Pages

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

H απληστία των ιδιωτικών μαγαζιών που λέγονται Τράπεζες

Γράφει ο mitsos175

 Η ταλαιπωρία σήμερα στις Τράπεζες ήταν κάτι το απίστευτο. Οι ουρές ήταν τόσο μεγάλες που έσπαγαν ρεκόρ. Και βέβαια πολλοί, κυρίως συνταξιούχοι, δεν εξυπηρετήθηκαν. Οι υπόλοιποι για να εξυπηρετηθούν έπρεπε να κάτσουν από το πρωί, πριν ανοίξουν οι τράπεζες, ως το μεσημέρι. Το χάλι αυτό δεν απασχόλησε κανένα πουλημένο ΜΜΕ, που κόπτονταν για την "ταλαιπωρία των οδηγών από την απεργία".

Το αίσχος αυτό που μετατρέπει τον άνθρωπο σε πρόβατο οφείλεται σε δυο λόγους.
Ο πρώτος είναι ο σαδισμός των κυβερνώντων. Έβαλαν συντάξεις, ΚΕΑ, ΕΝΦΙΑ Εφορία Λογαριασμούς κλπ, όλα μαζί την ίδια μέρα.
Ήταν και Παρασκευή τέλος του μηνός. Θα μπορούσαν οι "φωστήρες" ή να αρχίσουν την πληρωμή των συντάξεων λίγες μέρες νωρίτερα, ή πολύ απλά να δώσουν μια ολιγοήμερη παράταση στον ΕΝΦΙΑ και την Εφορία. Γιατί για να πληρώσουν οι περισσότεροι έπρεπε πρώτα να πληρωθούν.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το ΚΕΑ πχ πρέπει να πληρώνεται μαζί με τις συντάξεις. Γιατί να μην καταβάλλεται λίγο νωρίτερα και πάντως σε μέρες που δεν γίνεται χαμός.

Ο δεύτερος λόγος είναι η απληστία των ιδιωτικών μαγαζιών που λέγονται Τράπεζες. Κι εδώ η κυβέρνηση φέρει ευθύνη. Γιατί οι νόμιμοι τοκογλύφοι έχουν ξεσαλώσει με τους νεοφιλελέ κανίβαλους.
Απέλυσαν προσωπικό. Τους περισσότερους ταμίες. Και το αποτέλεσμα ήταν αντί για 5 άτομα πχ να υπάρχουν ένα ή δύο να εξυπηρετούν εκατοντάδες. Φυσικά όλα γίνονται για να αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει κάρτα. Αλλά και στα ΑΤΜ υπήρχαν ουρές. Δηλαδή η ταλαιπωρία απλά μεταφέρεται.

Η πρακτική αυτή είναι απαράδεχτη. Δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους πελάτες. Οι τράπεζες δεν μας κάνουν χάρη. Έχουν τα δικά μας χρήματα και οφείλουν να μας εξυπηρετούν. Ας κάνουν τώρα ένα γκάλοπ να ρωτήσουν πόσο ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι που περίμεναν από το πρωί για να πάρουν τη σύνταξή τους.
Σύνταξη που το κράτος αποφάσισε να βάλει στα ιδιωτικά μαγαζιά. Δεν φτάνει που είναι ψίχουλα, μας βγαίνει η πίστη για να πάρουμε μια δεκάρα.
Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν θέλουν για διαφόρους λόγους να χρησιμοποιούν κάρτα. Και είναι απαράδεκτο το σκεπτικό των Τραπεζών. Αφού ξέρουν τι συμβαίνει κάθε μήνα οφείλουν να έχουν το απαραίτητο προσωπικό, όχι να διώχνουν κόσμο.

Πήραν ακόμα ένα δώρο 10.000.000.000 (δέκα δισεκατομμύρια) και πάλι έδιωξαν υπαλλήλους! Όσο περισσότερα παίρνουν, τόσα περισσότερα ζητάνε! Τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματα. Και αυτό έχει εξήγηση.
Δρουν ανεξέλικτα γιατί δίνουν θαλασσοδάνεια, δανεικά κι αγύριστα, σε κόμματα και επιχειρηματίες που αγόρασαν τα κόμματα. Όλα αυτά εις βάρος ων υπολοίπων. Πήραν τις συντάξεις, έκαναν Μνημόνιο για να "σωθούν", παίρνουν κάθε λίγο και λιγάκι δισεκατομμύρια και μας ταλαιπωρούν από πάνω;
Ε αι σιχτίρ.

2 σχόλια:

  1. Ναι ηταν πολυ μεγαλο θεμα αυτο που αναφέρεται στο σχολιο σας. Το περασα και εγω. Και ο κοσμοε δεν ειναι και αθωως. Να παπαγαλιζει και να φλειαρει για την απεργια και για τους κατατρεγμενους μεταναστες κσι να μην βλεπει το χαλι οπως το λετε και εσεις των τραπεζων που δουλευουν με 1 η 2 ταμεια. αισχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας Νεκρός Εργάτης: Ακαριαίος ο θάνατος του 45χρονου εργατοτεχνίτη στο Αργολικό Ναυπλίου από ηλεκτροπληξία http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/45.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή