Pages

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Μόρια: Η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ, αντί για οποιαδήποτε αρωγή στους έγκλειστους μετανάστες-πρόσφυγες.

Του Γ.Γ.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβεις ότι σε έναν χώρο που έχει στοιχειώδεις υποδομές για να μείνουν 3.000 άτομα, στοιβάζεις 13.000 ανθρώπους, διαπράττεις ανοσιούργημα, που μπορεί να καταλήξει σε εγκληματικά αποτελέσματα.

Και αυτά τα εγκλήματα είναι συνειδητά και έχουν ενόχους. Είναι η Ε.Ε., η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της Ν.Δ. 

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στο στρατόπεδο της Μόρια, ήταν αναμενόμενα  και οι προειδοποιήσεις που υπήρχαν -από τον χειμώνα ακόμα του 2017 όταν πέντε άνθρωποι είχαν πεθάνει απ' το κρύο-  με δημοσιεύματα να κάνουν τότε λόγο ότι "Ο Μεσαίωνας έχει απλωθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς, αλλά και στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης".

Αλλά κοιτάξτε μια σημερινή "λεπτομέρεια". Αφού οι πάντες, ακόμα και συντηρητικοί δημοσιολόγοι, κάνουν λόγο για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο της Μόριας. και οι οποίες είναι υπεύθυνες και για την σημερινή τραγωδία, η κυβέρνηση αντί για να κάνει το παραμικρό για να τις βελτιώσει, στέλνει "ενισχύσεις" των κατασταλτικών δυνάμεων στο νησί, προσθέτοντας άλλες δυο διμοιρίες ΜΑΤ, στις ήδη υπάρχουσες στο νησί.

Η κυβέρνηση της δεξιάς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι έγκλειστοι μετανάστες -πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη από δακρυγόνα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης. Αυτό που έχουν ανάγκη είναι από ανθρωπιά, κάτι που απουσιάζει εντελώς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου