Home » , » Τι είναι τούτοι οι "έγκυροι" δημοσιογράφοι ωρέ;! Να σου πούνε "Καλημέρα" πρέπει να τσεκάρεις ότι όντος ... είναι μέρα!

Τι είναι τούτοι οι "έγκυροι" δημοσιογράφοι ωρέ;! Να σου πούνε "Καλημέρα" πρέπει να τσεκάρεις ότι όντος ... είναι μέρα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 | 8:38 μ.μ.


Πραγματικά, αν τυχόν κάποιος από τους γνωστούς αστούς δημοσιοκάφρους σου πει "Καλημέρα", πρέπει να τσεκάρεις αν ... όντως είναι μέρα
Οι τύποι είναι εντελώς απίστευτοι! Σου γράφουν και σου λένε το μεγαλύτερο ψέμα, κάτι που πολύ εύκολα διαπιστώνεται, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα! 

Τελευταίο παράδειγμα, τα ρεπορτάζ που είχαν από την Αλεξανδρούπολη, με τα "ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα". Πήραν αποσπασματικά κάποια γεγονότα που είχαν γίνει στα τέλη του περασμένου Μάη, δυο μήνες πριν δηλαδή, και τα παρουσίασαν σαν τωρινά δρώμενα!

Και μάλιστα δόμησαν ολόκληρα τα ρεπορτάζ τους πάνω σε κάποιες υπερβολικές δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο πρώην Προέδρου των καταστημάτων καφέ-εστίασης Γιώργου Αλαβάντας τον Μάη,  στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της Αλεξανδρούπολης ότι «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αυγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά». και πάνω σ' αυτές κατασκεύασαν ολόκληρα ρεπορτάζ που τα εμφάνισαν σημερινά!

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησαν εικόνες και δηλώσεις που είχαν γίνει προς τα τέλη του Μάη όταν όταν στην Αλεξανδρούπολη είχε καταφτάσει το Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο "USS Arlington" το οποίο είχε πλήρωμα πάνω από 1000 άτομα, Προφανώς και δεν έχει καμιά σχέση δηλαδή με το τελευταίο Αμερικανικό πλοίο που “έδεσε” στο λιμάνι, το μεταγωγικό “ARC Endurance”
Αυτό, ξεφόρτωσε και φόρτωσε περίπου 2.000 στρατιωτικά οχήματα, και απέπλευσε για τις ΗΠΑ. Σε αυτή την τελευταία διαδικασία, οι εμπλεκόμενοι Αμερικανοί στρατιωτικοί ήταν περίπου 200 και αρκετοί είναι μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη μένοντας στο στρατόπεδο “Γιαννούλη”. Αλλά για τους "έγκυρους" δημοσιολόγους ισχύει το γνωστό: "Μην αφήσεις την αλήθεια να χαλάσει ένα ωραίο παραμύθι", άσχετα αν αυτό κανονικά θα έπρεπε να απευθύνεται σε .... κότες.

Τέσπα... Αυτό που πιθανόν αξίζει να προσθέσουμε είναι ότι δεν έχουν καταντήσει απλώς την χώρα μας "ένα πεδίο βολής φτηνό /που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι", όπως έγραφε ο ποιητής -στιχουργός Άλκης Αλκαίος, στους στίχους που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Είναι και το ότι η αηδία, η ασφυκτική μπόχα καλύτερα που σε πλημμυρίζει βλέποντας τέτοια στημένα ρεπορτάζ από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. που μας θυμίζουν περασμένα δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι: "Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις περιόδους που κατέπλεε στο λιμάνι του Πειραιά ο 6ος Αμερικανικός Στόλος. Η Τρούμπα πλημμύριζε από ναύτες. Η τιμή της βίζιτας διπλασιαζόταν, από τις 27 δραχμές έφτανε τις 55".

Προφανώς είναι ανόμοιες οι καταστάσεις, τότε και σήμερα και δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. Αλλά δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τα "ταχύρρυθμα" μαθήματα αγγλικών που παρέδιδε ο Γ. Κωνσταντίνου  στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Καλώς ήρθε το δολάριο», στα κορίτσια που εργαζόταν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, και περίμεναν "τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger