Pages

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση για τον Οτσαλάν

Είχε «παγώσει» όλος ο ελληνικός λαός όταν στις 16 Φλεβάρη του 1999 μάθαινε ότι την προηγούμενη νύχτα ο ηγέτης του PKK Οτσαλάν από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, όπου είχε καταλήξει από την Αθήνα  βρέθηκε στα χέρια των Τούρκικων αρχών, με την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 17 χρόνων απ’ την κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης Σημίτη να παραδώσει στα χέρια της στρατιωτικοφασιστικής χούντας της Αγκυρας τον Οτσαλάν, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν οργανώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 1ος όροφος) εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

!7 χρόνια από τη Διεθνή Συνωμοσία – Οι απόψεις του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για την Μέση Ανατολή και ο ρόλος του Κουρδικού κινήματος στη Μέση Ανατολή

Πρώτη ενότητα:
17 Χρόνια από τη Διεθνή Συνωμοσία

Ομιλητές: Γιάννης Ραχιώτης (Δικηγόρος)  Songul Karabulut (Μέλος του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου) Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Edru Gumay (Δικηγόρος του Αμπνουλάχ Οτσαλάν) Margaret Owen (Δικηγόρος)

Δεύτερη Ενότητα:
Οι απόψεις του Αμπντουλάχ Οτσαλάν για την Μέση Ανατολή και ο ρόλος του Κουρδικού κινήματος στη Μέση Ανατολή:

Ομιλητές: Μανώλης Γλέζος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς (Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών/HDP) Salih Muslim (Συμπρόεδρος του κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας/PYD στη Rojava)

Τη συζήτηση θα συντονίσουν:

1η Ενότητα: Σταύρος Λυγερός (Δημοσιογράφος)
2η Ενότητα: Νικόλας Ζηργάνος (Δήμοσιογράφος)

________

Διαβάστε

Παράδοση του Οτσαλάν και 17 Ν

5 σχόλια:

  1. 17 χρόνια από τη Διεθνή Συνωμοσία – Οι απόψεις.........
    ................
    Ομιλητές: Γιάννης Ραχιώτης (Δικηγόρος), Songul Karabulut (Μέλος του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου), Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Edru Gumay (Δικηγόρος του Αμπνουλάχ Οτσαλάν), Margaret Owen (Δικηγόρος).
    .................
    ............ των Λαών/HDP), Salih Muslim (Συμπρόεδρος .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. L'Enfant de la Haute Mer Στείλε μας σε παρακαλούμε ένα μαιηλ γιατί μάλλον δεν ισχύει αυτό που γνωρίζουμε. Δημιουργήθηκε θέμα με ένα σχόλιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθές βράδυ στήν ΕΣΗΕΑ σε εκδήλωση του πολιτιστικού κέντρου του Κουρδιστάν αναφορικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την προσφυγή του στα ελληνικά δικαστήρια για την απαγωγή καί την παράδοση του στους Τούρκους ακούστηκαν αρκετές αλήθειες που μέχρι σήμερα δέν είχε τολμήσει κανείς δημόσια να εκφράσει.

    Η δικηγόρος Μάργκαρετ Οουεν έκανε λόγο γιά μιά διεθνή συνωμοσία Τουρκίας,Ισραήλ προκειμένου να παραδοθεί ο Οτσαλάν στην Τουρκία,οι λόγοι…..εκτός από πολιτικά συμφέροντα εμπόριο όπλων,πετρέλαιο!

    Η Εμπρού Γκιουνάι δικηγόρος του Οτσαλάν έκανε λόγο γιά φιλίες πού πρόδωσαν τον Οτσαλαν,τούς εμπιστεύτηκε και τον παρέδωσαν στην Τουρκία. απογοήτευση εκ μέρους του ο τουρκικός εθνικισμός σε αυτό το σημείο νίκησε , έκανε και η ίδια λόγο γιά διεθνή συνωμοσία κατά του ΟτσαλάνΤήν εκδήλωση έκλεισε η ομιλία του Σαλαχατίν Ντεμιρτάς ,ο οποίος μεταξύ τών άλλων μίλησε γιά τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν,γιά όσους δέν γνωρίζουν οι φυλακές του Ιμραλί θεωρούνται το Γκουαντάναμο της Τουρκίας

    Ο ίδιος κρατείται σε ένα κελί 12 τετραγωνικών δίχως να του επιτρέπεται καμία απολύτως επαφή με τους δικούς του,δίχως να μπορεί να ενημερωθεί από τό τύπο καθημερινά,μιά φορά το μήνα του δίνουν κάποιες εφημερίδες

    Του επιτρέπουν μόνο 3 βιβλία να έχει στο κελί του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έστειλε μαιηλ ένας συνάδελφος σου και διαμαρτύρεται για σχόλιο σου. Δεν γίνεται δημόσια να γράψουμε περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή