Pages

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κομματικά θαλασσοδάνεια, σκανδαλώδεις τροπολογίες, και απανθρωπιά κράτους-τραπεζών στα υπεχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά

Αποκαλυπτικό το σημερινό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Αλφα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στις τράπεζες που τώρα λόγω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και συνεπώς ανεργίας ή δραματικής μείωσης του μισθού τους , σε κάποιες περιπτώσεις κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού δανείου και οι τράπεζες ενδέχεται να τους κατασχέσουν τα σπίτια που μένουν. Παρόμοιο ρεπορτάζ είχε πριν μερικές  και το περιοδικό «Επίκαιρα» απ’ όπου είναι και η φωτο που παραθέτουμε.

Και την ίδια στιγμή που κράτος και τραπεζίτες ετοιμάζονται να δείξουν το πιο σκληρό, απάνθρωπο πρόσωπο τους σε πολίτες που τους οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση κάνουν τα στραβά μάτια στα αστικά πολιτικά κόμματα που έχουν πάρει απ’ τις τράπεζες δανεικά κι αγύριστα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και όχι μόνο αυτό. Μόλις πριν μερικές μέρες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ με μια σκανδαλώδη τροπολογία (παλιά τους τέχνη κόσκινο) αποφάσισαν να εισπράξουν από τώρα –όπως και τα μικρότερα κόμματα της βουλής- την τακτική κρατική χρηματοδότηση όχι μόνο για το πρώτο αλλά και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και μάλιστα με τα ποσοστά που αναλογούν στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2009. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ προεισπράτει χρήματα σαν να διαθέτει εκλογικό ποσοστό 43%!!!

Τώρα μην ψάξετε να βρείτε ποινικές ευθύνες τραπεζικών στελεχών που ενέκριναν υπέρογκα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ με μοναδική εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα λαμβάνουν έως και το … 2020 (!),  (αν υπάρχουν μέχρι τότε) ούτε να κάνετε κριτική σε αποφάσεις της βουλής τους που χρηματοδοτεί –με τα λεφτά του σκληρά φορολογούμενου λαού- τους πολιτικούς «πυλώνες» του αστικού συστήματος. Αυτά είναι λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου