Pages

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

«Καλά Χριστούγεννα» Για ποιους;

Γράφει ο mitsos175

Χριστούγεννα σήμερα και οι Χριστιανοί λένε «χρόνια πολλά». Αλλά για να ζήσουμε πολλά χρόνια πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Τροφή, στέγη, θέρμανση, υγειονομική περίθαλψη… Αυτά που απουσιάζουν δηλαδή σε πολλούς μην πω στους περισσότερους.

Το ότι ο Χριστιανισμός είναι μπούρδες, είναι ολοφάνερο. Την εποχή που οι Χριστιανοί ήταν μειοψηφία και διώκονταν περίμεναν τη Β’ Παρουσία του Χριστού που θα άλλαζε τα πάντα, θα έκανε την Πλάση Παράδεισο. Όταν όμως έγιναν εξουσία, αντί να κάνουν εδώ μια επίγεια του δικού τους Παραδείσου, όπως θα περίμενε κανείς, έκαναν την πιο σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας, το Μεσαίωνα! Τυχαίο; Δε νομίζω. Γιατί με υποκρισία, μισαλλοδοξία, φανατισμό, υποταγή, καταπίεση, όσα προπαγανδίζει δηλαδή το παπαδαριό, μόνο Κόλαση μπορεί να γίνει η ζωή μας.

Πόσοι σκοτώθηκαν σήμερα σε πολέμους από τους καλούς Χριστιανούς; Πόσοι πρόσφυγες πνίγηκαν; Πόσοι πεθαίνουν από πείνα, ενώ άλλοι τρώνε τον αγλέουρα; Πόσοι δεν έχουν θέρμανση, ρεύμα, στερούνται τα απαραίτητα; Πόσο ειρωνικό ακούγεται σε δισεκατομμύρια αυτό το «Χρόνια Πολλά», «Καλά Χριστούγεννα», «Καλές γιορτές»; Σε ποιους το λένε; Στους φτωχούς, τους άστεγους; Καλές γιορτές στο πεζοδρόμιο που θα ξεπαγιάσεις και θα πεινάς! Που, αν αρρωστήσεις έστω κι από γρίπη, την έχεις βαμμένη γιατί δεν έχεις καν κρεβάτι και φαί, όχι φάρμακα.

Είναι αυτό Χριστιανισμός; Μάλιστα είναι! Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν Χριστιανός, δεν ήταν υποκριτής. Ένα φτωχαδάκι ήταν που είπε μερικά πράγματα, τα οποία ενόχλησαν τους ισχυρούς. Οι φίλοι του έβγαλαν την ιστορία με την Ανάσταση, ώστε να δώσουν ελπίδα να εκδικηθούν τους δυνάστες. Το παράδοξο είναι πως πέτυχαν! Ο Χριστιανισμός άγγιξε εκατομμύρια και τελικά διέλυσε την πανίσχυρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, καθώς υπήρχε αφόρητη καταπίεση και αδικία. Ο Ιησούς λοιπόν και οι μαθητές του έδωσαν ελπίδα, κι όπως ξέρουμε αυτή πεθαίνει πάντα τελευταία.

Μετά βέβαια οι πλούσιοι ανασκουμπωθήκαν και καπέλωσαν τη νέα θρησκεία. Έγιναν Χριστιανοί. Το μόνο που δυσκολεύονται να γίνουν οι πλούσιοι είναι Κομμουνιστές. Όπως εκείνος ο πλούσιος που, όταν του είπε ο Ιησούς «δώστα όλα στους φτωχούς αν θες να με ακολουθήσεις» την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Καλός ο Παράδεισος μετά θάνατον, αλλά αν έχεις φράγκα να πάρεις έναν σ’ αυτή τη ζωή, προτιμάς το σίγουρο.

Τρίγωνα - κάλαντα σκόρπισαν παντού - Ούτε ένα ψίχουλο στο πιάτο του φτωχού.
Τρίγωνα κάλαντα μες τη γειτονία - Πέθανε μια άστεγη από την παγωνιά.
Άστρο φωτεινό θα βγει γιορτινό - Πτώμα ενός πρόσφυγα επιπλέει στο νερό.
Άστρο φωτεινό θα βγει γιορτινό - Πάει με τους άλλους που ’ναι στο βυθό.
Τρίγωνα κάλαντα στο μικρό χωριό - Οι κηφήνες κάνουνε πλιάτσικο καιρό.

Τρίγωνα - κάλαντα σκόρπισαν παντού - Φάγαν και τα πόμολα οι κλέφτες της ΝουΔού.
Τρέχουν τα παιδιά μέσα στον χιονιά - Γιατί τα κυνηγάνε οι μπάτσοι τα σκυλιά.
Μες τη σιγαλιά ανοίγει η αγκαλιά - Ο παιδεραστής περιμένει στη γωνιά.
Τρίγωνα, κάλαντα, κέφι και χαρά - Μας πηδήξαν μάτια μου, μα θέλουνε ξανά.
Τρίγωνα, κάλαντα, χρόνια σας πολλά - Καιρός να καθαρίσουμε όλα τα σκατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου