Home » , » Κομμουνιστές και Κουκουλοφόροι της Κατοχής…

Κομμουνιστές και Κουκουλοφόροι της Κατοχής…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 | 3:37 μ.μ.

του Γ. Αλεξάνδρου

Απίστευτη αήθεια! Ένα –δυστυχώς φιλικό προς το ΚΚΕ- μπλογκ, ανάρτησε την απάντηση του κόμματος σε άρθρο του καθηγητή Γ. Ρούση. Ως εδώ, καλά.

Θεώρησε σκόπιμο όμως, (κρατηθείτε!), να την εικονογραφήσει με τη φωτογραφία δοσίλογων κουκουλοφόρων της κατοχής(!) από γνωστή ταινία, του Τζέιμς Πάρις αν δεν κάνω λάθος…

Το ΚΚΕ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους πως δεν έχει την ευθύνη για όσα  γράφουν τα μπλογκ που δηλώνουν ‘κομματικά’ ή φίλα προσκείμενα.

Προκύπτει ωστόσο το ερώτημα:

Μήπως το ύφος και το ήθος του ανώνυμου κειμένου του Ριζοσπάστη, ανοίγει το δρόμο για τέτοια ανοσιουργήματα;

Όταν ο συντάκτης αυτής της σκληρής και τουλάχιστον άδικης κατά τη γνώμη μου επίθεσης είναι ανώνυμος, αντίθετα με τον αποδέκτη της που γράφει τόσες δεκαετίες με ανοιχτό πρόσωπο και σηκώνει κάθε φορά το βάρος της γνώμης του, ποιος ακριβώς είναι ο κουκουλοφόρος;

Εκτός αν η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας συνιστά ιδιόμορφη κριτική ‘εσωτερικής απεύθυνσης’…

Το σίγουρο είναι ότι οι κουκουλοφόροι της Κατοχής δεν θα υπέγραφαν κάτω από την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων!

Απίστευτο όνειδος για όλους τους κομμουνιστές…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 27 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:04 μ.μ.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει Γ.Α. ότι υπάρχουν πλέον μια σειρά από μπλογκ που δημιουργούν ηλεκτρονικούς και όχι μόνο "κομμουνιστές" ταλιμπάν. Που προωθούν το πραγματικό μίσος όχι προς την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, αλλά προς την υπόλοιπη αριστερά.

Αυτά δεν είναι κατά παρέκκλιση των επιλογών του κόμματος, το αντίθετο. Υπηρετούν την γενική γραμμή του κόμματος. Μην ανησυχείτε: Αν το ΚΚΕ δεν ενέκρινε θα είχε παρέμβει, δεν θα είχε αφήσει τον κάθε καραγκιόζη να το εκθέτει σε "κομμουνιστικά" μπλογκ.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:09 μ.μ.

Πολλή ατυχής η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε, αλλά δε νομίζω να αξίζει να γίνει και ανάρτηση στο Βαθύ Κόκκινο.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:09 μ.μ.

προσοχη δεν ειναι ανωνυμο βαθυ κοκκινο κανεις εσκεμενα αντικκε επιθεση περνης το δρομο του συριζα

5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:38 μ.μ.

"Απίστευτη αήθεια!"
Ενας τύπος ονόματι Γ.Αλεξάνδρου, που διαφωνεί με τον τόνο της απάντησης του "ριζοσπάστη" στον κ.Ρούσση, αντί να ανταπαντήσει εκθέτοντας τις διαφωνίες του στις αιτιάσεις του "Ρ", χρησιμοποιεί την εικονογράφηση από ένα προσωπικό μπλογκ κάποιου που ηλώνει υποστηρικτής (ούτε καν μέλος- φέξε μου και γλύστρυσα) για απευθήνει ηθική μομφή στο ΚΚΕ!
Δεν γνωρίζω εάν ο κ.Αλεξάνδρου δηλώνει κομμουνιστής, αλλά η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί "Απίστευτο όνειδος για όλους τους κομμουνιστές…" αφού το μπλογκ που την αναπαρήγαγε (ασχολίαστα), δηλώνει τέτοιο, και άρα προκρίνει τέτοιες μεθόδους πολιτικής αντιπαράθεσης.
-Ο,ποιος διαφωνεί με τις αιτιάσεις του "ριζοσπάστη", ας προσπαθήσει να τις ανατρέψει σχολιάζοντας επάνω σε αυτές (δεν το είδαμε)
-Ο,ποιος έχει ζήτημα ,δικαίως ή αδίκως (κατ'εμέ δικαίως στην συγκεκριμένη περίπτωση), με την εικονογραφική επιλογή του http://xristosbellos.blogspot.gr, μπορεί να την σχολιάσει εκεί (ούτε αυτό το είδαμε μέχρι την ώρα που γράφεται το σχόλιο [16:34-5/12]). Αρα δεν είχατε πρόβλημα με αυτό κ.Αλεξάνδρου.
Αντ' αυτού μία βρώμικη (αφού δεν αφορά κανένα απολύτως πολιτικό επιχείρημα, αλλά και μία επιλογή που σε τίποτε δεν έχει να κάνει με το ΚΚ, όπως και αν το δει κανείς), όσο και "φτηνή" (αφού θέλει να χτυήσει ηθικιστικά και όχι πολιτικά τον αντίπαλο) επίθεση ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Ελπίζω να μην δηλώνετε "κομμουνιστής" κ.Αλεξάνδρου. Θα ήταν "απίστευτο όνειδος για τους κομμουνιστές" να περιλαμβανόσαστε στις τάξεις τους.
Μπόχα....

5 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:41 μ.μ.

Y.Γ.
Ο κάτοχος του συγκεκριμένου μπλογκ ονομάζεται Χρήστος Μπέλος, και μόνο ανώνυμος δεν είναι κ.Αλεξάνδρου μας...

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

Δεν κατάλαβες. Ανώνυμος δεν ειναι ο κύριος Μπέλος, κάθε άλλο, ανώνυμος ειναι ο δημοσιογράφος του Ριζόσπάστη κύριε TRASH μας...

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:33 μ.μ.

"Όταν ο συντάκτης αυτής της σκληρής και τουλάχιστον άδικης κατά τη γνώμη μου επίθεσης είναι ανώνυμος, αντίθετα με τον αποδέκτη της που γράφει τόσες δεκαετίες με ανοιχτό πρόσωπο και σηκώνει κάθε φορά το βάρος της γνώμης του, ποιος ακριβώς είναι ο κουκουλοφόρος;"

Ο Trash λεει οτι η αναρτηση ειναι ΕΠΩΝΥΜΗ...

Ειναι αληθεια....????
Εαν οντως ειναι γιατι το Βαθυ δεν εξακριβωσε πρωτα την αξιοπιστια της δημοσιευσης ?????

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:31 μ.μ.

Σε Ανώνυμο 7:33:
Εσύ γιατί δεν εξακριβώνεις άμα τα λέει σωστά η ανάρτηση; Το έκανα και εγώ, πατάς τη λέξη μπλογκ και βλέπεις ότι σε ένα επώνυμο μπλογκ δημοσιεύεται η ανώνυμη απάντηση του Ριζοσπάστη στον Ρούση. Συνοδεύεται μάλιστα από τη φωτογραφία. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τον Ρούση, μου φαίνεται μεγάλη απρέπεια, λυπάμαι που το λέω

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:59 μ.μ.

Ειναι παγγίνως γνωστή η τακτική του περισσού να βρομίζει ανώνυμα κάθε τι που δεν του αρέσει και του ασκεί μιά στοιχειώδη έστω κριτική.Και μέρες που είναι,να θυμηθούμε το άρθρο ανώνυμου σχολιαστή στον ριζοσπάστη τον Δεκέβρη του 2008,που έβγαλε λάδι τον Κορκονέα.Τον μπάτσο δολοφόνο του 15χρονου Γρηγορόπουλου.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:59 μ.μ.

Μέλη, και φίλοι του ΚΚΕ αφήστε τα παλαβά και Έλατε στο ζουμί.
Ο Αλεξάνδρου εμμέσως πλην σαφώς ρωτά.
Αρμόζει στο δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ να χαρακτηρίζει όπως χαρακτηρίζει τον Γιώργου Ρούση και μάλιστα με την τακτική του Ανώνυμου σχολιασμού;

Αυτές οι λογικές δίνουν τελικά λαβή στους όψιμους ταλιμπάν της «Κομουνιστικής ορθοδοξίας» να προσβάλουν αγωνιστές και να τους παρουσιάζουν σαν δοσίλογους βιάζοντας ακόμα και την ιστορική μνήμη σε αυτόν τον τόπο;

Γεια στα χέρια σου Αλεξάνδρου! Αφού δεν απολογούντε αυτοί που παραδώσανε – ακούσια ή εκούσια- την εκπροσώπηση του κομματικού λόγου στον Μπέλλο και στον κάθε ανώνυμο σχολιαστή , εσύ ΓΙΑΤΙ πρέπει να το ΚΑΝΕΙΣ ;

Και μην πέφτετε στο λάθος φίλοι του ΚΚΕ να νομίζεται ότι το ΚΚΕ είναι ο Παίσιος του Κομμουνισμού κάνετε κακό σε όλους μας.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:36 μ.μ.

Αφου δημιουργεί πρώτα το απαραίτητο κλίμα ο εν λόγο κύριος Γ. Αλεξάνδρου ακουπόντας σε μια εικοναγράφηση που συνόδευέ την απάντηση του Κ.Κ.Ε σε ένα κείμενο "κριτική" του Γ.Ρούση σε ανάρτηση ενός φιλοΚ.Κ.Ε μπλόκ χαρακτηρίζοντας το ανοσιουργήματα(αποψή του), προχωράει εν τέλει και στο ζουμί που είναι και η αρχική του πρόθεση να συνδέσει μια πράξη ανοσιουργήματος ενός δικτυακού ενημερωτικού μέσου (κατα την προσωπική του άποψή πάντα) που δεν είναι ενέργεια του Κ.Κ.Ε, με τις θέσεις του απέναντι στην κριτική του Γ.Ρούση που αφορούν την υπεράσπιση του συντάγματος και των δημοκρατικών ελευθεριών που εκπίπτουν απ' αυτό στην αστική δημοκρατία με σκοπό να αλλάξει την ατζέντα.

Θα ήτο πιο έντιμο απο μέρος του να ασκήσει απευθείας κριτική στην απάντηση που προχώρησε το Κ.Κ.Ε μέσο του επίσημου οργάνου του και φωνή του χωρις να στρώνει το έδαφως αρχικά με πράγματα που δεν αφορούν και δεν αγγίζουν το Κ.Κ.Ε για να ενισχύσει την άποψή του που εν τέλει δεν τη εκφράζει κιόλας και δεν την συγκεκριμενοποιεί.

Δεν μπορείς να εγκαλεις το Κ.Κ.Ε για το ύφος και το ήθος όταν επιστρατέυεις τις πρακτικές που καταγγέλεις για να εμπλουτίσεις την γραμμή σου και να της προσδόσεις βαρύτητα.

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν είναι εφημερίδα συντακτών αλλά πολιτικό όργανο της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε και η χρεωση της συντακτικής ομάδας είναι πολύ συγκεκριμένη και εντοπίζεται στο να εκφράζει την πολιτικλη γραμμή του κόμματος.

Πιο επίσημη και επώνυμη απάντηση που να γράφει Κ.Κ.Ε δεν μπορούσε να πάρει ο κ.Ρούσης

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:49 μ.μ.

5 Δεκεμβρίου 2012 8:59 μ.μ.

Δώσε μας το link ρε σάπιε για το άρθρο του Ριζοσπάστη που έβγαζε λάδι τον Κορκονέα.
Τις βρομίες σου κράτατες στο έντερό σου απατεώνα.
Ακόμα μαθήματα παραδίδει η Αυριανή.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:09 μ.μ.

Από τη στιγμή που το άρθρο στο Ριζοσπάστη είναι ανυπόγραφο την ευθύνη τη φέρει το ΚΚΕ.
Την ευθύνη για την εικονογράφηση τη φέρει o blogger.

Άρα κριτική για την εικονογράφηση πρέπει να ασκηθεί στο blogger και για το άρθρο στο ΚΚΕ.

ΥΓ: Κι εγώ λέω ότι η "αστική δημοκρατία" δεν αξίζει να αποκαλείται δημοκρατία (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης: κράτος του λαού). Αυτό δε σημαίνει ότι προτρέπω τους άλλους να αναβιώσουν χουντικό καθεστώς. Τους προτρέπω να επιδιώξουν την πραγματική δημοκρατία.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:45 μ.μ.

Ανώνυμε 9:49μ.μ.Μπορείς νάνατρέξεις στον Ριζοσπάστη της Κυριακής 4/1/09και να διαβάσεις το ανώνυμο άρθρο με τίτλο ''το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά''.Δεν είχε το θάρρος όποιος το έγραψε και στο τέλος έβαλε σαν αρχικά το Α.Σ.Α.Αν νομίζεις τον εαυτό σου κομμουνιστή θα ντραπείς.Αλλά έτσι όπως σας έχει διαπαιδαγωγήσει η ηγεσία σας,έχετε χάσει κάθε ίχνος ντροπής και φιλότιμου.Φαίνεται αυτό καθαρά και απο τα σχόλια σας σε διάφορα σαιτς που το υβρεολόγιο που χρησιμοποιείτε δεν έχει προηγούμενο.Συνεχίστε έτσι και η διάλυση σας δεν είναι μακριά.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:11 π.μ.

Mia ζωη γελοίοι ,,με ανάγωγες και συναισθηματισμούς προσπαθούν να κανουν "κριτική" στο ΚΚΕ ....
..αφηρημένη,,που ενω εχουν ενα κείμενο μπροστά τους δεν τολμουν να μπουν στην
ουσια του...
Ο τραγέλαφος ειναι πως κατηγορούν για ανωνυμία επώνυμα κείμενα ενω οι ιδιοι διατηρούν την
ανωνυμία τους..
Ειστε της πλακας..... και μας αρέσετε...

Ακου λεει ανώνυμο αρθρο του ριζοσπάστη .....Χαζόβιολιδες ευρωλιγούρηδες και οι "αλλοι"

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:20 π.μ.

Βρε...λουκουμακι. 5 Δεκεμβρίου 2012 11:45 μ.μ.

Δεν χρειάζεσαι να ψαχνεις σε αλλα μπλοκ ,σου προτείνω να διαβάσεις τα απο επάνω σχολια
των αντικκεδων και να γελάσεις μαζι μας οπως γελάμε μαζι σου για την "τεκμηριωμένη"
απάντηση που δίνεις... σε κατι αλλο που εσυ μονο ξέρεις τι...

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:22 π.μ.

Όλα θα επιλυθούν στις επικείμενες πανελλαδικές ανοιχτές συνελεύσεις σε ζωντανό χρόνο όπου ο καθένας θα κληθεί να απαντήσει στο καίριο και καταλυτικό ερώτημα μπροστά στους συναγωνιστές του:"Tι έκανες στον πόλεμο Θανάση" παραφράζοντας την ομότιτλη ταινία.
Δουλειά τώρα...

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:02 π.μ.

Επειδή το βρήκα, εδώ είναι το άρθρο για τον Κορκονέα, που η κεντρική ιδέα ήταν: "Βασανισμένη εργατιά βρε παιδί μου κι αυτοί οι μπάτσοι, τι περιμένεις; Ε, καμιά φορά σηκώνουν και το όπλο και ρίχνουν στο ψαχνό!!!"
¨http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/12/2008&id=10422&pageNo=8&direction=1

Επιπλέον, πρόσφατα δεν είδαμε και την κατάπτυστη ανακοίνωση για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου;
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7153670&publDate=21%2F11%2F2012

Δε με ξενίζει λοιπόν καθόλου η φωτογραφία για τον Ρούση στο συγκεκριμένο μπλογκ. Κι άλλα φιλο-κκε μπλογκ εφαρμόζουν την ίδια τακτική της διαστρεύλωσης των πάντων και το "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" και τον σπιλώνουμε όπως και όσο μπορούμε κάθε φορά.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:55 π.μ.

Άκρα του τάφου σιωπή το ΚΚΕ για την κατάπτυστη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία – βγαλμένη από εποχές εμφυλίου – με αφορμή το κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεντρώσεις για την δολοφονία του Αλέξη Γρηρορόπουλου και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Έχει άραγε κάτι να πει ή δια της ένοχης σιωπής του συντάσσεται – επί της ουσίας – μαζί της;

Δ................

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:49 μ.μ.

Συμφωνούν άραγε οι κατά τ'άλλα λαλίστατοι οπαδοί του κκε με την εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση της ΝΔ για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπυλου;Μάλλον δεν έχουν πρόβλημα όπως δεν έχει και το κόμμα τους.Αυτοί βλέπεις δεν ανήκουν στα άκρα και ποσώς τους ενδιαφέρει.












Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

Τάυτίζουν το Κορκονέα και την Ν.Δ με το Κ.Κ.Ε και μετά έχουν τα μούτρα οι περιφερόμενοι λαγοί να μιλούν για τακτικές σπίλωσεις και διαστρέυλωσης απο πλευράς του Κ.Κ.Ε υπονομέυοντας (έτσι νομίζουν) το δικαίωμα του στην κριτική και στην απάντηση όταν αυτό δέχεται κατα την άποψή του υπούλη επίθεση απο τον οποιοδήποτε ακόμα κι αν φορά όπως ο κ.Ρούσης τον αριστερό φερετζέ λές και κρυμένοι πίσω απο αυτή τη ιδιότητα προσδοκούν οτι θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Καθιερωμένη τακτική πλέον για αντιΚ.Κ.Εδες την στιγμή που γίνεται κουβέντα πάνω σε συγκεκριμένο θέμα να προχωρούν σε αναγωγές παρελθόντων γεγονότων, φέρνοντας παράλληλα στην συζήτηση Βαρκιζες, Στάλιν, κυβέρνηση Τσανετάκη ,Κορκονέα κ.α στην αναγκαία αρχικά προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας του Κ.Κ.Ε για του κύρος του που θα τους δίνει την δυνατότητα (έτσι νομίζουν) ξεφύγουν στην πορεία απο το κεντρικό και το βασικό που αφορά την ουσιαστική στάση τους απέναντι στις θέσεις του Κ.Κ.Ε.

Κ.Ο

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:45 μ.μ.

η απόλυτη ξεφτίλα.

ουσιαστική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ,
δε μπορεί να γίνει,
και πιάνουμε την παραπολιτική και τις υπόνοιες.

ρε σεις,
ξεφτιλίζεστε.
δε θα χετε που να κρυφτείτε εκεί
στο ΣΥΡΙΖΟ_ΕΚΜ...

Να σας θυμίσω, ότι αφού γίνατε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ,
έχετε κατά νου το ΠΑΣΟΚ, με ποιούς έγινε μετά ίδιο...
με τη ΝΔ και εσχάτως αμφότεροι με τη Χρυσή Αυγή.

Ετσι, για να βλέπετε και το μέλλον σας,

Αισχροί συκοφάντες.

.@ψ.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:45 μ.μ.

Σοβαρευτείτε και κοιτάτε την ανάρτηση για το θεμα της..καρφώνεστε...
γελάει ο κοσμος,, ,μπορείτε να πειτε στο Βαθυ κοκκινο να κανει μια
ανάρτηση για συριζοπουλα να λετε τον πονο σας...Αφου ηδη εχετε αναπτύξει
εξουσιαστικά χαρακτηριστικά
Οσο για την ανακοίνωση μεταξύ δυο κομμάτων εξουσιας ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετούν
το ιδιο σύνταγμα,, τι δουλεία εχει ενα κομμα που αναφέρεται στον επαναστατικό
Μαρξισμό να ανακατευτεί υπερ του ενός,, που οπως λεει θασ υπηρετήσει τον καπιταλισμό
με πρόσωπο, τωρα που η Ευρώπη "αλλάζει" (προς τα δεξια ομως)
και συμμετέχει ποιο έντονα σε πολέμους και λεηλασίες λαων..,τι παραμυθα αλλη θα
πουλήσετε ,λιγη ντροπη ρε, αφου την αληθεια την αρνείστε
Αληθεια ο συριζα ειναι Μαρξιστικο κομμα...θα μας πει κανεις...
για το Μάαστριχ τίποτα..? μπαγιάτικα πράγματα Ε" τα ζουμε ομως...


Ειναι χαρακτηριστικό που ενα κομμα του 27% να τρέμει ενα του 4.5%
αυτο δείχνει πράγματα ...Αεράκι ειστε που μια μερα φφοουουυ...και
θα σκορπίσει, σαν τον σύντροφο Κουβελη , απο το ψεμα που θα μας ταΐζετε
και εσεις .,
ΥΓ
Επίσης πειτε ενα επιχείρημα στην άποψη σας ,του αλλου δεν του αρεσει
η ανακοίνωση για τον Μισιο ,δεν μας λεει γιατι ..Ε" και εμένα μου αρεσει..ρε φιλε
για να μην σου πω πως και ο ιδιος ο Μισιος μπορεί να συμφωνούσε πολιτικά
,,τωρα συναισθηματικά ειναι αλλη δουλεία ...Συνεχίστε να χοροπηδάτε σαν
κατσίκια στην προ- κατσίκο/εφηβεία....ΠΠρρρρρ....

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:39 μ.μ.

Βασανισμένος εργάτης χωρίς ταξική συνείδηση γίνεται ή χρυσαυγίτης ή μπάτσος.
Σίγουρα πολλοί μπάτσοι είναι παιδιά των εργατών όμως αυτό δεν δικαιολογεί και την επιλογή τους να συμπεριφέρονται σαν τα σκυλιά των αφεντικών.
Το άρθρο - απάντηση αν και δεν υπογράφεται ονομαστικά από κανέναν τη στιγμή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα όργανο του κόμματος αποκτά αυτομάτως και την υπογραφή του. Το κολάζ όμως φωτογραφίας-άρθρου ακόμη και αν είναι ενυπόγραφο δεν είναι αναρτημένο σε ιστοσελίδα του κόμματος οπότε μάλλον άστοχα τα βέλη.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:25 μ.μ.

Συμμετείχε το ΚΚΕ στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008;
http://edoketora.blogspot.gr/2012/12/2008.html

Τις μέρες πάντως εκείνου του Δεκέμβρη ήταν παρόν με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες παρά το ότι δεχόταν επίθεση (στους δρόμους) και απο την πλευρά του κράτους αλλά και από την πλευρά των ανεξέλεγκτων κουκουλοφόρων που κτυπούσαν τις πορείες του.


ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ
Κάνουμε την οργή οργανωμένο, μαζικό, περιφρουρημένο αγώνα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9/12/2008
Σήμερα οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη

Η ομιλία της Αλ.Παπαρήγα στην Ομόνοια στις 8 Δεκέμβρη του 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9/12/2008

" Ο θάνατος του Αλέξανδρου είναι δολοφονία, δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο γεγονός. Είναι χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που βλέπει εχθρό το λαό όταν διεκδικεί, που μισεί την απεργία και τη διαδήλωση, την κατάληψη, τις αγωνιστικές μορφές πάλης.

Πρωταγωνιστής στη συγκέντρωση είναι ο Αλέξανδρος, που τον γνωρίσαμε δυστυχώς με το θάνατό του. Την αφιερώνουμε όμως και σε όλους εκείνους τους Ελληνες και μετανάστες, εργάτες και εργάτριες, θύματα της εκμετάλλευσης και του πολέμου, που έχουν δεχτεί την αστυνομική βία στο κορμί τους, σε εκείνους που έχουν δεχτεί την καταιγίδα των εκβιασμών και εκφοβισμών".


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την απάντηση δίνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για τον ξεσηκωμό της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας και για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου

Το συγκροτημένο ξεσηκωμό χιλιάδων μαθητών, που διαδήλωσαν στις περιοχές τους και των φοιτητών και σπουδαστών που έκλεισαν τις σχολές τους, χαιρετίζει η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Η ΚΝΕ χαιρετίζει το μαθητικό ξεσηκωμό, τους χιλιάδες μαθητές που συγκροτημένα και οργανωμένα, με αποφάσεις από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και Γενικές Συνελεύσεις, διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας.

Χαιρετίζει τον ξεσηκωμό φοιτητών και σπουδαστών που έκλεισαν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και διαδήλωσαν στις πόλεις τους.

Αυτή η απάντηση τους πρέπει! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να επιβάλει να μην κρυφτεί η εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου. Να δοθεί απάντηση στην καταστολή και τον αυταρχισμό που πάει χέρι χέρι με την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία, οργανωμένα και περιφρουρημένα, να δώσει μαζικό «παρών» στα σημερινά συλλαλητήρια των Συντονιστικών των σχολείων και των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα στις 12.00 στην Ομόνοια. Ακόμα, η ΚΝΕ απευθύνει αγωνιστικό σάλπισμα:

«Την Τετάρτη η πανεργατική απεργία να μετατραπεί σε παλλαϊκή διαδήλωση για τα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους γονείς, τους καθηγητές, να κατέβουν μαζί με τους μαθητές στο δρόμο. Να απομονώσουν όλους αυτούς που δίνουν άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ, όπως έδιναν και πριν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την ένταση της κρατικής καταστολής»

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:41 π.μ.

ΠΑΛΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΓΑΜΩΤΟ

13 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:28 μ.μ.

Όλοι εσείς μικροί ανωνυμίσκοι, καλό θα είναι πριν κάνετε κριτική στο ΚΚΕ, να βγάλετε την κουκούλα του ανώνυμου, να δηλώνετε την ταυτότητά σας και βέβαια, όχι το κ...χαρτο της αστυνομίας.........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger