Home » » Νίκος Παναγιωτόπουλος, υφυπουργός Εργασίας : Το εργοστάσιο ανήκει στον Μάνεση.

Νίκος Παναγιωτόπουλος, υφυπουργός Εργασίας : Το εργοστάσιο ανήκει στον Μάνεση.

Από β.ariaditis , Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 | 4:08 μ.μ.

Αυτό λίγο, πολύ είπε χθές ο υφυπουργός εργασίας στη βουλή απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης  σχετικά με την βίαιη καταστολή της απεργίας από τις  αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και των πολιτικών προϊσταμένων των κατασταλτικών μηχανισμών .

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της ηλεκτρονικής σελίδας του βήματος Εδώ.http://www.tovima.gr/.  Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε σφοδρή επίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση  ότι υποστηρίζει την διοίκηση του εργοστασίου και έχει μετατρέψει τα  ΜΑΤ σε  στρατό  της εργοδοσίας  με σκοπό να κάνει το εργοστάσιο ένα σύγχρονο Νταχάου.

Ο υφυπουργός Παναγιωτόπουλος αφού επικαλέστηκε και υιοθέτησε  την άποψη του εργοστασιάρχη   πως οι ζημιές και η πτώση των πωλήσεων είναι που «αναγκάζουν» τον εργοδότη να προβεί  στις γνωστές ενέργειες, ευχήθηκε σύνεση και κάλεσε τους εργαζόμενους σε  «διάλογο»  στον οποίο  θα πρέπει να πρυτανέψει η λογική. 

Εκεί που ο υφυπουργός του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ έδωσε ρέστα ήταν όταν, πήρε θέση  συνολικού  εκπρόσωπου των καπιταλιστών  υπερασπιζόμενος  την  πεμπτουσία του συστήματος της εκμετάλλευσης , την ατομική ιδιοκτησία, λέγοντας ότι η  λογική  που εκφράζεται από τον πρόεδρο του σωματείου ότι : «το εργοστάσιο πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στους εργαζόμενους»   είναι μια λογική αδιάλλακτων καταστάσεων  «σε μια περίοδο που τα νεύρα είναι τεντωμένα και  δεν βοηθά»

Τσιτώνονται λοιπόν τα νεύρα των αφεντικών  και των πολιτικών τους εκπροσώπων  ακόμη και στην ιδέα ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι είναι οι αποκλειστικοί  παραγωγοί του πλούτου και θα πρέπει να τον διεκδικήσουν από αυτούς  συνολικά. Ειδικά τώρα που το σύστημα της ατομικής τους ιδιοκτησίας  για να ξεπεράσει την αδυσώπητη κρίση του δένει πιο σφιχτά τις αλυσίδες στα πόδια των εργατών, είναι όσο  ποτέ άλλοτε επίκαιρο και αναγκαίο η επαναοικειοποίηση  του κλεμμένου μας πλούτου να γίνει πρωταρχικός στόχος στην πάλη μας  διαλύοντας  ολοκληρωτικά , τα βιολογικά, πολιτικά και επιχειρηματικά νεύρα των καπιταλιστών και ανοίγοντας δρόμους για μια κοινωνία χωρις αφεντικά και δούλους.

β.ariaditis
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2012 στις 7:40 μ.μ.

Ας μας απαντήσει ο υπουργός υπάλληλος του Μάνεση ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι σε ποιόν πρέπει να ανοίκει? Αυτό είναι το ζήτημα. Το μοίρασμα του παραγόμενου πλούτου σε αυτούς που τον παράγουν είναι που θα φέρει τη λύση εξόδου απο την καπιταλιστική κρίση. Αυτοί δυστυχώς προσπαθούν να αντιμετοπίσουν τον καρκίνο με ασπιρίνες

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2012 στις 8:02 π.μ.

Οι χαλυβουργοί έχουν συνάντηση στο υπουργείο σήμερα στις 3. Να τους στηρίξουμε!

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2012 στις 10:53 μ.μ.

Με τις επερωτησεις και τα παρομοια καθως και με τις"καθως πρεπει" συμπεριφορες δεν δενεται τ ατσαλι. Ο αγωνας πρεπει επιτελους να αναβαθμιστει
και να μετελθουμε αλλες μορφες παλης αν θελουμε να σωθουμε και να νικησουμε!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger