Pages

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Στην εξουσία των καθαρμάτων καμμιά κάθαρση δεν χωρά.

Της Τ. Γ

Ελεύθερος ο μπάτσος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα, για 20ευρώ βενζίνη. 

Κι όσο κι αν την περιμένεις αυτή την ΑΔΙΚΙΑ απ΄ τα τσουτσέκια της εξουσίας που αυτοπροσδιορίζονται ως λειτουργοί της "δικαιοσύνης", δεν μπορείς να παραμείνεις ήρεμος. Η οργή σε κατακλύζει, θες να ουρλιάξεις και το μυαλό πλημμυρίζει εικόνες

Ο θρήνος των γονιών δίπλα στο λευκό φέρετρο, ο σπαραγμός της συντρόφου, ολόκληρη η κοινότητα των Ρομά που προχωρά στις λάσπες και αποχαιρετά τον νεκρό της, με κλάμα, τραγούδι, χορό...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας που όμως δεν θα δοθεί καμμιά κάθαρση. Γιατί στην εξουσία των καθαρμάτων καμμιά κάθαρση δεν χωρά.

''Μπάτσοι, τιβι, δικαστικοί λειτουργοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί", λέει ένα σύνθημα που ακούγεται όλο και πιο συχνά στις πορείες, και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Ότι όμως μας θλίβει βαθιά, μας εξοργίζει διπλά. 

 ''Κι αν ο λάκκος μας πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια να σηκωθούμε...'' 

 Και θα σηκωθούμε.  

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υ.Γ: Συμπωματικά, διάβαζα χτες, απ΄ το βιβλίο του Αρη Χατζηστεφάνου ''Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση'', το κεφάλαιο που αναφέρεται στην copaganda -την προπαγάνδα των μπάτσων- όπου καταθέτει αναλυτικά το μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που στήνεται από τα Γραφεία Τύπου της αστυνομίας, προκειμένου να επηρεαστεί η κοινή γνώμη και να δικαιολογηθεί κάθε εγκληματική ενέργεια των μπάτσων.

1 σχόλιο:

  1. Copaganda είναι και τα σίριαλ με τους "καλούς" μπάτσους που έχουν γεμίσει τα καναλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή