Pages

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εργασίας

Αλλη μια ακτιβίστικη ενέργεια είχαμε σήμερα από τον Ρουβίκωνα. Δεκάδες μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν στο κατ΄ ευφημισμό υπουργείο Εργασίας, έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο, φώναξαν συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στους τόπους δουλειάς, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν.

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia παρουσιάζει μια εικόνα του εργασιακού μεσαίωνα που βασιλεύει για όσους "τυχερούς" δεν βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργία και διατυπώνει ο Ρουβίκωνας την δική του πρόταση.

Αυτή συνοψίζεται ότι για να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση η μόνη λύση είναι η πάλη "ενάντια σε αριστερές και δεξιές εκδοχές του καθεστώτος. Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στον θίασο του συστήματος και των εργαλείων του".
Καλεί σε συστράτευση "όλο τον κόσμο του αγώνα" υπογραμμίζοντας ότι: "Εμείς ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός θα είμαστε όπως πάντα μπροστά. Ενάντια σε αριστερές και δεξιές εκδοχές του καθεστώτος. Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στον θίασο του συστήματος και των εργαλείων του. Μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα. Καλώντας σε συμμετοχή, οργάνωση, επικαλούμενοι την ανάγκη τόλμης, πολύ περισσότερης τόλμης.

Ο σύριζα μαγείρεψε, η δεξιά σερβίρει, οι πλούσιοι τρώνε.

Το γεύμα είμαστε όλοι μας. Οργάνωση και αγώνας ΤΩΡΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου