Home » , » Αυθαίρετη αστυνομική βία για την υπεράσπιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ A.E. στις Σκουριές.

Αυθαίρετη αστυνομική βία για την υπεράσπιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ A.E. στις Σκουριές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 | 9:40 μ.μ.


Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από την «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. μετατράπηκε σε κόλαση κρατικής και παρακρατικής βίας.


Πάνω από 2500 χιλιάδες διαδηλωτές περπάτησαν 8 χλμ., με ανατριχιαστική σιγή, μέσα στο δάσος προς την τοποθεσία Σκουριές. Μπροστά στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ προστάτευαν γι’ άλλη μια φορά τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και ντόπιων μεγαλοεργολάβων. Σε απαίτηση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών να επιτραπεί η διέλευση, η ΕΛ.ΑΣ απάντησε «Όχι! Ως εδώ!». Ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία γυναικών μπροστά στις δυνάμεις καταστολής. Η προβοκατόρικη εστία φωτιάς που προκλήθηκε δίπλα στις αστυνομικές γραμμές, σβήστηκε με τη βοήθεια διαδηλωτών.


Ενώ όλοι ήταν σε στάση αναμονής και δε συνέβαινε τίποτα, άνθρωπος της ασφάλειας, κατά τη συνήθη τακτική, ξεκίνησε τα γεγονότα ρίχνοντας πέτρα πυροδοτώντας ένα ανθρωποκυνηγητό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Την οπισθοχώρηση του πλήθους ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με σκοπό τη δημιουργία πανικού. Ηλικιωμένοι, γυναίκες, άνθρωποι που δεν μπορούσαν να τρέξουν αρκετά γρήγορα κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν. Άνθρωποι που έμειναν πίσω κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από πάνοπλους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτοκίνητα άρχισαν να μεταφέρουν διαδηλωτές στην άσφαλτο (Χοντρό Δέντρο) όπου ξεκίνησε η δεύτερη δολοφονική επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. Οι δυνάμεις των Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης (!!) κυνήγησαν ανθρώπους ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν, έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτων, έριξαν χημικά μέσα στα αυτοκίνητα, ξυλοκόπησαν τραυματισμένους και συλληφθέντες. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ δεν παρέλειπαν κατά διαστήματα να θριαμβολογούν για τα κατορθώματά τους και να παροτρύνουν τους συναδέλφους τους σε ανάλογες ενέργειες.


Οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου με  αναπνευστικά/καρδιακά προβλήματα και κατάγματα από χτυπήματα αστυνομικών, δέχτηκαν «επισκέψεις» ασφαλιτών που ζητούσαν τα στοιχεία τους τα οποία οι γιατροί, επικαλούμενοι το ιατρικό απόρρητο, δεν έδωσαν.


Πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις με την κατηγορία της στάσης! Ο οδηγός που δέχθηκε εξ’ επαφής βολή δακρυγόνου μέσα στο όχημα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, κατηγορείται σήμερα για «πρόθεση πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών» ενάντια στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ που είχαν περικυκλώσει το όχημα!


Θεωρούμε άνανδρο και εγκληματικό και κατά παράβαση όλων των νόμων και της όποιας ηθικής, οι άνδρες των ΜΑΤ να δημιουργούν τεχνητό πανικό και να κυνηγάνε το πλήθος επί εφτά χιλιόμετρα με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού πολιτών που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε αποχώρηση.


Οι δολοφονικές επιθέσεις, οι συλλήψεις, οι ξυλοδαρμοί, το ανθρωποκυνηγητό και η τρομοκρατία δε θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!


Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Οκτωβρίου 2012 στις 11:57 μ.μ.

Πρόβες εμφυλίου; http://wp.me/pryYN-18O

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger