Pages

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Οι φρέσκιες "απορίες" του ακριβοπληρωμένου τσανακογλείφτη της εκάστοτε εξουσίας Γιάννη Πρετεντέρη

Του Γ. Γ.

Εδώ είναι που λένε "Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο". Επίσης προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα. Ωφελείται σε επαγγελματική ανεπάρκεια, και σε έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου στους επαγγελματίες δημοσιολόγους, που υποτίθενται πρόσκεινται σε πολιτικούς χώρους της αντιπολίτευσης, ή δεν θέλουν να "κλείσουν πόρτες" με μεγάλους ομίλους ΜΜΕ, με την επιλογή τους να μην στηλιτεύουν ολοφάνερα εγκεφαλικά κατασκευάσματα συναδέλφων τους;
Δεν γίνεται εμείς που με μοναδικό όπλο την πολιτική μας κατάρτιση να εντοπίζουμε και να επισημαίνουμε γεγονότα για τα οποία δεν απαιτείτε ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια να τα αντιληφθείς και δημοσιολόγοι που είναι χρόνια στο κουρμπέτι να τα προσπερνούν
Να κάνουμε φραγκοδίφραγκά τι θέλουμε να πούμε. 

Χτες ο γνωστός (τώρα για τους λόγους που είναι γνωστός, καλύτερα να το αφήσουμε) δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπογράφει ένα άρθρο με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών στο Κυριακάτικο Βήμα. Από μια απλή ανάγνωση, έκανε μπαμ, σε μας ότι ήταν στημένο και υπαγορευμένο. Το σχολιάσαμε μάλιστα με σκωπτικό τρόπο στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: «Ο Β. Λαμπρόπουλος, ο Φούφουτος και οι "παράλληλες" τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Ανδουλάκη, Κουκάκη». 

Στο κείμενο του, ο γραφιάς του Μαρινάκη μας σερβίρισε την φρέσκια εκδοχή ότι παράλληλα με την ΕΥΠ κάποιοι ιδιώτες νοίκιασαν το πανάκριβο παράνομο λογισμικό για να παρακολουθούν έναν τυχαίο δημοσιογράφο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Εξυπακούεται ότι αυτό μόνο κάποιος με νηπιακή πολιτική λογική μπορεί να το κάνει αποδεκτό. 
Και όμως κανένας -ή για να είμαστε πιο σωστοί εμείς δεν εντοπίσαμε κανέναν- δημοσιογράφος δεν το σχολίασε.

Δείτε σήμερα την συνέχεια. Ο γνωστός Πρετεντεράκος που τόσες μέρες δεν είχε ψελλίσει το παραμικρό για το σκάνδαλο που συγκλονίζει την πολιτική ζωή του τόπου, έπιασε τον αέρα την πάσα που του έδωσε ο συνάδελφος του. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. ('Η μήπως ήταν;). 
Θεωρεί, λοιπόν σαν δεδομένη πραγματικότητα αυτά που αναφέρει ο Λαμπρόπουλος και προσπαθεί να αποδομήσει το  σκάνδαλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πουλώντας πνεύμα για οινόπνευμα. 

"Αν κάποιοι τον παρακολουθούσαν ήδη νομότυπα -σ.σ τον Ανδρουλάκη- γιατί προσπάθησαν να τον παρακολουθήσουν και παράνομα; Κι αν θα τον παρακολουθούσαν παράνομα, γιατί να τον παρακολουθούν και νόμιμα; Στερεοφωνικά ήθελαν να τον ακούν", μας γράφει την εξυπνάδα του o Πρετεντεράκος, για να καταλήξει: "Τελικά με τί έχουμε να κάνουμε; Με επιχείρηση αποσταθεροποίησης; Με θύελλα θερινής ανοησίας; Με κάτι άλλο που δεν ξέρουμε; 'Η μήπως με διάφορα μαζί;".

Απλή είναι η απάντηση στις "απορίες" σου ρε Πρετεντέρη. Η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους παρακολουθεί όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους με όποιο τρόπο μπορεί γιατί έχει βάλει στα σκαριά μια μεθόδευση παλινόστησης ενός κράτους της σκληρής δεξιάς. Σε αντιλαμβανόμαστε όμως. Σαν ακριβοπληρωμένος τσανακογλείφτης της εκάστοτε εξουσίας, έχει καθήκον να μας παρουσιάσεις το μαύρο -άσπρο, όπως έγραφα σχετικά πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου