Pages

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο εργασιακό κάτεργο Jumbo

Οι συνθήκες που έχει επιβάλει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, ο οποίος εν μέσω οικονομικής κρίσης καταφέρνει να έχει μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, θυμίζουν κάτι από... Μεσαίωνα... Η εργοδοσία του καταστήματος Jumbo είναι στην πρωτοπορία της εφαρμογής των αντεργατικών νόμων και των μισθών πείνας, αφού πληρώνει τους 4ωρους νέους κάτω από 200 ευρώ. Αναδεικνύεται σε γκέτο εργοδοτικής τρομοκρατίας με άθλιες εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα και στις εργασιακές ζούγκλες των μνημονίων.

Τα παραπάνω αναφέραμε, μεταξύ άλλων σε περασμένη ανάρτησή μας.

Σήμερα το μεσημέρι μέλη του "Ρουβίκωνα" εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo. καταγγέλλοντας  τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Σε κείμενο που ανάρτησαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας στο indynedia καλούν τους πολίτες να επιβάλλουν "μποϋκοτάζ σε αυτό το κάτεργο",

 Όμως το μποϋκοτάζ μόνο του δεν είναι αρκετό. Για να σταθούμε απέναντι στα αφεντικά, για να γκρεμίσουμε το καθεστώς τρομοκρατίας των εργαζομένων και να απαιτήσουμε πίσω τα ευτελισμένα δικαιώματά μας πρέπει να οργανωθούμε όλοι σε σωματεία βάσης. Να διεκδικήσουμε τα κλεμμένα και να υψώσουμε τις φωνές μας απέναντι στα αφεντικά. Να μην ανεχτούμε τη διαιώνιση συνθηκών γαλέρας και τη δημιουργία νέων κατέργων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, είναι η κατακλείδα του κειμένου του "Ρουβίκωνα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου