Pages

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Γιαβάς - γιαβάς!

Γράφει ο mitsos175

Δωμάτιο Σουλτάνου.

- Αχ, βάι - βάι - βάι!

- Σουλτάνε μ' είστε σεκλετισμένος;

- Ναι ορέ. Δεν συναντάω το Γρουσούζη ποτέ ξανά, δεν συμφέρει. Ξέρεις, τι είπαν; Σεισμός στην Πόλη! Καλοκαιρινό έγινε το Σεράι! Αμάν - αμάν!

- Κι ήσασταν τόσο χαρούμενος μετά τη συνάντηση.

- Αφερίμ! Μεγάλη επιτυχία. Παρακάλαγε γονατιστός ο γκιαούρης να μην του στείλω άλλους μετανάστες "μπαξίσι". "Κι από μένα ότι θες" μου είπε.

- Και πήρατε αυτό που θέλατε;

- Ναι ορέ, το πήρα. Θα μου δώσουν τα ευρώ οι Γερμανοί. Αλλάχ! Δοξασμένο το όνομά σου! Οι Ευρωπαίοι κάνουν πολέμους, φεύγουν οι άνθρωποι, γίνονται πρόσφυγες, εγώ τους κρατάω και παίρνω παράδες. Αυτές είναι δουλειές! Αλλά τώρα θα δώσω για τις ζημιές από το σεισμό. Τον παλιό - γρουσούζη!

- Με τα πετρέλαια τι θα γίνει;

- Γιαβάς - γιαβάς! Κάτσε ορέ, πρώτα να βρούμε, κι έπειτα μας τα χαρίζει ο Κούλης, δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε κι εμείς στους Αμερικάνους θα τα πουλήσουμε.

- Μα δεν θα πάρει νέα όπλα η Ελλάδα;

- Ε και; Πρώτη φορά είναι; Για τη μίζα ενδιαφέρονται ορέ! Για τον παρά. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Πλοία αυτοί; Πλοία κι εμείς. Αεροπλάνα αυτοί, Αεροπλάνα κι εμείς. Απλά θα ζητήσουμε περισσότερα από τις προμήθειες. Δεν είμαστε ίσα κι όμοια.

- Δηλαδή να μην ανησυχούμε με τους Έλληνες;

- Όσο είναι πάνω λαμόγια, που τους κουμαντάρουν, χαίρομαι. Μακάρι κι οι Κούρδοι, που μας έχουν σκίσει, να είχαν έναν Κούλη. Θα είχαμε ησυχάσει κι από κει. Θα δούλευε αυτούς, ενώ θα δούλευε για μας.
Άντε τώρα. Φέρε μου λίγο χαλβά, ή ένα λουκούμι να γλυκαθώ. Και φέρε μια κανάτα Betadine, γιατί χαιρέτησα το βρομιάρη.

- Μετρήσατε τα δάκτυλα σας που χαιρετηθήκατε με το Μητσο...

- Σους μπρε! Μη το λες το όνομα! Θες να μας βρει καμιά νίλα; Τα μέτρησα βεβαία. Αμ δεν με ξέρει καλά. Θα του πάρω ως και τα σώβρακα. Σύρε τώρα για το γλυκό.

- Έφυγα πολυχρονεμένε μου...

Δεν τα λέω εγώ Κούλη μου. Ο Σαμαράς τα υπονοεί, αυτός που σε ψήφισε. Βέβαια όρκο δεν παίρνω γι αυτό, μέσα στο παραβάν δεν ήμουν.
Γιουσουφάκι σε ανεβάζει, ραγιά σε κατεβάζει. Κι ο καημός του ξέρεις ποιος είναι; Που δεν μπορεί να ρίξει. Ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου