Home » , » Επιλεκτικές "ευαισθησίες" - Με αφορμή την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της Athens Voice.

Επιλεκτικές "ευαισθησίες" - Με αφορμή την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της Athens Voice.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 | 7:04 μ.μ.


Πιθανόν θα αντιληφθήκατε ότι όλοι οι πολιτικάντηδες επιπέδου Βασίλη Κικίλια, Αδωνη Γεωργιάδη και Σταύρου Θεοδωράκη, όπως και η Ν.Δ με επίσημη ανακοίνωσή της, καθώς και δημοσιολόγοι μεγέθους, Μανώλη Καψή, ανέβηκαν στα "κάγκελα" για να καταδικάσουν με δριμύτατους χαρακτηρισμούς την επίθεση μελών του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της Athens Voice.

Κατανοητές και αναμενόμενες αυτές οι αντιδράσεις.

Μια -ρητορική- απορία όμως, αποφεύγοντας να επαναλάβουμε ότι η Athens Voice από την πρώτη στιγμή της ύπαρξη της καλλιεργεί συστηματικά την μισαλλοδοξία και τον εργαλειακό ρατσισμό, στεκόμαστε στα πρόσφατα γεγονότα.

Δεν είναι κάπως επιλεκτική η "ευαισθησία" των κυρίων αυτών οι οποίοι "σχίζουν τα ιμάτια" τους για την "ανομία" των μελών της αναρχικής ομάδας τα οποία προκάλεσαν κάποιες υλικές καταστροφές στα γραφεία της φασιστοφυλάδας;

Και ρωτάμε: Με κάποιες εκατοντάδες ευρώ θα αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές στα γραφεία της voice. Η "δόλια προσβολή νεκρού" που έκανε το ρατσιστικό ΜΜΕ (αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ), μπορεί να αποτιμηθεί σε χρηματικό αντίκρισμα;

Και τι είδους "ευαισθησία" είναι αυτή που σε οδηγεί να εκφράζεις την "οργισμένη" αντίδραση σου, σε μια ακτιβίστικη ενέργεια, που έγινε σαν απάντηση σε μια κατάπτυστη στάση και να κάνεις γαργάρα με ταβανότροκες ποιο ήταν το γεγονός που έφερε αυτό το αποτέλεσμα;

Υ.Γ: Και επί της ουσίας, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση στην ενέργεια του "Ρουβίκωνα". Οτι δηλαδή πραγματοποίησε μια πράξη λαϊκής αντιβίας.
Επίθεση είναι αυτό που δέχτηκε η δολοφονημένη μετανάστρια. Επίθεση από τον τρόμο της ανεργίας, επίθεση από κάποιο πιθανό χρηματιστικό πρόστιμο που θα της επέβαλαν, επίθεση από τον εφιάλτη ότι δεν θα είχε μια μπουκιά ψωμί για την ίδια και τους δικούς της.

***

Ενημερωτικά παραθέτουμε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας

Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Athens Voice, κατέστρεψαν γραφεία και πέταξαν μαύρες μπογιές.
Καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησαν πριν από λίγο άγνωστοι. Περίπου 10 άτομα, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στα γραφεία της Athens Voice. Κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους της εφημερίδας. Λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice έφθασε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 1η Ιουνίου άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice. Έβαψαν συνθήματα με σπρέι και πέταξαν τρικάκια.
   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger