Pages

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ε, όχι να μας παρουσιάζεται και σαν "θύμα" η Athens Voice

Του Γ. Γ.

Την λαϊκή ρήση "Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι", μας θυμίζει η ανακοίνωση της Athens Voice η οποία εκδόθηκε μετά την "επίσκεψη" που δέχτηκαν τα γραφεία της από μέλη του "Ρουβίκωνα".
"Ανακαλύπτει" ότι σε βάρος της "επιχειρείται η ηθική δολοφονία" ενορχηστρωμένη από "επαγγελματικά τρολ σκοτεινού παρακράτους και τάγματα εφόδου", ενώ απευθύνει έκκληση "στους δημοκρατικούς πολίτες να μην επιτρέψουν τη νέα επιχείρηση εξόντωσής της και να περιφρουρήσουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης".

Για να τα πιάσουμε με την σειρά. Το άθλιο αυτό ΜΜΕ δημοσιεύει ένα απίστευτα ρατσιστικό σχόλιο με αφορμή την αυτοκτονία-δολοφονία μιας μετανάστριας, που εργαζόταν σαν αποκλειστική νοσοκόμα στο Γενικό Νίκαιας.
Ακολουθεί ένας χαμός αντιδράσεων από χρήστες του διαδικτύου, παρέμβαση στα γραφεία της από φεμινιστική συλλογικότητα μέχρι την σημερινή ενέργεια της αναρχικής ομάδας.

Η συντακτική ομάδα αυτής της φυλλάδας, αρκείται να αποσύρει το κατάπτυστο δημοσίευμα του ψελλίζοντας  κάποιες αστειότητες, περί "άστοχου" κειμένου, του οποίου την "στόχευση" δεν "κατάλαβαν και κανονικοί άνθρωποι"!


Στεκόμαστε τώρα επί της ουσίας και στα δημοκρατικά ανακλαστικά που στοχεύει η φυλλάδα καλώντας του πολίτες να υπερασπιστούν "την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης".

Αρχικά να πούμε ότι είναι εντελώς υποκριτική αυτή η επίκληση. Για ποια "ελευθερία λόγου" μιλάει το free press όταν ήταν το ίδιο το οποίο απείλησε με φυλακή και «1 εκατομμύριο ευρώ αγωγή», τον γνωστό σκιτσογράφο Σπύρου Δερβενιώτη, επειδή δεν του άρεσαν δημιούργημά του;
(Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν δεν πραγματοποίησε την απειλή του.

Αλλά πέρα απ' αυτό, να σταθούμε να σταθούμε και στον πυρήνα της ανακοίνωσης της Athens Voice. Είναι αυτονόητο ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο να διακινούνται απόψεις με τις οποίες όχι μόνο διαφωνούμε κάθετα, αλλά τις βρίσκουμε άκρως απεχθείς ή και εξοργιστικές.
Εδώ όμως υπάρχει μια εξαίρεση. Προφανώς και δεν πρέπει να διακινούνται και να προβάλλονται απόψεις παιδεραστών. Φυσικά και δεν πρέπει να αναβιώνει η εγκληματική ναζιστική θεωρία.
Ο ρατσιστικός λόγος, επίσης, δεν είναι «δικαίωμα» του ρατσιστή. (Στην χώρα μας όπως και σε πολλά κράτη της Ευρώπης, -Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία κ.α- .διώκεται και νομοθετικά).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Athens Voice η ρατσιστική μπόχα του δημοσιεύματος, μπορεί να ήταν συγκαλυμμένη, ήταν όμως ξεκάθαρη και αφόρητη.
Και οι όποιες αντιδράσεις εισέπραξε ήταν απόλυτα δικαιολογημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου