζεσταμένη σούπα της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας που πρωτολάνσαρε πριν λίγες δεκαετίες το “αγωνιστικό” ΠΑΣΟΚ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών. Όμως, το παιχνίδι το έχουμε ξαναδεί. Πλέον, ξέρουμε που τελικά οδηγούν, οι “αριστερές κυβερνήσεις” που λειτουργούν στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Από την άλλη, η Αριστερά, προτιμά να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας (έστω κι αν μερικές φορές, αυτή η γλώσσα δεν ηχεί και τόσο όμορφα στα αυτιά), λέγοντας πως φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, και προτείνοντας ως μόνη ρεαλιστική εναλλακτική που μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού, την κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων από μια εξουσία που θα προκύψει μέσα απ’ τον λαό, την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., και την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Στην πραγματικότητα, η Αριστερά (δηλαδή το ΚΚΕ) και η “αριστερά” (δηλαδή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), προτείνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, έχουν δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές, και στην ουσία πρεσβεύουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις.

7 σχόλια:

  1. Ωραία αρθρογράφε.
    Επομένως να περιμένουμε αιωνίως την επανάσταση του προλεταριάτου και μέχρι τότε να αφήσουμε το νεοφιλελεύθερο συρφετό να ρημάξει τελείως τις ζωές μας , μην τυχόν και μπει μας κατηγορήσουν για ρεφορμιστές.
    Αν πεινάει ο διπλανός σου κι έχεις τη δυνατότητα να του δώσεις μισό πιάτο φαί, θα του το αρνηθείς μέχρι να καταφέρεις να του φέρεις ολόκληρη τη μερίδα;
    Ως τόττε όμως θα χει πεθάνει απ την πείνα.

    ΑΓια μένα τα πράγματα είναι απλά.
    Να ανεβεί στην εξουσία μια ριστερή κυβέρνηση, να κάνει άμεσα όσα μπορούν να γίνουν για να διασώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και όταν εξαντλήσει τα περιθώρια να πει στο λαό: εντός του συστήματος αυτά μπορούσα να κάνω, τώρα είμαστε έτοιμοι για τη λαική εξουσία, ακολουθήστε με να ανατρέψουμε το σύστημα τελείως.

    Κανένας πόλεμος δεν κερδίζεται με την ρπώτη μάχη, ούτε περιμένει κανείς να χτυπήσει την πρωτεύουσα του αντιπάλου με τη μία.
    Πρώτα κάνεις περιφερειακά χρτυπήματα, κερδίζεις μάχες, κερδίζεις θάρρος και εμπειρία και μετά πας για το τελειωτικό χτύπημα.

    Οι απόψεις περί "αριστερής κυβέρνησης- αερόσακου" δεν είναι παρά προφάσεις εν αμαρτίαις που κρύβονται πίσω από τη σιγουριά της αναβολής.

    Ο λαός μας, η χώρα μας καταστρέφονται.
    Κάθε μέρα που περνά είναι και μια ακόμη μάχη χαμένη, είναι ακόμα ένα έγκλημα.
    Δεν μπροούμε να περιμένουμε τη λαική εξουσία αιωνίως και στο μεταξύ να μας εξαθλιώνει το σύστημα.
    Αν αφήσουμε κι άλλο την εξαθλίωση να μας ρημάξει, τότε και λαική εξουσία να επιτύχουμε, αυτή θα είναι αδύνατο να επιτύχει καθώς θα έρθει να αναστήσει μια χώρα σε ερείπια.
    Ερείπια ανθρώπων, ερείπια οικονομίας.
    Και τότε θα κάνουμε άλλον έναν ανύπαρκτο και αποτυχημένο σοσιαλισμό και θα ανατραπεί πολυ΄σύντομα.
    Γιατί όταν θα εχει καταστραφεί η χώρα τελείως, δεν θα μπορεί να τη σώσει ούτε ο σοισαλισμός.

    Άμεση λύση τώρα με αριστερή αντινεοφιλελεύθερη κυβέρνηση,να κάνει όσα γίνονται.
    Και μετά έχντας ανασυνταχτεί, προχωράμε στο επόμενο βήμα.

    Ας μην περιμένουμε πρώτα την εξαθλιωσή μας.
    Και κυρίως ας μην ποντάρουμε στην εξαθλίωση για πολιτικά οφέλη.

    κι ας μην ξεχνάμε ότι και ο Τσάβες και ο Μοράλες και ο Κίρχνερ μέσω εκλογών ανάτρεψαν το καπιταλιστικό καθεστώς στις χώρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσάβες, Μοράλες Κιρχνερ Καπιταλισμο έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αριστερή κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται πάνω σε ένα όλό αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο ακόμα και αν πάρει ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, ακριβώς γιατί στα βασικά δεν ξεκαθαρίζει τίποτα! Πχ στο βασικό θέμα της ΕΕ θα γίνει χίλια κομμάτια, σπέρνοντας περαιτέρω απογοήτευση.

    Η πρόταση του ΚΚΕ έχει το ακριβώς αντίθετο προβλημα: Παραπέμπει τα πάντα σε ένα απσροσδιόριστο μέλλον της λαϊκής οικονομίας και δεν προτάσσει αιτήματα/κρίκους για αλλαγή των συσχετισμών ΣΗΜΕΡΑ!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την αντίληψη του "Αγωνιστικού Μετώπου ρήξης κα ιανατροπής" προσπαθεί να υπερβεί και τις 2 αυτές λογικές στην κατεύθυνση της κοινής ανατρεπτικής δράσης στο κίνημα -και από τα πάνω κα ιαπό τα κάτω-. Ετσι, μπορούν να τεθούν οι βάσεις ΚΑΙ για ένα λαϊκό μαζικό μέτωπο ΚΑΙ για μιαν σαφή αντίληψη του μετώπου, αυτή της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο αριστερή κυβέρνηση και άλλο λαϊκή εξουσία. Σα να λέμε άλλο η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε. και άλλο η αίτηση υπαγωγής στο αρθρο 99 της ελευθεροτυπίας ή οποιουδήποτε άλλου ΜΜΕ!ΚΚΕ-ΣΥΝΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΊΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!ΝΤΡΟΠΉ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΤΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ.ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ.ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ 4 : Ο4 ΧΘΕΣ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΟΥ - ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΙΚΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ.ΤΣΑΒΕΣ , ΜΟΡΑΛΕΣ , ΚΙΡΧΝΕΡ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΣΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ , ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ - ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ - ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΣ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΑΒΕΣ , ΜΟΡΑΛΕΣ , ΚΙΡΧΝΕΡ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.ΑΣ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΩΣ - ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ ΕΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑ.ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΔΕΑΤΟ ΕΙΝΑΙ - ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ - ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.ΕΤΣΙ ΑΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΕΡΜΠΑΧ : ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ - ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΓΩ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ - ΕΙΝΑΙ - ΤΟΥ , ΩΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΜΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΟΣ , ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟ - ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΜΕΝΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιο κοντά στο κόμμα που ετοιμάζουν Καμμένος-Τράγκας παρά στο ΚΚΕ. Ας πάνε με αυτούς λοιπόν και ας μη μας τα ζαλίζουν οι "αντιμνημονιακοί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο 12 : 27 ΞΕΧΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΙΕΡΟΣΥΛΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΘΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΟΚΟΦΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΣΑΠΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή