Pages

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Αιρετικές απόψεις για την σύλληψη της κλίκας που συμμετείχε η Εύα Καϊλή


Του Γ.Γ

Συνήθως αποφεύγω να ασχοληθώ με ένα θέμα όταν αισθάνομαι ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το προσεγγίσω. Οπότε την κατανόησή σας στην ίσως μη επαρκώς τεκμηριωμένη τοποθέτηση μου για το ζήτημα που προέκυψε με την σύλληψη της Καϊλή. 

Εναυσμα μου γι' αυτή την ανάρτηση μου οι αγιογραφίες που διαβάζω για την αποτελεσματικότητα της Βελγικής  μπασκηναρίας, και της δικαστικής εξουσίας αυτής της χώρας. Απόψεις που κατά την γνώμη μου είναι εκτός τόπου και χρόνου, επιπόλαιες και άστοχες. 

Και θα κάνω κέρματα τι θέλω να πω, Πριν απ' αυτό όμως μια τηλεγραφική αναφορά το σκηνικού. Η Καϊλή ήταν λομπίστρια όπως οι περισσότεροι ευρωβουλευτές/ιες -όπως ακούσαμε να μας λέει και ο Γ. Κύρτσος- που σημαίνει ότι είναι αμειβόμενη από ταμεία μονοπωλιακών ομίλων και παράλληλα έκανε και μια "αρπαχτή" μαζί με συναδέλφους της εξωραΐζοντας την θεοκρατική δικτατορική κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία για επικοινωνιακού λόγους διεξάγει το ματωμένο και αγορασμένο Μουντιάλ.

Ποιο ήταν το παράπτωμα της Καϊλή; Ενα απλό πταισματάκι, που οι Αμερικάνοι -παρακάτω θα πούμε που κολλάει η κυβέρνηση των ΗΠΑ- το μετέτρεψαν σε σοβαρό κακούργημα και έτσι του έδωσαν τις τεράστιες διαστάσεις που παρακολουθούμε στα διεθνή ΜΜΕ. 

Ποιο ήταν το "πταισματάκι", Μας το λέει ο Δημήτρης Μηλάκας, στο πολύ καλό κείμενο του που δημοσιεύει στο "Ποντίκι":

Την προσοχή σας:

... Με απλά λόγια, αυτό που έκανε η Καϊλή και οι συνεργάτες της είναι ότι έπαιρναν μίζα από κάποιους (τους Καταριανούς στην συγκεκριμένη περίπτωση) για να φιλοτεχνήσουν το «φιλάνθρωπο και φιλεργατικό τους προφίλ) και να επηρεάσουν αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου σύμφωνες με τα συμφέροντα των Εμίρηδων. Που μοίραζε η σπείρα (της Καϊλή) τα λεφτά που έσπρωξαν οι καταριανοί για να πάρουν το Μουντιάλ και- κυρίως- για να βγουν έξω από τα ραντάρ της φιλάνθρωπης ΕΕ τα πτώματα των εργατών που έχτισαν τα στάδια δεν είναι (ακόμη) γνωστό. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως κάποια από αυτά τα (πολλά) χρήματα βρέθηκαν στις σακούλες της Καϊλή…

Η ευρωβουλευτής και η παρέα της ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε, κινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό μέσα στο πλαίσιο που βασίζεται η λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου που έχει θεσμοθετήσει (για να μην πούμε τη μίζα) το lobbing.

Σε επίσημο έγγραφο της 1ης Ιουλίου του 2021 της κομισιόν παρατίθεται λεπτομερώς το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των lobbies στις Βρυξέλλες που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που έκανε η ομάδα στην οποία συμμετείχε η Καϊλή: επηρεάζουν τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου υπέρ των συμφερόντων (πελατών) που εκπροσωπούν. Η διαφορά των επίσημων γραφείων που «ασκούν επιρροή» από αυτό που χρησιμοποιούσε ως «μούρη» (και) την Καϊλή είναι ότι αυτά είναι καταγεγραμμένα στο επίσημο Μητρώο του ευρωκοινοβουλίου. 


Ποιο λιανά, κλίκα στην οποία συμμετείχε η Καϊλη ήθελε μεν να κάνει μια χοντρή αρπαχτή "μέσα στο πλαίσιο που βασίζεται η λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου", αλλά δεν ήθελε να καρφωθεί ότι υποστηρίζει ένα αυταρχικό, αναχρονιστικό δικτατορικό καθεστώς και ταυτόχρονα να μην φορολογηθούν οι μίζες της. 

Για να δούμε τώρα που εμπλέκεται η Μητρόπολη του καπιταλισμού που κι εκεί η λειτουργεία των νομοθετικών σωμάτων αποτελείται από πρόσωπα που είναι επίσημα υπάλληλοι βιομηχάνων και καπιταλιστικών μονοπωλίων.

Οσοι/ες παρακολουθούν επιδερμικά την διεθνή ειδησεογραφία γνωρίζουν ότι το Βέλγιο ανέκαθεν αποτελεί ένα παρακολούθημα των ΗΠΑ. Επομένως και η CIA έχει την ίδια σχέση με τις Μυστικές Υπηρεσίες του Βελγίου, όπως το υπουργείο του Θεοδωρικάκου με την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Δηλαδή οι πράκτορες τη CIA δίνουν εντολές και οι υφιστάμενοι τους εκτελούν.
 
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς τις δυνατότητες που διέθετε ο μακαρίτης Γιώργος Δελαστίκ στις γεωπολιτικοοικονομικές αναλύσεις, για να συμπεράνει ότι 1000 ΚΥΠ και 5000 Pretedor του Μητσοτάκη, αδυνατούν να κάνουν το φακέλωμα των ευρωβουλευτών και των υπαλλήλων που υπάρχουν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως κάνει η CIA σε συνεργασία με τις Βελγικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτοί ξέρουν ανά πάσα στιγμή πότε πιάνει "κόψιμο" τους αξιωματούχους της Ε.Ε την συχνότητα και τον τρόπο που κάνουν "αλαξοκωλιές" μεταξύ τους, που έλεγε ο Βασίλης Εφραιμίδης, τι μίζες παίρνουν και όλα τα συναφή.
 
Προφανώς δεν έχουμε άποψη τι παρασκηνιακά παιχνίδια παίζονται, τι αντιπαραθέσεις υπάρχουν μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ -έχουν δημοσιοποιηθεί κάποιες κόντρες σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά εγώ αδυνατώ να προσεγγίσω αυτά τα θέματα- και έτσι έδωσαν εντολή οι Αμερικάνοι στους Βέλγους μπάτσους να προχωρήσουν σ' αυτές τις συλλήψεις. Φυσικά η εμπλοκή της CIA θα μείνει στο παρασκήνιο και τα εύσημα θα αποδοθούν στους μηχανισμούς της Βέλγικης κυβέρνησης που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά την δουλειά της λάντζας

Και μια πρόβλεψη: Τα λαμόγια που έχουν συλληφθεί, στην χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση θα κάνουν 2-3 χρονάκια "διακοπές" στις φυλακές, με πολυτελείς συνθήκες "κράτησης" και μετά θα απολαύσουν την καβάτζα τους.

Παρασύρθηκα ... διατύπωσα αιρετικές απόψεις σε ένα θέμα που είναι "βαρύ" για μένα, σε σημείο μέχρι να γίνω "προφήτης".  😋😋😋  

1 σχόλιο:

  1. Καμία ανοχή στις δολοφονίες παιδιών. Να φυλακιστεί τώρα ο μπάτσος φονιάς.
    Ο Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. 16 ετών δολοφονήθηκε από ένα ρατσιστή με στολή. Αν δεν αντιδράσουμε στη δολοφονία θα έχουμε και άλλα θύματα. Όλοι στο δρόμο για να υπάρξει δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι ναζί φονιάδες και οι ηθικοί αυτουργοί που τους κάνουν πλάτες. Τσακίστε τους φασίστες, σώστε ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή