Home » , » Σαν σήμερα, η κατάρρευση μιας ασφαλίτικης σκευωρίας που στοίχησε πέντε χρόνια φυλακή στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Σαν σήμερα, η κατάρρευση μιας ασφαλίτικης σκευωρίας που στοίχησε πέντε χρόνια φυλακή στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 | 4:00 μ.μ.


Σίγουρα ελάχιστοι/ες θα θυμούνται ότι σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια, το 2017,  κάτω από την πίεση ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης που εκφράστηκε με δεκάδες τρόπου, κατέρρευσε και στην δικαστική ακροαματική διαδικασία η κακοστημένη σκευωρία από μπάτσους και δικαστές σε βάρος του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του, όμως, «έκλεψαν» πέντε ολόκληρα χρόνια απ’ την ζωή του νεαρού αγωνιστή, καθώς τον οδήγησαν στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους. (Βρέθηκε στην φυλακή περισσότερο χρόνο απ' ότι "διάσημοι" καταχραστές και κλέφτες του δημοσίου χρήματος όπως ο Παπαγεωργίου της Ν.Δ και ο Τσοχατζόπουλος του ΠΑΣΟΚ).  Και εδώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει ο αλήτικος ρόλος των καθεστωτικών ΜΜΕ, στην εδραίωση αυτής της ασφαλίτικης σκευωρίας.

Τελικά, σαν σήμερα και μετά από αλλεπάλληλες δίκες,  οι κατηγορίες που έστησαν και του φόρτωσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, - για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά-, δεν μπόρεσαν να σταθούν ούτε σε έκτακτο στρατοδικείο, όπως –τηρουμένων των αναλογιών- είναι σήμερα τα τρομοδικεία.

Και μπορεί αυτή η δικαστική απόφαση να είναι μια μεγάλη νίκη του Τ. Θεοφίλου και του κινήματος αλληλεγγύης στο πρόσωπο του –δίνοντας παράλληλα ένα «χαστούκι» στις μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών- κανένας όμως δεν μπορεί να «αποζημιώσει» τον αναρχικό κομμουνιστή για όλη αυτή την περιπέτεια που πέρασε.

Και δυστυχώς από τότε και μέχρι σήμερα οι ίδιες μεθοδεύσεις του αστικού κράτους, σε όσους θεωρεί αντίπαλους του -και οι οποίοι δεν έχουν την κάλυψη από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα- συνεχίζονται με τελευταίο θύμα τον Πάνο Καλαϊτζή. (Είχαν προηγηθεί Ηριάννα, Περικής, και "Ινδιάνος).

Αξίζει να παραθέσουμε την δήλωση που είχαν κάνει οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τ. Θεοφίλου: 

Η σημερινή πανηγυρική αθώωση του Τάσου Θεοφίλου από το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες.

Ταυτόχρονα είναι μία ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού, που κατακτήθηκε με αιώνες λαϊκών αγώνων και όχι από την καλοσύνη οποιασδήποτε εξουσίας, διότι απέτρεψε την επιδιωκόμενη μετατροπή του ποινικού δικαίου από δίκαιο αποδείξεων σε δίκαιο ενδείξεων και κυρίως «δίκαιο» υποδείξεων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών, που δεν σταμάτησαν ούτε την τελευταία στιγμή, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δεν ασκούν απλά εξουσία, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη και σαν τέτοιες θα μείνουν στην ιστορία.

Θερμούς χαιρετισμούς στο αγωνιζόμενο κίνημα, που μαζί με τους συνήγορους υπεράσπισης δώσαμε μέσα και έξω από τα δικαστήρια τη μάχη για να σπάσει το φράγμα της σιωπής και να απλωθεί με επιτυχία το κύμα συμπαράστασης, πολύ ευρύτερα από τα όρια του αναρχικού χώρου και να νικήσει τους μηχανισμούς.

Μετά από πέντε χρόνια άδικης φυλάκισης ο Τάσος βγαίνει σήμερα. Με το βλέμμα σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Κώστας Παπαδάκης

Αννυ Παπαρούσσου

Σπύρος Φυτράκης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger