Pages

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταλλαγμένα τρόφιμα, μεταλλαγμένο κόμμα.

Γράφει ο mitsos175.

Οι αποτυχημένοι όλων σχεδόν των δεκανικιών του Μνημονίου, οι σίγουροι χαμένοι, οι πρωταγωνιστές στις τσόντες της ΝΔ, θα διεκδικήσουν καρέκλα. Όλοι - όλοι αντάμα μπας και μπουν στη Βουλή, γιατί ο καθένας μόνος του δεν υπήρχε περίπτωση ούτε απ’ έξω να περάσει. Φώφη, Σταύρος, Γιώργος και ένα σωρό άλλοι, που μπορεί να εμφανιστούν, θα προσφέρουν σίγουρα άφθονο γέλιο. Διότι το λέει κι η παροιμία: Δεν υπάρχει γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο. Όταν μάλιστα κηδεύεται ξανά το ΠΑΣΟΚ, τότε θα πέσουμε κάτω από τα γέλια.

Που σαι Αντρέα για να δεις, έχει γίνει της μουρλής. Βέβαια ο Αντρέας θα τους άρχιζε στις σφαλιάρες. «Ανίκανοι, σας άφησα κερδοφόρα επιχείρηση και μου την κάνατε προβληματική! Μου χρεοκοπήσατε το μαγαζί, το κλείσατε, κερατάδες!» Ειδικά το Γιωργάκη θα τον έκανε «μπλε μαρέ», δεν θα μπορούσε να τον αναγνωρίσει ούτε η Μαργαρίτα. «Ένα κόμμα σου άφησα κι ένα όνομα, κι εσύ τα έκανες σαν τα μούτρα του Πάγκαλου! Θα σε τσακίσω, παλιόπαιδο!»

Κάπως έτσι λένε τα παραπάνω οι νοσταλγοί του παλιού ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν, σπανίζουν, αλλά υπάρχουν. Αχ βρε κουτά! Το ΠΑΣΟΚ από τότε που αποφάσισε να αλλάξει το ίδιο κι όχι να φέρει την Αλλαγή στην πολιτική, τα ίδια ακριβώς θα έκανε. Τσόντα της ΝΔ θα καταντούσε. Μπορεί ο Αντρέας, σαν ικανός πολιτικός, πολύ καλός στο μπλα - μπλα, να το έκανε με στιλ, γιατί όλοι αυτοί είναι όντως άχρηστοι. Αλλά η πορεία ενός Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος». Ή υπηρετείς τον Καπιταλισμό, ή τον ανατρέπεις. Και το ΠΑΣΟΚ επέλεξε εδώ και δεκαετίες την υπηρεσία στο Κεφάλαιο.

Επίσης, αυτοί που μαζεύονται τώρα, για να διεκδικήσουν μια καρέκλα, είναι το κατακάθι του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος, οι απλοί αγωνιστές, έφυγαν εδώ και πολύ καιρό. Οι μνηστήρες της εξουσίας σκέφτονται ως εξής. «Να βάλουμε όλους τους προσωπικούς ψήφους μαζί, μπας και μπούμε ξανά στη Βουλή, μη χάσουμε το μισθό και τα προνόμια». Αλλιώς να κάνουν τι; Τι να ψηφίσεις Κούλη, τι αυτούς. Αφού λένε τα ίδια με τη ΝΔ. Για να μας πουν λοιπόν: Αν διατάξουν οι τοκογλύφοι να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις, να απολυθούν περισσότεροι, να βάλουν νέα χαράτσια, τι θα κάνουν; Ότι και πριν, θα ψηφίσουν αυτό που θα τους πει το Βερολίνο. Ε, ας βάλουν το Γερμανό πρέσβη στη θέση τους, το ίδιο είναι. Ακόμα καλύτερα, να βγάλουν αρχηγό τον πρόεδρο μιας πολυεθνικής, να γλυτώσουμε και από τους μεσάζοντες.

Θα μου πεις «τι κάθεσαι τώρα και ασχολείσαι με πτώματα»; Σχολιάζω απλά την κωμωδία.
Ποιος θα βγει αρχηγός; Αδιάφορο. Θα είναι η πιο αδιάφορη είδηση. Λαμόγιο ασφαλώς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και ψεύτης, αδίστακτος, δοσίλογος, ανίκανος, διεφθαρμένος… Βρε σεις, κάντε μια προκήρυξη να βγει αρχηγός μέσω του ΑΣΕΠ. Τουλάχιστο να έχει τα τυπικά προσόντα. Αλλά ποιος θα δεχθεί τέτοια θέση; Όσο απελπισμένος και να ’σαι από την ανεργία, έχεις αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί έντιμος άνθρωπος, να πάει για αρχηγός της κεντροαριστεράς. Ποιας «κεντροαριστεράς» δηλαδή; Του αριστερού δεκανικιού της ΝΔ. Κατά τα άλλα στην ουσία πιστεύουν και εφαρμόζουν τα ίδια με τα χρυσά αυγά φιδιού.

Αν πάλι έκαναν μια κλήρωση μεταξύ τους; Να βάλουν στην λοταρία το όνομα και να καλέσουν τον Τσίπρα να τραβήξει το λαχνό. «Τσίπρας»! Να δείτε που στο τέλος θα βάλει για αρχηγός και εκεί. Κι όχι μόνο θα βάλει, θα βγει. Γιατί; Διότι έχει την καρέκλα, την κουτάλα. Κι όποιος έχει την κουτάλα, αυτός τρώει, οι υπόλοιποι περιμένουν να πέσει κάποιο ψίχουλο από το τραπέζι, κολακεύοντας το μάγειρα που κανονίζει τις μερίδες.

Αλλά το φαγοπότι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των παραρτημάτων τους, θα τελειώσει πολύ σύντομα. Έχουμε βαρεθεί να ταΐζουμε κηφήνες, έχουμε βαρεθεί να μας τρώνε… 

2 σχόλια:

  1. Ρε Μήτσο όταν λεις οτι το Φαγοπότι ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ κ.α θα τελειώσει σύντομα τι ενοείς. Τι μας κρύβεις Μήτσο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην κάνω κι εγώ μια προφητεία; Μόνο ο Παΐσιος; mitsos175.

    ΑπάντησηΔιαγραφή