Pages

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ενα ενδιαφέρον twit από τον πρώην διευθυντή του "Βήματος"

Οι όποιες πολιτικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και οφείλονται σε "παιχνίδια κορυφής", δεν μας ενθουσιάζουν, αφού υπάρχει η απουσία της άμεσης παρέμβασης του λαϊκού παράγονται. (Της έμμεσης προφανώς υπάρχει και εντοπίζεται στο πώς εκτιμούν ορισμένοι τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και το "καλό της παράταξης").

Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να προσπεράσουμε ασχολίαστο το twitt του μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντή "Βήματος", Αντώνη Καρακούση. Κι αυτό γιατί πριν επιλέξει ο Μαρινάκης να κάνει ολοκληρωτική και απροκάλυπτη στροφή προς τα δεξιά, αναθέτοντας τα ηνία του δημοσιογραφικού του ομίλου του στον Γιώργο Μαντέλα και ο Γιάννη Πρετεντέρη, ο Α. Καρακούσης, αποτελούσε μια έντιμη αστική πένα στον ΔΟΜ και ποτέ δεν έγινε πρεσβευτής ακραίων νεοφιλελεύθερων απόψεων.

Παράλληλα ποτέ δεν υπήρξε ένας μυθομανής δημοσιολόγος και οι πηγές του στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν αξιόπιστες. Τώρα, μάλιστα, που απουσιάζει από την ενεργό δημοσιογραφία -αν δεν κάνουμε λάθος έχει συνταξιοδοτηθεί- έχει τα περιθώρια να μεταφέρει στο διαδίκτυο πληροφορίες του, που πιθανόν δεν θα γινόταν να κοινοποιήσει, όσο ήταν επικεφαλής στην έντυπη ναυαρχίδα του Μαρινάκη. 

Προφανώς αυτοί οι "νεοδημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί κύκλοι", που αναφέρει ο Α. Καρακούσης ανησυχούν για το δικό τους πολιτικό μέλλον, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι εκτιμούν πως θα γίνει ο "Μητσοτάκης θύτης της παράταξης"

Υποθέτουμε ότι η αναστάτωση αυτή στο εσωτερικό της δεξιάς πολυκατοικίας οφείλεται μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που τοποθετούν τον πρωθυπουργό στο κέντρο του κάδρου του σκανδάλου των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου