Home » » Για ένα μεροκάματο....

Για ένα μεροκάματο....

Από giorgis , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008 | 4:50 μ.μ.


Ο καπιταλισμός έχει ξεπεράσει σε επιθετικότητα και καταστροφικότητα κάθε προηγούμενη φάση του.
Κάποτε φρόντιζε κάπως και τη βιτρίνα του. Προσπαθούσε να εξασφαλίσει κοινωνικές συναινέσεις χρηματοδοτώντας κάποιες δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προστάτευε κάποια αγαθά που τα είχε βαφτίσει εθνικής σημασίας. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η παντελής έλλειψη ταξικού εργατικού κινήματος έχει οδηγήσει την ασυδοσία του κεφαλαίου στα άκρα.

Η καθιέρωση «συμβάσεων μιας μέρας» είναι χαρακτηριστικό τι θα επακολουθήσει για την εργατική τάξη.
Ήδη τον δρόμο άνοιξαν κρατικές επιχειρήσεις με σκοπό να ακολουθήσουν και οι ιδιώτες καπιταλιστές. Μιλάμε ότι άρχισαν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με «σύμβαση μιας μέρας».

Ναι δεν πρόκειται για αστείο! Ο ΟΔΙΕ ΑΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος) και ο ΟΠΑΠ ΑΕ προσλαμβάνουν προσωπικό με σύμβαση μιας μέρας. Την Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, δηλαδή τις ημέρες διεξαγωγής ιπποδρομιών πάει ο εργαζόμενος το πρωί στον ΟΔΙΕ ΑΕ υπογράφει την σύμβαση του και όταν τελειώσει το ωράριο του υπογράφει την απόλυση του. Το ίδιο γίνετε και στον ΟΠΑΠ από 500 εργαζόμενους.

Η ανάγκη για εργασία υποχρεώνει κόσμο να εργαστεί με 18,5 – 33 ευρώ την μέρα (ανάλογα το αντικείμενο της εργασίας), και στην καλύτερη περίπτωση να εργαστεί 10 μέρες τον μήνα.

Φτάσαμε στο εργατικό μεσαίωνα σε νεοδημοκρατική εκδοχή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger