Pages

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σκληρό μάθημα, με την περίπτωση Αλιβιζάτου, για το τι είναι και τι θέλει ο μητσοτακισμός

Πριν λίγες μέρες είχαμε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Και συ τέκνον Αλιβιζάτε; - Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ζητάει την παραίτηση Μητσοτάκη".
Σ' αυτή εκτιμούσαμε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να έχουν αρχίσει να παραμιλάνε. Καταλήξαμε σ' αυτό, γιατί εν όψει της συζήτησης του θέματος των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ στην βουλή, εμφανίζονται άτομα υπεράνω υποψίας για αντιπολιτευτική διάθεση, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος και προσφέρουν βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα. 
(Ο επικεφαλής κυβερνητικής  επιτροπής που είχε συστήσει ο πρώην υπουργός ΠροΠο Μ. Χρυσοχοϊδης είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ότι η κύρια ευθύνη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το παράνομο λογισμικό κατασκοπείας Predator, σε πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους την φέρει ο Μητσοτάκης και κατά συνέπεια πρέπει να παραιτηθεί).

Η κυβερνητική αντίδραση στις τοποθετήσεις Αλιβιζάτου, πήρε την μορφή αρθρογραφίας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή". Η σχετική εξέλιξη μας είχε διαφύγει, και για το βασικό μήνυμα που στέλνει, ενημερωνόμαστε από την εύστοχη ανάρτηση που κάνει στον λογαριασμό του στο f/b ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης,

Την αναδημοσιεύουμε:

"Πολιτικολογία", "τήβεννος της θεσμικής ορθότητας", "αφ’ υψηλού αδιαφορία", "αφορισμοί", "ιδεαλιστικοί δογματισμοί": αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που επιφυλάσσει η Καθημερινή δι' ενός εκ των τακτικότερων αρθρογράφων της στον Νίκο Αλιβιζάτο, με αφορμή την παρέμβασή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την υπόδειξη των πολιτικών ευθυνών του Πρωθυπουργού.

Σκληρό μάθημα για το τι είναι και τι θέλει ο μητσοτακισμός: πετάει στα σκυλιά ακόμα και διαπρεπείς υποστηρικτές της χθες, αν δεν είναι διατεθειμένοι να απωλέσουν κάθε ίχνος ανεξαρτησίας σκέψης και έκφρασης. Διανοητικά ο μητσοτακισμός αξιώνει τη μετατροπή των σκεπτόμενων όντων σε ασπόνδυλα και μαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου