Πρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να έχουν αρχίσει να παραμιλάνε. Ειδικά τώρα που είναι η κυβέρνηση στρυμωγμένη και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα, με τα θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών που την συγκλονίζει συθέμελα και εν όψει της συζήτησης του θέματος στην βουλή την Δευτέρα, εμφανίζονται άτομα υπεράνω υποψίας για αντιπολιτευτική διάθεση και προσφέρουν βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα.
Δεν τους έφτανε το "χαστούκι" που έφαγαν από ένα από τα πρώτα δημοσιογραφικά πιστόλια του Μαρινάκη, τον Μιχάλη Μητσό ο οποίος σήμερα όχι μόνο αμφισβητεί την αξιοπιστία του Μητσοτάκη, αλλά με από τα γραφόμενα του στα "ΝΕΑ" μπορείς να υποθέσεις ότι έμμεσα τον χαρακτηρίζει και ψεύτη ("είναι δύσκολο ένας πρωθυπουργός που έχει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ να μη γνώριζε ένα τόσο σοβαρό θέμα", αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσιολόγος), ήρθε σήμερα και η παρέμβαση του Νίκου Αλιβιζάτου και έστειλε αδιάβαστο το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο.
Να σας θυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, που ορίστηκε επικεφαλής κάποιας επιτροπής από τον Χρυσοχοϊδη με αντικείμενο υποτίθεται να διερευνά "περιστατικά αστυνομικής βίας". Προΐστατο δηλαδή σε ένα κυβερνητικό διακοσμητικό όργανο με μηδαμινή παρουσία. (Την τελευταία φορά που είχαμε ακούσει το όνομα του ήταν όταν απειλούσε να αποχωρήσει από την επιτροπή γιατί "λειτουργεί στην πράξη ως άλλοθι για την αστυνομική βία". Ηταν τότε που οι μπάτσοι είχαν βασανίσει στο Κουκάκι τον σκηνοθέτη Ινταρέ και τα δυο του παιδιά).
.Αυτός, λοιπόν, ο κύριος, δίνοντας σήμερα συνέντευξη στην ιστοσελίδα news247 και στην στήλη στο The Magazine ξεκάθαρα λέει ότι η κύρια ευθύνη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το παράνομο λογισμικό κατασκοπείας Predator, σε πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους την φέρει ο Μητσοτάκης και κατά συνέπεια πρέπει να παραιτηθεί. (Σίγουρα τέτοιο ανέλπιστο δώρο δεν ανέμενα οι λογογράφοι του Τσίπρα).
Με το την επίκληση της επιστημονικής του ιδιότητας αναφέρει συγκεκριμένα ο Ν. Αλιβιζάτος:
Με άλλα λόγια – και εδώ θέλω κυρίως να σταθώ - ο κ. Κοντολέων παραπλάνησε συνειδητά τη Βουλή για ένα θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του, προκειμένου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Στο βαθμό που τον εν λόγω κύριο – ο οποίος μάλιστα, από όσα λέγονται δεν συγκέντρωνε ούτε καν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο στοιχειώδη τυπικά προσόντα - είχε επιλέξει απ’ ευθείας, χωρίς καμιά διαγωνιστική ή άλλη ανοιχτή διαδικασία, ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός, η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη είναι δεδομένη. Και είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να την αναδείξει. Διότι, καλώς μεν αποπέμφθηκαν από τον Πρωθυπουργό οι κκ. Κοντολέων και Δημητριάδης, πλην όμως η απομάκρυνσή τους ήρθε κατόπιν εορτής.
Σημαίνει, άραγε, αυτό ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως επίμονα ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση; Σε όλες τις προηγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είθισται πράγματι οι κυβερνήσεις – και όχι απλώς οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί - να παραιτούνται όταν αποκαλύπτονται μείζονα σκάνδαλα· και τούτο όταν σε αυτά εντοπίζονται και πρωθυπουργικές ευθύνες. Δεν χρειάζεται, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα συμβεί και σε μας, αν η υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα και η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκαλύψουν ότι, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια και άλλους πολιτικούς ηγέτες - είτε το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης είτε όχι.
Κοιταξτε τώρα και ένα άλλο δράμα. Απουσιάζουν αυτές τις μέρες δημοσιογραφικοί ογκόλιθοι, όπως ο Πορτοσάλτε, Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης κ.α και έτσι μας στερούν την απόλαυση να μάθουμε τις βαθυστόχαστες απόψεις τους για την "πέμπτη φάλαγγα" που εμφανίστηκε και υπονομεύει το έργο του πανάξιου πρωθυπουργού και της κυβέρνησή του;
Δημοσίευση σχολίου