Pages

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ας μην επιτρέψουμε στους πλαστογράφους να ασελγούν στην πρόσφατη ιστορία μας - Με αφορμή την εκτέλεση της ηθοποιού Ε. Παπαδάκη που έγινε από την ΟΠΛΑ σαν σήμερα το 1944.



Του Γ.Γ.

Είναι "καθιερωμένο", εδώ και πολλά χρόνια,  τέτοια μέρα να γίνεται μια απίστευτη σπέκουλα σε βάρος της Ο,ΠΛ.Α, με αφορμή ότι σαν σήμερα μέλη της πολιτοφυλακής Γαλατσίου-Πατησίων εκτέλεσαν την πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου Ελένη Παπαδάκη. 

Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει, δείτε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε "Δολοφονία της ηθοποιού Ε. Παπαδάκη: Ενα ακόμα γκεμπελικό όπλο στη φαρέτρα της αστικής προπαγάνδας".

Εχουμε δηλαδή μια "Πιστή αντιγραφή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας του μετεμφυλιακού αστικού κράτους".

Συμπληρωματικά να προσθέσουμε ότι η Παπαδάκη δεν είναι «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα». Τέτοια προσπαθεί να την καταστήσει η καθεστωτική  ιστοριογραφία. Ηταν πασίγνωστη ερωμένη του λαομίσητου κατοχικού πρωθυπουργού Ράλλη, ενώ διατηρούσε και ερωτικούς δεσμούς με κατοχικούς Γερμανούς αξιωματικούς. 
  
Αν η Παπαδάκη δεν είχε εκτελεστεί, θα ζούσε μέσα στη γενική περιφρόνηση για τη στάση της στην Κατοχή.

Οταν ο λαός πεινούσε και αγωνιζόταν, όταν δεκάδες ηθοποιοί είχαν στρατευθεί στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, η Παπαδάκη απολάμβανε τη μεγάλη ζωή έχοντας σχέση με τον Κουίσλινγκ πρωθυπουργό Ράλλη (το αυτοκίνητο του οποίου την πήγαινε και την έπαιρνε από το θέατρο). Η ίδια κυκλοφορούσε και με αξιωματικούς των ναζί στα σαλόνια της δωσίλογης μπουρζουαζίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

1 σχόλιο:

  1. Γιώργη, αν η Παπαδάκη εκτελέστηκε από πράκτορες προβοκάτορες των Εγγλέζων που είχαν παρεισφρήσει στο ΕΑΜ, τους οποίους πράκτορες τους έπιασε και τους τουφέκισε δημόσια στην Αθήνα, με απόφαση ου ανταρτοδικείου, ο ίδιος ο ΕΛΑΣ της Αθήνας, τότε πως μπορούμε στον τίτλο του σημερινού δημοσιεύματος να εξακολουθούμε να αποδίδουμε την εκτέλεση της Παπαδάκη στην ΟΠΛΑ; Γιατί δεν γράφουμε κι εμείς εξαρχής αυτό που βγαίνει από τα παραμέσα ιστορικά δημοσιευόμενα στοιχεία, ότι δηλαδή η πράξη αυτή, η δολοφονία της ηθοποιού, ήταν καλοστημένη προβοκάτσια των ίδιων των Άγγλων ιμπεριαλιστών κατά του ΕΑΜ και του ΚΚΕ; Αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από το όποιο ποιόν της Παπαδάκη στη διάρκεια της Κατοχής. Γιατί οι Άγγλοι, εφόσον πρόκειται για προβοκατόρικη-στημένη εκ μέρους τους δολοφονία της ηθοποιού, προφανώς εκμεταλλεύτηκαν τη γενική αγανάκτηση του ελληνικού λαού για όλους τους δοσίλογους, ώστε να φανεί ως αληθινό ότι μιαν ηθοποιό,
    που όλοι την ήξεραν ως τη μαιτρέσσα του διαβόητου κουίσλιγκ Ράλλη, την έφαγαν ηθελημένα οι αντάρτες, οι κομμουνιστές, το ίδιο το ΚΚΕ κλπ...! Πάνω στο σενάριο αυτό στήθηκε ολόκληρη η σχετική μεταδεκεμβριανή αντικομμουνιστική προπαγάνδα, που σε πολλούς άσχετους έπιασε τόπο, παρόλο που το ίδιο το ΕΑΜ και το ΚΚΕ ξεσκέπασαν από την αρχή τους πραγματικούς ενόχους του συμβάντος. Άλλωστε αν είχε νικήσει ο ελληνικός λαός το 1944, όλους τους τυχόν κατηγορούμενους για δοσιλογισμό, θα τους έκρινε, οργανωμένα και σύμφωνα με τους νέους ισχύοντες νόμους, το Λαϊκό Δικαστήριο μιας Νέας Λαϊκόδημοκρατικής Ελλάδας. Κι εκεί βεβαίως θα επιμετρείτο η δέουσα ποινή κάθε ενόχου ανάλογα με το βαθμό των αντιλαϊκών εγκλημάτων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή