Pages

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η προπαγάνδα της εμπλοκής και οι... κότες της Αλεξανδρούπολης

Αν δεν κάνουμε λάθος, είμαστε ο μόνος ιστότοπος που χτες αναδείξαμε την απάτη των ΜΜΕ που μας παρουσίασαν σαν φρέσκο ρεπορτάζ ένα γεγονός που είχε γίνει πριν δυο μήνες στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα το ίδιο θέμα αναδυκνύει και ο "Ριζοσπάστης": 

Αντιγράφουμε   

Ηταν τέλη Μάη όταν το αμερικανικό «USS Arlington» έδεσε στην Αλεξανδρούπολη. Οπως συνηθίζεται, μετά από το «δελτίο εφησυχασμού» που συνοδεύει κάθε «απόβαση» ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο ακριτικό λιμάνι ακολουθεί και το κλασικό ρεπορτάζ με τους Αμερικανούς ναύτες που τρώνε σουβλάκια, πίνουν καφέδες και ρίχνουν τα δολάρια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στην τοπική αγορά.

Πρόκειται για το «τυρί στη φάκα», το οποίο αν και έχει μουχλιάσει, συνεχίζει εδώ και μήνες να σερβίρεται τόσο στον λαό της πόλης όσο και όλης της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοχή στη μετατροπή όχι μόνο του λιμανιού αλλά της πόλης ολόκληρης σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, από το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα δεν έχει προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει κοντά δυο μήνες, τα αστικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να «ξεψαχνίζουν» νέα στοιχεία για να πείσουν ότι ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα βγει δήθεν κερδισμένος από τη μετατροπή της πόλης σε μια ατέλειωτη στρατιωτική βάση. Αφού ειπώθηκαν τα πάντα, πήραν συνεντεύξεις από τους ίδιους και τους ίδιους και επανέλαβαν πως «έρχεται το δολάριο στην πόλη», τώρα άρχισαν να μετρούν τα αυγά (!) που έφαγαν οι Αμερικανοί! Εφτά χιλιάδες μετράει το ένα μέσο, 25 χιλιάδες το άλλο, και καταγράφουν ακόμα και το ...ζόρι που βίωσαν οι κότες για να ταϊστούν οι ναύτες....

 Μπορεί οι γελοιότητες σαν αυτές με τα αυγά και τις μπριζόλες που τρώνε οι Αμερικανοί να μη λείπουν, όμως δεν προκαλούν και πολλά γέλια στον λαό της Αλεξανδρούπολης, που βλέπει συχνά - πυκνά τα πλοία που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου να «δένουν» στην πόλη και να ρίχνουν και άλλο μπαρούτι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου