Pages

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Με 77 μύρια στη ζούλα, όλοι φιλάνθρωποι κι άγιοι γινόμαστε.

Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε Έλληνα εφοπλιστή για απάτη. Ο πατριώτης μας, είπε στους άνδρες του να παρουσιαστούν ως πειρατές, να επιτεθούν και να κάψουν ένα τάνκερ του, ώστε να εισπράξει ο ίδιος 77.000.000 $ από την ασφάλεια! ( Πηγή)

Το M/V Brillante Virtuoso με σημαία Λιβερίας δέχτηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν στις 6 Ιουλίου 2011. Ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από Σομαλούς πειρατές με μικρά όπλα και χειροβομβίδες που είχαν προκαλέσει πυρκαγιά στην υπερκατασκευή του πλοίου και ότι το πλήρωμα το εγκατέλειψε.

Ο David Mockett, βρετανός ναυτικός επιθεωρητής και σύμβουλος, ο οποίος διερεύνησε το περιστατικό, ανάφερε πως πίστευε ότι η επίθεση κατά του Brillante Virtuoso διεξήχθη από εγκληματική συμμορία ως μέρος ασφαλιστικής απάτης . Ο Mockett δολοφονήθηκε από βόμβα στην Υεμένη τον Ιούλιο του 2011.  (Περισσότερα εδώ)

Ποιο είναι το όνομα του Έλληνα Εφοπλιστή; Μάριος Ηλιόπουλος. Διαβάζουμε από την Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια γιατί καθώς φαίνεται η εγκυκλοπαίδεια κάθε χώρας είναι διαφορετική.
"Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι Έλληνας εφοπλιστής. Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως

Κοινωνική Δράση & Έργο: Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το Tera Jet και τους ναυτικούς της ήταν εκεί προσφέροντας βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία. Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών. Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι». Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών κατοίκων Κυκλάδων και τους επισκέπτες αυτών σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.
Βραβεία: Η SeaJets βραβεύτηκε ως ««Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s για το 2018". κλπ, κλπ.

Πιστεύω την Αγγλική έκδοση. Καλό θα ήταν ο άγιος πατριώτης μας, που τόσο πολύ εκτιμούν εδώ τα ΜΜΕ, ώστε έβγαλαν το σκασμό και γι αυτή την είδηση, να βάζει και καμιά Ελληνική σημαία στα πλοία του. Να τη βλέπουν οι πειρατές, να φοβούνται.

Με 77 μύρια στη ζούλα, όλοι φιλάνθρωποι κι άγιοι γινόμαστε. Καλέ, τι άγιοι; Παναγίες, Θεοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου