Home » , , » Αδιανόητες δηλώσεις της Εύας Καϊλή: Αποθεώνει το «αγορασμένο και ματωμένο Μουντιάλ» του Κατάρ με του 6.500 νεκρούς εργάτες (Βίντεο)

Αδιανόητες δηλώσεις της Εύας Καϊλή: Αποθεώνει το «αγορασμένο και ματωμένο Μουντιάλ» του Κατάρ με του 6.500 νεκρούς εργάτες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 2:05 π.μ.

Μας είχε διαφύγει και το πληροφορηθήκαμε από την τηλεοπτική εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη. Το θεωρήσαμε σε ένα βαθμό αδιανόητο αλλά και ενδιαφέρον. και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας παραθέτοντας το σχετικό βίντεο. Και εννοούμε την παρέμβαση που έκανε η ευρωβουλεύτρια Εύα Καϊλή στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την οργάνωση του ματωμένου και αγορασμένου Μουντιάλ που γίνεται στο Κατάρ.

 Γι' αυτό το Πασοκικό σούργελο που λέγεται Εύα Καϊλή το οποίο δεν είναι παρά μια μυθομανής γυναίκα σας παραπέμπουμε σ' αυτή την ανάρτησή μας, για να μην επαναλαμβάνουμε τα όσα έχουμε γράψει ήδη.

Για τις απίστευτες δηλώσεις στήριξης της χώρας που για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι  σε εξέλιξη, έπρεπε να σκοτωθούν 6.500 εργάτες αναφέρονται αναλυτικά οι ομιλητές στο βίντεο που παραθέτουμε. Εμείς αρκούμαστε σε δυο συμπληρωματικά στοιχεία.

Το Κατάρ είναι ένα μικρό εμιράτο που κυβερνάται από μια κληρονομική απόλυτη θεοκρατική μοναρχία, τη δυναστεία Αλ Θάνι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα, αλλά σαν κράτος πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει για τους αυτόχθονες κατοίκους του -είναι λίγο περισσότεροι από 300.000 ενώ υπάρχουν και 2,3 εκατομμύρια οικονομικοί μετανάστες- διαθέτει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στον κόσμο.

Για την διεθνή προβολή του, αγόρασε στην κυριολεξία από την FIFA την διεξαγωγή του Μουντιάλ. Η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times αποκάλυψε ότι το Κατάρ κατέβαλε στη FIFA 880 εκατομμύρια δολάρια-  ενώ σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό τύπο ο επικεφαλής της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ο εκατομμυριούχος Μοχάμεντ μπιν Χαμμάν, κατέβαλε έως και 3,6 εκατομμύρια σε μέλη της FIFA για να εξασφαλίσει την ψήφο υπέρ του Κατάρ, στις εκλογές που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2010 ανάμεσα στις χώρες (Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία) που διεκδικούσαν την πραγματοποίηση του Μουντιάλ 2022. (Η τελική απόφαση πάρθηκε στην τέταρτη ψηφοφορία με 22 ψήφους υπέρ του Κατάρ έναντι 14 υπέρ της αμερικανικής υποψηφιότητας).

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Νοεμβρίου 2022 στις 8:38 π.μ.

Ανεξαρτήτως του ποια είναι και τι λέει αυτή η τέως τηλε-γλάστρα των ελληνικών σαβουροκάναλων και νυν γλάστρα του ευρω-λογοκοπανατζίδικου ψευτοκοινοβούλιου του Στρασβούργου, η ακροδεξιά "σοσιαλνεοφιλελευθερίστρια" Καϊλή (και ...καΐλα μας- σκορδοκαΐλα μας μεγάλη για το τι λέει και το τι αποφθεγγεται κάθε τέτοιο άτομο της αστικής πολιτικάντικης υποστάθμης τρίτης κατηγορίας, αλά Καϊλή), επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως "Μουντιάλ" και καμιά απολύτως "Ολυμπιάδα" των τελευταίων τουλάχιστον τριάντα- τριανταπέντε χρόνων, που να μην είναι επίσης βαμμένα μες στο αίμα των εργατών! Και μάλιστα (με εξαίρεση την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, όπου δούλευαν και έχυναν τον ιδρώτα και το αίμα τους αποκλειστικά οι Κινέζοι μισθωτοί σκλάβοι) βαμμένα με το αίμα εκατοντάδων αλλοδαπών εργατών, μεταναστών προλετάριων, που δούλεψαν μέσα σε πολύ άσχημες έως και στις χειρότερες καπιταλιστικές εργασιακές συνθήκες για να στηθούν τα γήπεδα ή τα στάδια των αγώνων. Δηλαδή πώς έγιναν τα σκανδαλώδη ολυμπιακά έργα και τα μετρό στην Αθήνα του Σημίτη, πώς έγιναν τα ολυμπιακά στάδια στο Ρίο της Βραζιλίας και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Νότιας Κορέας κλπ στα αντίστοιχα Μουντιάλ; Από την άποψη αυτή, η μόνη ίσως διαφορά είναι ότι κάτω από τον τροπικό ήλιο και στην κάψα του Κατάρ χύθηκε ακόμη περισσότερο προλεταριακό αίμα, σε ακόμη χειρότερες από της Δυτικής Ευρώπης καπιταλιστικές εργασιακές συνθήκες, για να γίνουν οι μάλλον ανύπαρκτες ή περιορισμένες ως τότε ποδοσφαιρικές υποδομές. Η ουσία του ζητήματος είναι η ίδια: όλα αυτά τα σύγχρονα φαραωνικά έργα έγιναν, γίνονται και θα γίνονται με το αίμα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Μέχρις ότου πάψει η εργατική τάξη να είναι σκλάβα της κεφαλαιοκρατίας και γίνει η ίδια το αφεντικό του ιδρώτα της και του κοινωνικού πλούτου που η ίδια παράγει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger