Pages

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Επίθεση του "Ρουβίκωνα" στην Ιταλική πρεσβεία

Συνεχίζοντας τις ακτιβιστικές του ενέργειες, ο Ρουβίκωνας, έκανε σήμερα την παρουσία του στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Ιταλική πρεσβεία, στο Κολωνάκι.
Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, έκαναν εισβολή στον περίβολο της πρεσβείας πετώντας μπογιές και τρικάκια.
Ηταν μια απάντηση εκ μέρους της αναρχικής ομάδας, σαν εκδήλωση "αλληλεγγύης στους Ιταλούς συντρόφους που διώκονται από το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα"

Το σχετικό βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ ότι δεν μπήκε κανείς στον χώρο της πρεσβείας, ενώ η συλλογικότητα ξεκαθαρίζει ότι οι τα 14 άτομα που έχουν προσαχθεί είναι εντελώς άσχετα με την ενέργεια της αναρχικής ομάδας.

Το αναλυτικό κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia και το οποίο αιτιολογεί την ενέργεια του "Ρουβίκωνα" καταλήγει:

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από το Κουρδιστάν ως το Μεξικό, από την Ουκρανία έως την Χιλή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στον αγώνα 302 κούρδων απεργών πείνας –με την υγεία πολλών απο αυτών σε οριακή κατάσταση - για την άρση του ειδικού καθεστώτος απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Χτυπάμε τον φασισμό χωρίς τις αυταπάτες της αστικής νομιμότητας ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να σταματήσουμε αυτό το ακροδεξιό γέννημα αλλά για βάλουμε το χέρι μας ώστε οι κοινωνικές βάσεις να ξεπαστρέψουν μια ώρα αρχίτερα την σκύλα που το γεννάει: το κράτος και το κεφάλαιο.

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου