Pages

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Υπόθεση Πάμπλο Χάσελ: Η καπιταλιστική κτηνωδία χωρίς προσχήματα- η εξέγερση των λαών μοναδική απάντηση!

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Η υπόθεση αυτή, που συγκλονίζει την Ευρώπη τούτες τις μέρες,(όσο κι αν εδώ, για ευνόητους λόγους τη θάβουν οι "πετσωμένοι" προπαγανδιστές), η φασιστική καταστολή σε βάρος του καλλιτέχνη Πάμπλο Χάσελ, αλλά και η περήφανη αγωνιστική, πραγματικά μαχητική απάντηση του ισπανικού λαού, που σάρωσε τις κρατικές απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, απέδειξαν σε όλη την Ευρώπη τι ακριβώς είναι και από ποια φασιστικά καθάρματα κυβερνιέται ολόκληρο το κτηνώδες ιμπεριαλιστικό "μπουρδέλο" της ΕΟΚ (υποτίθεται "ΕΕ", καθόσον οι ... έννοιες έχουν ξεφτιλιστεί). 

Άλλωστε, τις ίδιες τούτες μέρες τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του "ευρω-μπουρδέλου" έβγαλαν νέο "ουκάζιο" προς υπηκόους και υποτακτικούς για τη λογοκρισία κάθε έργου τέχνης που τους ξεσκεπάζει. (Βρε, δεν πάνε να το χώσουν βαθιά εκεί που ... ξέρουν το φιρμάνι τους κι αυτοί και οι τοποτηρητές τους!)  

Από την άλλη, ειδικότερα, με την υπόθεση Χάσελ,"ξεβρακώθηκαν" κυριολεκτικά οι ψευτοαριστεροί αγύρτες που παριστάνουν σήμερα την "προοδευτική- δημοκρατική-αριστερή κυβέρνηση" της Ισπανίας. Τα παλιοτόμαρα αυτά, σκέτοι εντολοδόχοι της κεφαλαιοκρατίας, παρασταίνουν βέβαια τους "σοσιαλιστές" και τους "ριζοσπαστικούς αριστερούς" (τύπου Τσίπρα, μην πάει ο νους σας αλλού!), εφαρμόζοντας  στην πράξη πολιτικές τύπου Πινοτσέτ και Μητσοτάκη, ενώ η αστυνομία και η ψευτοδικαιοσύνη τους αποτελείται εξολοκλήρου από τους πιο συνειδητούς επιγόνους του Φράνκο. (45 χρόνια μετά και όλα, κατ' ουσίαν, όπως και τότε.Ταλαίπωρη Ισπανία!... Ποιος ξέχνα το πρόσφατο δικαστικό πογκρόμ κατά των Καταλανών οπαδών της εθνικής τους ανεξαρτησίας; ) 

Άλλωστε, ουδέποτε ξεκαθαρίστηκε ο φασισμός από το ισπανικό κρατικό οικοδόμημα. Όπως και στην Ελλάδα... Η σαπίλα του συστήματος παντού, σε όλο της το μέγεθος.  Σε όλη της την ατέλειωτη φρίκη...   

Έγινε όμως τούτες τις μέρες, χάρη στην περήφανη αγωνιστική απάντηση του ισπανικού λαού,  ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ακόμα κι αν δεν έχει συνειδητοποιηθεί από όλους, κι όμως έγινε. Είναι ένα τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής των συνειδήσεων, καθώς ξεμασκαρεύτηκε πλήρως, στην πράξη, η ισπανική αστική ψευτοδημοκατία, ως αυτό που πραγματικά είναι: συγκαλυμμένη σκληρή τυραννία μιας χούφτας πλουτοκρατών, στηριγμένων σε μαύρους αντιδραστικούς νόμους, σε σκουληκιασμένους δικαστές- υποτακτικούς και ταυτόχρονα σε μια ένοπλη κρατική συμμορία εκτελεστών: καραβανάδων και μπασκιναρίας. (Μήπως μόνο στην Ισπανία γίνεται αυτό; Γενικό είναι το φαινόμενο. Θυμηθείτε τη γειτονική Γαλλία του... "ζιγκολό λε πρεζιντάντ"! Ρίξτε και μια ματιά στην Ελλάδα της ανεκδιήγητης μητσοτακικής πανδημίας!) 

Ο ισπανικός λαός πήρε ένα μεγάλο πολιτικό μάθημα τούτες τις μέρες. Θα αποδείξει ότι το αφομοίωσε, εφόσον στο εξής προσανατολιστεί ξανά προς τον επαναστατικό αγώνα και να οργανωθεί καλά γι' αυτόν το σκοπό: για να ξεβρωμίσει την Ιβηρική χερσόνησο από τα καπιταλιστικά- φασιστικά σκουπίδια στο σύνολό τους. Από όλη τη θανατηφόρα πανδημία του σάπιου στερνού καπιταλισμού,  που κακοφόρμισε και σκορπάει γενικευμένη τη συμφορά. Πρώτη προϋπόθεση για νικηφόρα επανάσταση: η ανασυγκρότηση του νέου ενιαίου επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας και η  συγκρότηση επαναστατικού λαϊκού μετώπου που θα παλέψει με κατεύθυνση τη συντριβή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Που θα πολλαπλασιάζει τη λαϊκή οργή εναντίον του συστήματος, μαστιγώνοντάς το κάθε μέρα, ανελέητα σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 

Κι ακόμα η ριζική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και από τα κάτω, σε κάθε τόπο δουλειάς, με νέες, πραγματικά Εργατικές Επιτροπές παντού, ώστε ο ισπανικός λαός να χτυπήσει αλύπητα τους εκμεταλλευτές του, βαθαίνοντας την κρίση του πολιτικού συστήματος. Έτσι ώστε αυτή να μετατραπεί με τους πιο γοργούς - το δυνατόν- ρυθμούς σε γενικευμένη επαναστατική κρίση του κοινωνικού συστήματος. 

Ο ισπανικός λαός έχει άφθονη πείρα, τεράστια παράδοση. Μπορεί να αρθεί ξανά στο ύψος του και να γίνει πρωτοπόρος σε όλη την ήπειρο, δείχνοντας σε όλους το δρόμο. Επιβάλλεται, ταυτόχρονα, όλοι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί να ξεσηκώσουν τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα σαρωτικό κύμα μαχητικής διαμαρτυρίας σε όλες αυτές τις σφηκοφωλιές που λέγονται ισπανικές πρεσβείες και γραφεία της ΕΟΚ, σε κάθε πρωτεύουσα. 

Λευτεριά στον Πάμπλο Χάσελ τώρα. Λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία σε όλους τους καταπιεζόμενους σήμερα από την καστιλιάνικη αντίδραση λαούς της Ισπανίας, στους Βάσκους και στους Καταλανούς. Μόνοι τους οι λαοί θα αποφασίσουν για το κοινό μέλλον με τον υπόλοιπο ισπανικό λαό σε μια νέα σοσιαλιστική Ισπανία. 

Η μόνη ακλόνητη ενότητα των λαών είναι αυτή που θεμελιώνεται στην επανάσταση. Ένα τέτοιο πανευρωπαϊκό λαϊκό κίνημα αποτελεί ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της πάλης για τη μελλοντική συντριβή του καπιταλισμού σε όλη την Ευρώπη, τσακίζοντας διαδοχικά τους πιο σάπιους κρίκους της αλυσίδας. Ακόμα, ένας τέτοιος ξεσηκωμός των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στη φασιστικοποίηση του ισπανικού καπιταλισμού θα αποτελέσει ένα πρώτο αποφασιστικό σάρωμα των φασιστικών απαγορεύσεων που επέβαλαν παντού τα καπιταλιστικά σκυλιά, με πρόσχημα τον covid. 

Θά 'χει πολύ μεγάλη αξία να ακουστεί τώρα η μαζική διαμαρτυρία όλων των λαών, τσακίζοντας έμπρακτα και δυναμικά την πανευρωπαϊκή "μπατσοκρατία" των ημερών. Ξεσηκωμός παντού και με κάθε πρόσφορο μέσο!  Υπάρχουν χιλιάδες αιτίες, τύπου "υπόθεσης Χάσελ" σε όλη τη "γριά-παλιόγρια' ήπειρο, στο άντρο αυτό της ανελέητης κερδοσκοπίας και της κτηνωδίας που βαφτίστηκε "δημοκρατία". Χιλιάδες και χιλιάδες αιτίες για ξεσηκωμό, για ριζική ανατροπή και για μια αναγεννητική κοσμογονία! 

Ο σάπιος κόσμος περιμένει το νεκροθάφτη του και η Ιστορία τη μαμή του μέλλοντός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου