Pages

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Σύννεφα στις σχέσεις του κουμπάρου της πρωθυπουργικής οικογένειας με τον Μητσοτάκη

Την περασμένη βδομάδα, επικαλούμενοι δημοσιεύματα Κυριακάτικων εφημερίδων είχαμε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Μητσοτάκης: Παίζει το τελευταίο του χαρτί μήπως και αποτρέψει τον πολιτικό του θάνατο". Σ' αυτήν παραθέταμε την εκτίμησή μας ότι την κυβερνητική φθορά από το σκάνδαλο των υποκλοπών της ΕΥΠ -με κύρια ευθύνη του πρωθυπουργού που τώρα πια το αναγνωρίζουν άτομα υπεράνω υποψίας για αντιπολιτευτική διάθεση και συνιστούν στον Μητσοτάκη να παραιτηθεί, όπως έκανε σήμερα ο Ν. Αλιβιζάτος- η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να την αναπληρώσει με το "Μητσοτάκης δώστα όλα". που θα παρουσιαστεί την ομιλία του πρωθυπουργού, στις 11 Σεπτέμβρη στην έναρξη της ΔΕΘ, 

Ακριβώς την ίδια εκτίμηση κάνει σήμερα το Κυριακάτικο "Βήμα" στο κύριο άρθρο του, μόνο που αυτό το διατυπώνει στρογγυλεμένα και με δημοσιογραφική γλώσσα: "Ο πρωθυπουργός βεβαίως θα επιχειρήσει προσεχώς να αμβλύνει τις δυσχερής εντυπώσεις του σκανδάλου των υποκλοπών... Θα προσπαθήσει να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα μείζονα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας, της ακρίβειας και γενικότερα της οικονομικής ανασυγκρότησης. Ηδη εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται συστηματικά ώστε εγκαίρως να προσδιοριστούν οι στόχοι, οι προτεραιότητες και να επιλεγούν τα κατάλληλα μέσα πολιτικής"

Η φυλλάδα του Μαρινάκη όμως το παίζει "καρότο και μαστίγιο". Προσέξτε την συνέχεια του άρθρου: "Θα ήταν μέγα σφάλμα τυχόν υποτίμηση των πολιτικών συνεπειών του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Η άποψη που διακινείται από ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες ότι το σκάνδαλο δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι εσφαλμένη. Αντιθέτως την απασχολεί σφόδρα γιατί θίγει τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων και παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να σκύψουν πραγματικά πάνω από το σκάνδαλο, να απελευθερώσουν την έρευνα ώστε να χυθεί άπλετο φως....¨.

Ας δούμε τώρα γιατί έχει βαρύτητα το κύριο άρθρο που υπάρχει στην φυλλάδα του κουμπάρου της πρωθυπουργικής οικογένειας. 

Πρώτα και κύρια γιατί αμφισβητεί ανοιχτά τον ίδιο τον πρωθυπουργό που σε μήνυμα του, το οποίο μεταδόθηκε σε πανελλαδική σύνδεση διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι "όλη η αλήθεια θα αναδειχθεί στις διαστάσεις που πραγματικά έχει". 
Οταν η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ζητάει προσωπικά από τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να "απελευθερώσουν την έρευνα ώστε να χυθεί άπλετος φως", με την απλή λογική αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει, άρα υπάρχουν "στεγανά" στην έρευνα κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην σκέψη ότι υπάρχει μεθόδευση για συγκάλυψη του σκανδάλου.  
Αν αυτό το άρθρο το συνδυάσουμε με πιο αιχμηρό κείμενο που έγραφε άλλο συντάκτης του ΜΟΛ, ο Μιχάλης Μητσιός, για τις προσωπικές ευθύνες του Μητσοτάκη σ' αυτό το σκάνδαλο, τότε μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις Μαρινάκη-Μητοτάκη μόνο ανέφελες δεν είναι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου