Pages

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Μόρια. Πληροφορίες για αύξηση των νεκρών. Μεταφέρονται από την Αθήνα ΜΑΤ στην Λέσβο.

"Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα πραγματικά τραγικά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Μόρια. Μόνοι τους οι πρόσφυγες έχουν ανασύρει το άψυχο σώμα μικρού μωρού από τα αποκαίδια του κοντέινερ το οποίο είναι καμένο.
Θρηνούν περιφέροντας το εντός του χώρου του ΚΥΤ", αναφέρει δημοσίευμα ιστοσελίδας της Λέσβου.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο ένα μικρό παιδί βρέθηκε νεκρό, ανεβάζοντας στους 3 τους νεκρούς (μια γυναίκα και δυο παιδάκια), ενώ η αρχική θλίψη και απόγνωση των μεταναστών και προσφύγων που θρηνούν τα θύματά τους στα ατιμώρητα εγκλήματα, έχει συνδυαστεί με οργή και αγανάκτηση.

Η κατάσταση στη Μόρια παρουσιάζεται ανεξέλεγκτη και η αστυνομία που υπάρχει εκεί είναι αδύνατον να διαχειριστεί την κατάσταση.

Οπως μεταδίδεται λόγω της έκρυθμης κατάστασης στον προσφυγικό καταυλισμό, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις θα πάρει το υπουργείο Προπο διέταξε να απογειωθεί από την Ελευσίνα ένα C-130 μεταφέροντας δύο διμοιρίες ΜΑΤ στο νησί.

Επίσης, όπως αναφέρει η ειδησεογραφία νωρίτερα και για αρκετή ώρα στον καταυλισμό επικράτησε μεγάλη ένταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ από τις συγκρούσεις υπάρχουν και πέντε τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

1 σχόλιο:

  1. Τραγικές εικόνες από τη Μόρια Περιφέρουν το άψυχο σώμα του απανθρακωμένου μωρού
    http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/blog-post_131.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή