Pages

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Με την Παιδεία δεν πρέπει να παίζει κανείς βρώμικα παιχνίδια

Γράφει ο Mitsos175

Πριν χρόνια, όταν οι βόθροι, που αυτοαποκαλούνται κανάλια, έβαζαν τα σκουπίδια – “Reality” πολλοί έβλεπαν που πήγαινε το πράγμα: Γίνονταν πλύση εγκεφάλου με σκατά, για να συνηθίσουμε τη μπόχα, την παρακολούθηση, τη ρουφιανιά.

Μαζική συμμετοχή είχε το συλλαλητήριο κατά του αντιδραστικού, φασιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές είναι αντίθετοι στη συντριπτική πλειοψηφία.
Ακόμα και τα δικά τους καραστημένα γκάλοπ δέχονται το αυτονόητο, πως οι περισσότεροι είναι εξοργισμένοι με την πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία.

Το έγκλημα του ανοίγματος στα σχολεία κατέληξε σε μεγάλο φιάσκο. Ας πρόσεχαν, αφού χωρίς κανένα λόγο το Υπουργείο επέμενε να στριμωχτούν οι μαθητές σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκες για ώρες! Φυσικά οι περισσότεροι δεν πήγαν. Πολύ κάτω του 25% η συμμετοχή, που παραδέχονται οι παπαγάλοι τους, δείχνοντας πως ο κόσμος που έχει τη στοιχειώδη λογική, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που άλλα λέει τη μια μέρα κι άλλα την άλλη.

Στο σχολικό συγκρότημα στη γειτονιά μου πχ από 2 σχολεία πήγαν μόνο 10 άτομα της Γ' Λυκείου. Το κάθε σχολείο είχε 3 - 4 τμήματα με τουλάχιστο 25 μαθητές το καθένα μέσο όρο. Κι από όσους ήρθαν, πολλοί αποχώρησαν, αφού είπαν πως έχουν άτομα με διάφορα νοσήματα σπίτι.

Ο κόσμος σήμερα έδωσε σκληρή απάντηση στους δολοφόνους της αλήθειας. Δεν θέλει το φασιστικό νομοσχέδιο. Δεν θέλει τα παιδιά του να γίνονται πειραματόζωα και θέαμα.
Ο κομπλεξικός δικτάτορας Μητσοτάκης νόμισε πως μας έχει του χεριού του. “Αφού είναι τρομοκρατημένοι, θα κάνουν οτιδήποτε τους πω” σκέφτηκε. Αλλά γελάστηκε. Ο κόσμος τον έφτυσε κατάμουτρα, του έριξε χαστούκι. Μια μάσκα σαν αυτή του Άδωνι, που δεν προστατεύει από τον ιό αλλά το φτύσιμο, θα του είναι πολύ χρήσιμη από δω και πέρα.

Πόση αποδοχή έχει ο ακαταλληλότερος “Μωυσής” φάνηκε. Παρεμπιπτόντως ο Μωυσής ταλαιπώρησε τους Εβραίους για χρόνια στην έρημο, για να φτιάξει πειθαρχημένο στρατό, ώστε να εξοντώσει τους κατοίκους της Χαναάν. Ο γιος του Αποστάτη θέλει να εξοντώσει εμάς με το συρφετό από κομματόσκυλα και εγκληματίες εκμεταλλευτές. Νόμισε πως θα μας φιμώσει. Του απαντήσαμε:
«Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί».
Η απαξίωση της Υγείας και της Παιδείας είναι έγκλημα. Που δε θα μείνει ατιμώρητο.

Κάποια ζωντόβολα, τα γνωστά γαλάζια τρολλ, λύσσαξαν με τη μεγάλη συμμέτοχη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Παιδεία.
Η Κεραμέως λέει πως δεν θα κάνει πίσω. Κακό του κεφαλιού της. Ας πάει ολοταχώς στο γκρεμό. Οι κινητοποιήσεις μόλις άρχισαν. Θα καταλάβουν πολύ σύντομα τα λαμόγια της ΝΔ, πως δεν θα τους περάσει.

Το 1990 ο βρικόλακας είχε υπουργό κάποιον με τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις και νοοτροπία. Το τι έγινε το ξέρουμε. Δυστυχώς η ΝΔ είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Επιμένει σε πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τον κόσμο πολλές φορές.
Ως τους αγώνες των μαθητών το 1990 ο Μητσοτάκης ήταν πανίσχυρος. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν στριμωγμένοι από το Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά η αλαζονεία του και η επιμονή να επιστρέψει το Σχολείο στο Μεσαίωνα, έκαναν τον κόσμο να αντισταθεί. Οι δολοφόνοι του προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν. Σκότωσαν τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Κι αντί να τρομάξει ο κόσμος, θύμωσε.

Ο Κούλης θέλει να πάρει τη ρεβάνς. Να περάσει όσα δεν μπόρεσε ο Αποστάτης και η Χούντα.
Σήμερα η πλειοψηφία του έστειλε μήνυμα: Με την Παιδεία δεν πρέπει να παίζει κανείς βρώμικα παιχνίδια.

Αν θα ακούσει τον οργισμένο γονιό και απελπισμένο εκπαιδευτικό είναι δικό του θέμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, γιατί είμαστε στο χείλος του γκρεμού, εκεί μας οδήγησε η πολιτική του.
Πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας. Η ήττα λοιπόν που θα πάθει ο Μητσοτάκης εφόσον επιμείνει, θα είναι αντίστοιχη των παπάδων που έχουν κολλήσει κι αυτοί στο Μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου