Pages

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Κι άλλα δείγματα αστικής "δικαιοσύνης" - Δικαστές, μπάτσοι και "πλεμπαίοι"

Η είδηση μας λέει ότι ο μπάτσος που δολοφόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ακόμα και μετά τη νέα ποινική δίωξη και τη μετατροπή της σε βάρος του κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δεν προφυλακίστηκε.
(Το ότι από το κατηγορητήριο που είχε ο μπάτσος απαλείφθηκε η λέξη "απόπειρα", κάνει την κατηγορία ποινικά βαρύτερη. Ομως και πάλι δεν προφυλακίστηκε καθώς εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν πως πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα).

Μ' αυτή την ευκαιρία, ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας, βλέποντας κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις με ποια στοιχεία οι "λειτουργοί της Θέμιδας" προφυλακίζουν για μήνες "πλεμπαίους", χωρίς κανένα ουσιαστικό επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους, ενώ αφήνουν δολοφόνους μπάτσους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. 
Ας μην ανατρέξουμε πολύ στο παρελθόν αναφέροντας τις περιπτώσεις των Τ. Θεοφίλου και Ηριάννα - Περικλή και να σταθούμε σε πιο πρόσφατες υποθέσεις.

Προσπερνάμε την περίπτωση του μπάτσου και οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που παρέσυρε και σκότωσε ένα 23χρονο παιδί. Φυσικά δεν μάθαμε ποτέ το όνομά του, δεν μπήκε ούτε ώρα στην φυλακή και η δίκη σου πάει στις καλένδες για τις 31 Οκτώβρη του 3023, μέχρι να μεθοδευτεί η παραγραφή του εγκλήματος

Θυμάστε την περίπτωση του κατά Πρετεντέρη "αρχηγού των ανταρτών", ο οποίος "πρωτοστάτησε", σύμφωνα πάντα με τον "έγκυρο" δημοσιογράφο, σε "ένα σχέδιο γενικής αναταραχής ώστε να κλονιστεί η κυβέρνηση" στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τα οποία "παραλίγο να στοιχίσουν τη ζωή ενός αστυνομικού". Σ' αυτόν  τον "κακούργο", λοιπόν, τον  Αλέξανδρο Μ. οι δικαστές του απέδωσαν την κατηγορία της "απόπειρας ανθρωποκτονίας".

Ο επονομαζόμενος «Ινδιάνος», ενοχοποιήθηκε εσκεμμένα παρά τα μηδαμινά στοιχεία εναντίον του, προκειμένου να αποτελέσει η περίπτωσή του μία γρήγορη «επιτυχία» του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτό το γεγονός προσπάθησε να πιστωθεί θετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος στις 9 Μάρτη είχε σπεύσει να κάνει διακαναλική παρουσία για να σχολιάσει  τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης και να εξυμνήσει την μεγάλη επιτυχία των μπάτσων οι οποίοι συνέλαβαν τον "αρχηγό των ανταρτών", για να γίνει ρεζίλι και να τον πάρουν στο δούλεμα ακόμα και οι δεξιοί.

Η συνέχεια γνωστή. Μπάτσοι και δικαστές "φόρτωσαν" τον μισό ποινικό κώδικα στον 30χρονο «Ινδιάνος», και τον προφυλάκισαν για σχεδόν εφτά μήνες στις φυλακές Τρικάλων. Το ότι η νομική υπεράσπιση του Αλέξανδρου Μ. από την πρώτη στιγμή προσκόμισε στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές  αδιαμφισβήτητο οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα παίζοντας μπάσκετ, άρα ήταν αδύνατο να βρίσκεται τον τόπο των επεισοδίων, για τους "λειτουργούς της Θέμιδας", δεν είχε καμιά σημασία. 

Γι' αυτούς αρκούσε η κατάθεση ενός ψυχικά ασταθή συγγενικού ατόμου, του "Ινδιάνου" για να βρεθεί ο νεολαίος για μήνες πίσω απ' τα κάγκελα των φυλακών μέχρι να καταρρεύσει παταγώδικα η αστυνομικοδικαστική σκευωρία. Καλύτερα να σας διηγηθεί ολοκληρωμένα την περίπτωση ο Θύμιος από την "Ελληνοφρένεια"

Εξίσου κραυγαλέα είναι και η προφυλάκιση για σχεδόν εφτά μήνες του Παναγιώτη Καλαϊτζής με αποκλειστικά "τεκμήρια ενοχής" τις κοινωνικές του σχέσεις. Τους λόγους για τους οποίους πέρασε αυτή την απίστευτη περιπέτεια ο Π. Καλαϊτζής, τους περιέγραφει ο ίδιος σε επιστολή που έστειλε στον ιστότοπο μας

Μετά από τους αγώνες που έδωσε το θύμα αυτό της αστυνομικοδικαστής σκεωρίας και το κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπο του, το δικαστικό συμβούλιο τον αποφυλάκισε στις 31 Αυγούστου επιβάλλοντας του, περιοριστικούς όρους. (Κάθε 15 μέρες να παρουσιάζεται στο Α.Τ της περιοχής και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και τον παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο με ένα πλήθος αναπόδεικτων και αβάσιμων κατηγοριών. Περιγράφοντας την περιπέτεια που πέρασε και ότι προφυλακίστηκε χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο σε βάρος του ο Π. Καλαϊτζής σημείωνε: "Μιλάμε για κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν λογοδοτούν σε κανέναν και προφυλακίζουν κόσμο ενδιαφερόμενοι μόνο για την καριέρα τους και την οικονομική τους ανέλιξη. Θεωρούν μάλλον ότι η φυλακή είναι κάτι σαν προσκοπική κατασκήνωση. Ας τους ενημερώσει λοιπόν κάποιος ότι όχι, η φυλακή δεν είναι κατασκήνωση. Και όσο σύντομος και να είναι ο εγκλεισμός, ούτε εύκολος είναι, ούτε ξεπερνιέται εύκολα".

Παρόμοιες τέτοιες εγκληματικές περιπτώσεις, άδικων προφυλακίσεων, συντελούνται συνεχώς με τους θύτες να βρίσκονται πάντα στο ακαταδίωκτο και τα θύματα να βρίσκονται πάντα ανάμεσα σε ανθρώπους της τάξης μας. 

Ας αναφέρουμε άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του Θεοδόση Κακούρη, Αυτός ο νέος άνθρωπος έμεινε άδικα 11 ολόκληρους μήνες στη φυλακή γιατί οι κατασταλτικές αρχές έπρεπε να βρουν "εμπρηστή" για τη μεγάλη φωτιά της Αττικής τον Αύγουστο του 2021. Προφυλάκισαν για 11 μήνες ένα τυχαίο νεολαίο μέχρι τις 11 Ιούλη του 2022 που το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τον έκρινε ομόφωνα αθώο
Εκλεψαν 11 μήνες, σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο απ' την ζωή ενός ανθρώπου. Και οι "υπεύθυνοι" καθάρισαν αβρόχοις ποσί, με την "δικαιολογία" της αστοχίας των ερευνών και της δικαστικής πλάνης.

Απ' την άλλη οι δικαστές δεν προφυλακίζουν σχεδόν ποτέ για τα εγκλήματά τους μπάτσους, όπως και τα πρόσωπα της καθεστωτικής ελίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου