Home » , » Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Από giorgis , Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009 | 5:03 μ.μ.

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘50 που ιδρύθηκε το «ευαγές ίδρυμα» της ΚΥΠ-ΕΥΠ συνεχίζει το ίδιο έργο του στην ίδια κατεύθυνση.

Όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα βδομαδιάτικης εφημερίδας –του «Ποντικιού»- πολύ καιρό πριν προκηρυχτούν οι εκλογές, απ’ τον περασμένο Ιούλη, με απόρρητη εντολή του υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας, ο Α’ υποδιοικητής Τσιτσιμπής, διατάζει να γίνει μελέτη «σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο».

Δεν θεωρούμε φυσικά αφελείς τους αναγνώστες μας να θέσουν ερωτήματα του τύπου:
Και τι την ενδιέφερε την ΕΥΠ, αν θα γινόταν πρόωρες εκλογές ή όχι;
Αυτή έχει άλλο αντικείμενο δράσης. Την υπεράσπιση της «εθνικής ασφάλειας».
Οι αναγνώστες του μπλογκ μας κάτι γνωρίζουν από την πρόσφατη ιστορία της (υπόθεση Γρυλάκη-Μαυρίκη) που δεν θα έθεταν τέτοια ερωτήματα.

Προκύπτουν όμως όπως και να το κάνουμε κάποια ερωτήματα.
Επειδή η έρευνα αυτή διατάχτηκε λίγες μέρες αφότου ανέλαβε διοικητής της ΕΥΠ ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος ένα άτομο που έχει επιδείξει «αρίστη» αποτελεσματικότητα στο πρώην πόστο του (έθαψε-αρχειοθέτησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ., έστειλε στα αζήτητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, έριξε πλήρη σκοτάδι στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α) θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάποια πράγματα.

Απ’ ότι διαβάζουμε την έρευνα-μελέτη έκανε το τμήμα «αντικατασκοπίας» της ΕΥΠ. Και απ’ ότι γνωρίζουμε πρόκειται για ένα τμήμα που στεγάζει ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχει και μέχρι τώρα είχε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο δράσης.

Ποιους «κατασκόπους» είχε να αντιμετωπίσει και τι μεθόδους χρησιμοποίησε για να συγκεντρώσει στοιχεία γ’ αυτή την «μελέτη»;
Τι κατάληξη είχε αυτή η έρευνα;
Ποιοι «εγκέφαλοι» διαχειρίζονται τα αποτελέσματα της «μελέτης»;


Απάντηση φυσικά δεν θα πάρουμε όπως δεν θα μάθουμε ποτέ τι φακέλους παρέδωσε στα χέρια του Καρατζαφέρη ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ-ΕΥΠ, Κοραντής, που σήμερα «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.

Ευκαιρία να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας κάποια πράγματα για την ιστορία και την δράση της ΚΥΠ-ΕΥΠ.
Δημιούργημα της CIA στις αρχές του εμφυλίου πολέμου με την ονομασία Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ενώ το Μάη του 1953 αναδιοργανώνετε ριζικά με πρώτο αφεντικό τον ελληνοαμερικάνο Τομ Καραμεσίνη.

Ηταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου και η δουλειά της να στρατολογεί χαφιέδες πολυτελείας για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου».

Σιγά-σιγά οι μετοχές της όπως και οι δουλειές της ανέβηκαν και από τις γραμμές της πέρασε η αφρόκρεμα του φασισταριού. Γεωργαλάς, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ρουφογάλης και άλλα τέτοια φυράματα.

Εξετάσεις στους αμερικάνους και στην ντόπια ολιγαρχία έδωσε όταν έφτιαξε και εκτέλεσε το περίφημο «σχέδιο Περικλής» στις εκλογές βίας και νοθείας το 1961. Τότε που ψήφισαν και τα δέντρα. Αποκλειστικό της ρόλος ήταν να δημιουργεί και να καθοδηγεί παρακρατικές οργανώσεις στυλ «Καρφίτσας», ενώ έχουν γραφτεί πολλά για τον βρώμικο ρόλο της στην δολοφονία του Γ. Λαμπράκη τον Μάη του ’63 στην Θεσσαλονίκη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας για τον ρόλο της ΚΥΠ; Την προβοκάτσια που οργάνωσε στον Εβρο, όταν ο μετέπειτα δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και το χρέωνε σε κομμουνιστές φαντάρους; Στην σκευωρία του «ΑΣΠΙΔΑ»; Στην υπόθεση «Δίκης Αεροπόρων»; Στο ρόλο που έπαιξε στην δικτατορία, που είχε σαν αποκλειστική ασχολία το κυνήγι των κομμουνιστών και των λεγόμενων συνοδοιπόρων; Πρόσφατες δεν είναι οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του αρχικυπατζή Γρυλάκη με τηλεφωνικές υποκλοπές, εκβιασμούς και άλλες λαμογιές;

Στην ίδια ρότα και πάλι ώς συνήθως τα καλόπαιδα της ΚΥΠ-ΕΥΠ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger